Povestea tinerei care a anunțat o recompensă de 1100 de euro pentru găsirea cățelușei sale: „Niiii câinele ăla cu bani mulți. E incredibil ce fac oamenii pentru bani”

Povestea tinerei care a anunțat o recompensă de 1100 de euro pentru găsirea cățelușei sale: „Niiii câinele ăla cu bani mulți. E incredibil ce fac oamenii pentru bani
Publicat: 11/11/2019, 19:14

Alexandra Pașca a pierdut-o poe Maia, cățelușa ei în vârstă de opt ani duminică, apoi, după 24 de ore de căutare, a dat anunț pe Facebook că oferă recompensă pentru persoana care-i oferă informații despre Maia. Mai întâi, tânăra a vorbit despre o recompensă de 5000 de euro, apoi, cu ajutorul prietenilor a ridicat supa la 1100.

O căutăm pe Maia de duminică, de când a dispărut din curte, de sub ochii noștri. Duminică noaptea îmi ceream moartea și-i urlam unei poze cu bunica, dacă m-ar fi iubit cu adevărat, buni m-ar lua la ea decât să trăiesc fără Maia.
N-am avut niciodată un suflet pereche, nicio prietenie cu o fată din copilărie si până azi, n-am avut un străin care sa-mi fie mama si tata, lacrima sau doar un umar pe care sa mi le vars pe ale mele. N-am avut niciodată un suflet pereche. De ce m-ati pune la zid, acum, când in sfârșit l-am găsit? E un câine. E doar un caine. E Maia. Cea care a rămas acolo de unde oamenii mi-au plecat. Ce a fost când niciun om nu era”, a scris Alexandra pe Facebook.

După ce Alexandra a anunțat recompensa, mai mulți oameni s-au arătat interesați să o găsească pe Maia:

Primim joi un telefon, ca Maia ar fi in satul vecin, la 2-3 km distanță. Ne-a fost descrisă zgarda exact cum o avea, despre care n-am menționat niciun detaliu in afară de culoare. Pe când am ajuns noi, nu era nicăieri. Am lipit afișe toată noaptea si am strigat-o, să vină să iubim toamna ce era atât de urâtă în lipsa ei. Ceața deasă dimineața si noi eram tot în sat când seara se întorcea iar sa-si inveleasca satul. Nu mai suportam așteptarea. Plecam noaptea, după miezul nopții și nu-mi puteam controla plânsul la ieșirea din sat, știind ca ea rămâne în urmă, singură, gândindu-se poate și ea că noi nu ne vom mai vedea vreodată.

Vineri dimineață ne-am întors iar. 7 persoane si copii au vazut-o. Ne-a arătat locurile unde ea dormea si tremura noaptea. Mi-am ținut de suflet, sa nu crape, ca-i al meu si doar el știa cum doare fără Maia, când mi-au zis copiii ca Maia era in stația de autobus in jurul orei 22, iar noi la ora 20 am lipit afișul exact acolo.
I-am lăsat sub o bancuta patura ei pe care dormea in dubă cand călătoream si o bluza de-a mea. Toata ziua n-a mai vazut-o nimeni. Noaptea la ora 2 am cedat, eram convinsă ca nu e ea, ca nu-i acolo, nimeni nu-mi oferea nicio poză sa nu cred ca am înnebunit si o vedeam pe Maia in tot ce era alb cu negru. Am plecat acasă dimineața la ora 4. Ieșirea din sat? Un calvar din nou.

Sâmbătă dimineață am pornit cu mobilă spre Bucuresti. Nu mai erau bani de trăit, dupa mobila nu ne-am dus fara Maia, mobila ce trebuia dusa era partial plătită, Bogdan nu voia sa meargă singur, eu nu voiam fara Maia. Fiind convinsă ca ea nu mai există, am plecat.
In jur de ora 10:45, primim o poză. Cu Maia. Prima poză. Eram trecuti de Alba Iulia, la peste 250 km de casă. Am intors instant si am luat-o spre casă. Domnul ce a văzut-o, lucra cu tractorul, l-a lasat pornit in camp si a luat imediat legătură cu noi, imi trimitea poze cum încearcă sa o țină intr-un loc și o urmărește incet cu masina.
Sunam disperați sa cautam pe cineva sa o duca pe mama mea acolo. Nimeni nu putea, nimeni n-avea timp. Intr-un final am găsit. Eu ceream detalii in ce loc se afla Maia, mami incerca sa o gaseasca.

„Niiii câinele ăla cu bani mulți”

Tânăra a povestit că mai mulți adulți și copii au fugăit-o pe Maia , strigând „Niiii câinele ăla cu bani mulți”. Din această cauză, cățelușa s-a speriat și a fugit din nou:

„Pe când a ajuns mama mea, au pierdut-o. Au cautat-o iar. A observat-o mami, intr-o curte, lângă un gard, s-a apropiat de ea, cand a vrut sa vina, un om a început sa urle si sa sara spre ea ” gata, o prindem, nu mai scapă, o prind” si Maia a fugit iar. A luat-o spre câmp, două fete după ea. S-a băgat într-un cimitir si o pădurice apoi si-a strâns iar campul în brațe. Toate în același timp in care mama mea plângea și-i ruga pe oameni sa nu o mai fugareasca si sa o lase pe ea s-o strige, ca-i cunoaște vocea. Când ma suna, nu o înțelegeam nimic de suspine. ” Hai, Ale, ca-i incredibil ce fac oamenii pentru bani”.

