Președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, roagă occidentul să renunțe la discursul despre iminența unui război: „Nu avem nevoie de această panică”

Președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, roagă occidentul să renunțe la discursul despre iminența unui război: Nu avem nevoie de această panică
Președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski / Sursa foto: Profimedia
Publicat: 28/01/2022, 22:11

Preşedintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, le-a cerut vineri, 28 ianuarie, oficialilor occidentali să nu alimenteze panica în jurul tensiunilor cu Rusia, care este acuzată că pregăteşte o invazie în Ucraina. 

Potrivit AFP, liderul ucrainean a estimat că principalul risc pentru ţara sa îl reprezintă „destabilizarea din interior”.

„Nu avem nevoie de această panică”, pentru că „trebuie să stabilizăm economia” ţării, a subliniat Zelenski într-o conferinţă de presă pentru media străine.

„Probabilitatea unui atac (rus) există, nu a dispărut şi nu a fost mai puţin gravă în 2021”, dar „nu vedem o escaladare superioară celei care exista” anul trecut, a mai spus el.

Pe de altă parte acă ne luăm după media internaţionale şi „chiar după şefi de stat respectaţi”, s-ar putea crede „că suntem deja în război” în toată ţara, „că sunt trupe care avansează pe şosele. Dar nu este cazul”, a mai spus Zelenski.

„Cât costă această panică pentru Ucraina?”, s-a întrebat retoric şeful statului.

„Cel mai mare risc pentru Ucraina” este „destabilizarea situaţiei din interiorul ţării”, mai curând decât ameninţarea unei invazii ruse, a mai adăugat acesta.