Prefectul de Brăila, Gheorghi Obreja, este în continuare înzăpezit

Prefectul de Brăila, Gheorghi Obreja, este în continuare înzăpezit
Publicat: 30/01/2014, 10:52
Actualizat: 05/02/2019, 08:36

Prefectul județului Brăila, Gheorghi Obreja, coordonator al intervențiilor pentru situații de urgență din județ, este în continuare înzăpezit, joi dimineață, în localitatea Gemenele, în timp ce în județ sunt izolate 53 de sate din 16 comune cu peste 15.400 de gospodării.

Potrivit reprezentanților Comandamentului Județean pentru Situații de Urgență Brăila, prefectul Gheorghi Obreja, care a rămas blocat, miercuri, la orele prânzului, în localitatea Gemenele, este în continuare înzăpezit.

Prefectul de Brăila nu a putut fi contactat.

În județul Brăila, joi dimineață, sunt izolate 53 de sate din 16 comune, cu 15.425 de locuințe.

Toate drumurile naționale, cu excepția DN 22 B Dig Brăila-Galați, dar și toate drumurile județene sunt închise.

Autoritățile brăilene au solicitat ca un elicopter să ajungă în județ pentru a prelua cinci cazuri medicale grave, între pacienți fiind și o persoană care a suferit un accident vascular cerebral.

Ministrul Administrației Publice, vicepremierul Liviu Dragnea, a anunțat că, joi, îi va propune premierului Victor Ponta și ministrului interimar de Interne, Gabriel Oprea, eliberarea din funcție a doi prefecți și a unui subprefect, pentru deficiențe în operațiunile de deszăpezire, spunând că este nemulțumit de prefectul din Brăila, care „s-a lăsat înzăpezit”.

„O să anunț mâine despre cine este vorba, pentru să bruma aceea de implicare pe care o mai are îmi este necesară în noaptea asta. Din punctul meu de vedere, doi prefecți și un subprefect trebuie să plece, dar vreau ca în noaptea asta să muncească. Au arătat că nu au responsabilitate, nu au informații, că nu sunt în lumea reală”, a spus Dragnea, miercuri seară, la Antena 3.

Întrebat dacă este vorba despre prefectul județului Brăila, Dragnea a răspuns că, practic, acesta nici nu mai este la coordonare, deoarece a plecat și „s-a lăsat înzăpezit”.

Ulterior, la Digi 24, Dragnea a arătat că este nemulțumit de prefectul județului Brăila, deoarece nu este normal să rămână blocat undeva, în zăpadă, ca și conducător al unui comandament de iarnă.

Tot miercuri seară, premierul Victor Ponta a anunțat, după ce subprefectul județului a afirmat că de o jumătate de zi este axat pe deszăpezirea prefectului, că unul dintre vicepremieri sau ministrul Apărării va merge la Brăila, iar dacă se va constata că acolo sunt persoane fără autoritate ori competență, acestea vor fi înlocuite.

Subprefectul de Brăila, Ionuț Grosu, a transmis Guvernului, miercuri, la comandamentul de iarnă, că de o jumătate de zi încearcă să-l scoată pe prefectul județului din localitatea Gemenele, unde a rămas înzăpezit, iar vicepremierul Liviu Dragnea i-a cerut să nu concentreze toate utilajele pentru asta.

„După cum știți, de o jumătate de zi ne străduim să îl scoatem pe domnul prefect de la…Este foarte, foarte greu de ajuns la ei”, a răspus subprefectul, moment în care cei prezenți în sala de ședință au izbucnit în râs.

„Domnul subprefect, nu vreau să țin toată țara pentru această discuție. Știu că domnul prefect este o persoană foarte importantă, dar mai avem vreo 6.900 de persoane care au nevoi foarte serioase. Nu concentrați toate utilajele acolo. Vreau, imediat după videoconferință, că nu vă întreb acum, că nu știți, să-mi transmiteți care e necesarul de pâine”, a cerut vicepremierul pe un ton tăios.

Discuția a mai continuat pe marginea altor probleme cauzate de zăpadă în județul Brăila, iar la final vicepremierul a avertizat că, joi, este posibil să viziteze zonele afectate din acest județ, avertizând că nu ar vrea să se întâmple ca la Buzău, unde prefectul a fost eliberat din funcție.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
6 sfaturi pentru o viață cât mai lungă de la un bărbat de 110 ani....
Tatuajul ireal care a produs controverse în mediul online. Bărbatul de 60 de ani nu...
FOTO. Cât de bine arată cea mai frumoasă hocheistă din lume!
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Cea mai „nebună” ofertă vine de la Lidl! Ce o să găsiți în supermarketuri de...
I-a ÎNNEBUNIT pe toți bărbații! Imagini de vis cu vedeta! Are trup de zeiță la...
De ce este bine să mănânci pește de Florii. Conform tradiţiei, îţi poate aduce un...
VIDEO. Viteza l-a ucis pe Florin de ziua numelui său. Drama tulburătoare a tânărului de...
Sâmbătă a început distribuirea pensiilor pentru luna mai. Anunțul a fost dat de directorul Poștei...
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
S-a realizat al doilea transplant de rinichi de porc către un pacient uman
Omul care a spus ADEVĂRUL despre Zona 51 și Farfuriile Zburătoare
ORDINUL s-a dat deja de la primărie. Se întâmplă în FIECARE NOAPTE, începând cu ora...
Femeile din aceste zodii vor fi marcate de succes în viața profesională. La ce vor...
Vestea tristă a momentului pentru Prințul Paul de România. Momente grele pentru descendentul familiei regale
Momente pline de emoție în familia Sterp. Getuța a făcut mărturisiri înduioșătoare despre regretata ei...
Secretul Laurei Cosoi în timpul sarcinii! Cum reușește să se mențină într-o formă de zile...
BANCUL ZILEI. Un dinamovist merge împreună cu câinele său într-un bar: - Dom’le, incredibil ce...
România este paradisul băncilor