Am ajuns în mai puțin de două ore. Maia nicăieri. Mami era îmbrăcata cu hainele mele si fara sa apuc s-o intreb de ce, mi-a spus ca a vrut sa-mi simta Maia mirosul.
Plin de copii salbatici pe dealuri, ce radeau si ziceau ca vor fi cei mai bogati copii din clasa. Femei mature, bătrâni si oameni in toata regula, o căutau. Pentru bani. Ne sunau sa ne întrebe cand le ducem banii, ca ei au vazut-o primii si apoi cel care a trimis poza.

Un domn a venit să ne spună că a bagat de 100 de lei benzină pentru căa a dat ture de sat pentru Maia

Un domn a venit să ne spuna ca a bagat de 100 lei benzină si nu mai are, ca a dat ture de sat pentru Maia. I-am dat banii. Si-a pierdut si ziua de muncă ( de la 10:30 la 12) si sa-i plătim. I-am mai dat 100. Daca îl mai plătim, se mai plimbă prin sat. Nu, nu dorim. Oriunde eram noi, aparea in fata noastra cu masina si ne repeta mereu ca, chiar daca o gasim noi, ne intelegem cu banii ca se pune ca a gasit-o el da’ oricum nu o putea prinde si s-a gândit ca o putea lovi cu masina dar nu rezolva nimic ca poate atunci nu-i dădeam bani. Cum dădea ochii cu noi, ne spunea ca-i fierbe motorul cum s-a dus incet pentru Maia, ca si-a murdărit mașina. Nu i-am mai dat nimic si l-am rugat sa se întoarcă la lucrul lui ca ne descurcăm. Nu, el voia bani.

Cat ati vrut, când imi spuneti in fata ca ati vrut sa o loviți cu mașina, doar sa fiti primul care o atinge? La ce concurs v-ati crezut? Ati vrut totul, da’ v-ati gandit ca n-aveti unde il pune? Cat costa un suflet dacă masurati bătăile unei inimi de câine speriat, în bani? Ce valoare are frica? Dar dorul? Va era foame de bani fara sa vedeti foamea de iubire?
Cum ar fi sa va uitați cum vă arde casa si pompierii sa va ceara bani de benzina si sa nu stingă focul până nu dați plicul?
Va doresc sa ajungeți aici, sa n-aveti bani si sa cersiti timp apoi s-aveti toti banii si sa nu mai aveți timp. Timp de iubit si strans in brațe. Timp de regăsiri”, a scris Alexandra pe Facebook

Duminică dimineața, după șapte zile de la dispariție Maia a apărut.
Din recompensa promisă, Alexandra a spus că le va da bani bărbatului și celor doi copii care au ajutat-o: Ne vom întoarce maine cu mulțumiri si mici atenții ( 500€ pe care i-am obținut după amanetarea bijuteriilor) domnului ce ne-a trimis poze cu ea si a încercat cat a putut sa nu o piardă ( domnul cu tractorul), băiatului cu bicicleta ce ne-a arătat bancuta si unei fete ce m-a sunat sa-mi ceara poze mai multe cu Maia, care mi-a scris ca au văzut mașinile cum o fugareau si care mi-a promis ca nu se da batuta pana nu-mi ajunge Maia în brate. Sunt singurele persoane care, când am spus de recompensă au răspuns: ” nu vrem, vrem sa o găsești pe Maia si sa fiți bine”. Singurele. Doi copii si-un singur om.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O femeie de 60 de ani, cu un aspect uluitor de tânăr, a câștigat un...
Gestul făcut de Alexandru Ciucu față de Alina Sorescu, după ce și-a ascuns relația paralelă...
FOTO. Ce frumoasă e iubita celebrului fotbalist! Poze hot cu manechinul
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Replica ironică a unui general finlandez, după ce Rusia a amenințat că va trimite rachete...
Umilită din cauza listei de cumpărături! Ce a pățit Lili din Iași, după ce a...
Alimentul pe care Nadia Comăneci îl mănâncă zilnic, imediat cum se trezește. Dieta de nota...
Românii care se pot pensiona cu 5 ani mai devreme, din toamnă. Noua lege aduce...
Știrea momentului despre Iliescu! Breaking news!
Doliu la Casa Regală Britanică. Prințesa Beatrice a trecut prin clipe grele după ce primul...
Wow sau Bau? Cât de mult le-a schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
USR a depus plângere pentru grup infracţional organizat împotriva „caracatiţei lui Piedone”
Semnal CIUDAT de la o galaxie DIN APROPIERE! Cercetătorii din toată lumea l-au primit
Dispare numerarul? Decizia finală UE pentru plata cu BANCNOTE
Cât costă cea mai ieftină înmormântare organizată de „Regina Întunericului”. Suma este accesibilă pentru toate...
Turistă sfârtecată de urs pe Transfăgărășan! Scosese mâna pe geam ca să...
Getuța Sterp, mesaj pentru urmăritorii care spun că prețurile produselor de la stână sunt scumpe....
Cansu Dere, motivul pentru care a luat o pauză de la aparițiile pe micile ecrane
BANCUL ZILEI. Polițistul la stomatolog: - Măseaua este moartă! Îi punem coroană?
Trei turiști s-au pozat goi pe una dintre cele mai importante atracții din Namibia