Președintele Klaus Iohannis va fi primit de Papa Francisc la Vatican

Redactor:
Dana Stanila
Președintele Klaus Iohannis va fi primit de Papa Francisc la Vatican
Președintele Klaus Iohannis va participa la reuniunea Consiliului European care marchează 60 de ani de la semnarea tratatelor de la Roma și va fi primit la Vatican de Suveranul Pontif, a anunțat vineri, într-un comunicat de presă, Administrația Prezidențială.

„Summitul aniversar de la Roma va celebra un moment definitoriu în evoluția proiectului european, respectiv semnarea la 25 martie 1957, de către cele șase state fondatoare ale Uniunii – Belgia, Franța, Germania Federală, Italia, Luxemburg și Olanda – a Tratatului privind Comunitatea Economică Europeană și Tratatului Comunității Europene pentru Energie Atomică (EURATOM). Reuniunea Consiliului European va reprezenta atât un moment de sărbătoare, cât și unul de bilanț al celor șaizeci de ani de la crearea proiectului european. Totodată, Summitul de la Roma va marca începutul procesului de reflecție cu privire la viitorul Uniunii Europene, proces care ar urma să fie definitivat în cursul anului 2019″, se spune în comunicat.

De asemenea, președintele Klaus Iohannis va merge și la Vatican, unde va fi primit de Papa Francisc.

„În marja reuniunii Consiliului European, Președintele României, domnul Klaus Iohannis, va fi primit în audiență vineri, 24 martie a.c., alături de ceilalți șefi de stat și de guvern, la Sfântul Scaun, de către Sanctitatea Sa Papa Francisc”, mai precizează Administrația Prezidențială.

Duminică, șeful statului va avea o întâlnire cu studenți și cadre didactice de naționalitate română din Italia.

Inchide