Premierul Ponta, lăsat în ofsaid de Aleksandr Vucici: Serbia nu intenționează să închidă frontierele imigranților

Redactor:
Mihai Draghici
Premierul Ponta, lăsat în ofsaid de Aleksandr Vucici: Serbia nu intenționează să închidă frontierele imigranților
Premierul Ponta, lăsat în ofsaid de Aleksandr Vucici: Serbia nu intenționează să închidă frontierele imigranților

„Serbia nu va închide frontierele pentru imigranți. Vom face tot posibilul pentru ajutarea imigranților ajunși la granițele Serbiei”, a declarat Aleksandr Vucici într-un interviu acordat ziarului Handelsblatt.

„Indiferent dacă autoritățile din Croația vor construi un gard la frontiera cu Serbia – așa cum a procedat Ungaria – Guvernul Serbiei nu va construi bariere la granițele țării, nici măcar la cele cu Bulgaria și Macedonia”, a subliniat Vucici.

„Serbia, Bulgaria și România trebuie să acționeze în mod coordonat, în solidaritate cu Europa și trebuie să ceară solidaritate din partea altor țări europene pentru a putea gestiona cât mai bine criza refugiaților”, a subliniat liderul de la Belgrad.

Premierul Serbiei s-a întâlnit zilele trecute cu omologii săi din România și Bulgaria, Victor Ponta și Boiko Borisov. După întrevedere, Boiko Borisov declara că, în cazul în care Germania și Austria își vor închide frontierele pentru imigranții extracomunitari, Bulgaria, România și Serbia sunt pregătite să procedeze la fel.

Premierul Victor Ponta a declarat, marți, că România trebuie să-și coordoneze politicile în materie de migrație cu Bulgaria și Serbia, astfel încât statul român să nu rămână să plătească „oalele sparte” ori să asume alte responsabilități decât cele care sunt pe plan european. „România este obligată și bine este pentru noi să ne coordonăm politicile cu vecinii și prietenii noștri Bulgaria și Serbia, în așa fel încât să nu rămânem noi cumva cei care să plătim oalele sparte sau să ne asumăm responsabilități, altele decât cele care sunt pe plan european. Asta vom face în continuare, vom colabora cu vecinii noștri, avem politici comune, suntem solidari cu Europa, dar nu vrem să rămânem singuri și ăsta e un lucru extrem de important”, a declarat premierul Victor Ponta în ședința de Guvern.

Totodată, premierul României le-a cerut miniștrilor care au atribuții pentru integrarea refugiaților să facă modificări legislative pentru ca România să fie pregătită să-i primească și să-i ajute. „Vreau să le cer tuturor miniștrilor care au atribuții în ceea ce privește deciziile pe care le-am luat ieri (luni – n.r.) în Coaliția pentru integrarea refugiaților și, aici, de la primul pas, care înseamnă poliție de frontieră, după aceea autorități locale, Ministerul Muncii, acces pe piața muncii, sănătatea, să avem grijă de copii, de cei care eventual vor veni, să schimbăm legile care ne împiedică să le dăm acces la educație, asta să facă România ca să fie pregătită în cazul în care va trebui să avem un număr de refugiați”, a arătat Ponta.

Inchide