Premierul Tudose s-a enervat pe primarul Robu: Nouă ne arde casa și lui nu-i place culoarea de la mașina de pompieri

Redactor:
Adrian Ilie
Premierul Tudose s-a enervat pe primarul Robu: Nouă ne arde casa și lui nu-i place culoarea de la mașina de pompieri
Mai multe pe gandul.info

Primul-ministru a vizat, indirect, la acuzele aduse de către primarul Timișoarei privind lipsa unui sistem de alertare a populației prin SMS în caz de calamitate.

„Nu vrei să te ocupi de curtea ta și să vorbim despre vinovății după ce terminăm ce avem de făcut? Nouă ne arde casa și lui nu-i place culoarea de la mașina de pompieri. Dacă tot nu are ocupație, să explice de ce a căzut chestia aia care e proaspăt făcută, cu autorizație de la primărie”, a comentat Mihai Tudose referindu-se la panoul care s-a prăbușit la furtună ucigând un tânăr de 24 de ani.

Tudose l-a invitat pe primarul Timișoarei să se preocupe mai mult de situația din oraș decât să critice autoritățile centrale. „El avea altă preocupare în loc să se ocupe de ce-i acum în oraș. Eu sunt acum în Timișoara și vedem că-i dezastru”, a mai spus primul-ministru.

Primarul Timișoarei a afirmat, luni, la finalul ședinței Comitetului Județean pentru Situații de Urgență, la care a participat și premierul Mihai Tudose, că sistemele de alarmare în caz de dezastru nu au niciun efect în cazul unei situații ca cea de duminică.

„Este o problemă generală în România. La astfel de evenimente degeaba tragi sirena, doar derutezi lumea. Este un mijloc primitiv care a funcționat când nu existau altfel de sisteme. Ar trebui ca cetățenii să primească pe SMS, cu o alertă care să le spună clar că nu este o alertă de la un prieten, ci este unul special, un mesaj în care să se spune că urmează să se întâmple, unde, când și ce trebuie să se facă. Am primit la ora 15.07 o avertizare de cod galben, se vorbea despre vânt la viteze de 55-60 kilometri pe oră, pe alocuri cu intensificări la 70 de kilometri pe oră. După vreo 20 de minute s-a comunicat, dar mie nu mi-a mai intrat, dar știu că s-a comunicat că e cod portocaliu, însă nu există acel sistem de a a transmite alerta la cetățean”, a declarat Nicolae Robu.

Inchide