Presupusul ASASIN al studentei japoneze, DEFERIT JUSTIȚIEI alături de un OFIȚER DE POLIȚIE

Presupusul ASASIN al studentei japoneze, DEFERIT JUSTIȚIEI alături de un OFIȚER DE POLIȚIE
Publicat: 12/11/2012, 15:18
Actualizat: 29/07/2014, 19:35

Presupusul asasin al studentei japoneze, Nicolae Vlad, a fost deferit justiției alături de un ofițer de poliție, care a falsificat acte, astfel încât l-a exonerat de răspundere pe inculpat de o altă agresiune violentă.

Procurori ai Secției de urmărire penală și criminalistică din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție au dispus, la data de 8 noiembrie 2012, trimiterea în judecată a inculpaților: Nicolae Vlad – sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de omor calificat și deosebit de grav (trei fapte), tâlhărie (cinci fapte), viol (șapte fapte), violare de domiciliu (șase fapte), lipsire de libertate în mod ilegal (două fapte), ultraj contra bunelor moravuri și tulburarea ordinii și liniștii publice, loviri și alte violențe și distrugere; Gică Ștefănache (ofițer de poliție judiciară la data comiterii faptelor) – sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de fals intelectual, fals material în înscrisuri oficiale, uz de fals, abuz în serviciu contra intereselor persoanelor și favorizarea infractorului, informează, vineri, Ministerul Public.

Potrivit anchetatorilor, în perioada mai 2010 – august 2012, inculpatul Vlad Nicolae a comis mai multe infracțiuni de violență pe raza județului Ilfov (în localitatea Balotești), precum și în București.

Astfel, în seara zilei de 15 august 2012, în jurul orei 2030, în incinta Aeroportului internațional „Henri Coandă”, victima M.Y. (cetățean japonez, care venea de la Tokio și intenționa să ajungă la Craiova) a fost abordată de către inculpatul Nicolae Vlad, care a determinat-o să-i accepte „ajutorul” pentru a ajunge la Gara de Nord, de unde aceasta ar fi trebuit să ia un tren către Craiova.

Din probatoriul administrat în cauză, a rezultat faptul că inculpatul Vlad Nicolae, deși neșcolarizat, are cunoștințe minimale de limba engleză.
În acest context, inculpatul a convins-o pe victimă să urce într-un taxi parcat în afara aeroportului, în apropiere de DN1, spunându-i că o va duce la o gară, însă a cerut șoferului să meargă în direcția opusă București-ului, către Balotești, iar imediat după localitatea Otopeni, în zona pădurii, i-a cerut să oprească taxi-ul, după care au coborât.

În momentele ulterioare, inculpatul a tras-o cu forța pe victimă în pădurea care mărginește drumul public, unde, prin exercitarea de violențe, a întreținut relații sexuale cu aceasta, după care a ucis-o prin comprimare toracică și prin strangulare (comprimare cervicală), acoperind, apoi, cadavrul cu vegetație (frunze uscate), pentru a îngreuna descoperirea acestuia.

Totodată, la o distanță relativ mică de locul unde ucisese victima, inculpatul a deschis, prin forțare, geamantanul acesteia din care a luat un telefon mobil, o cameră foto, un laptop, precum și banii pe care victima i-a avut asupra sa.

Concluziile raportului medico-legal întocmit în cauză au relevat faptul că moartea victimei M.Y. a fost violentă; aceasta a fost cauzată de o asfixie mecanică, prin comprimare buco – cervico – toracală.

Leziunile traumatice constatate la autopsie s-au putut produce prin lovire cu corp dur, comprimare cu corp dur (posibil cu mâna), cât și posibil prin comprimare între două corpuri/planuri dure, prin comprimare între arcadele dentare și mecanism de sucțiune (mărcile mușcate umane situate infra-clavicular dreapta și braț stâng).

Între leziunile tanato-generatoare de comprimare buco-cervico-toracală și deces există legătură de cauzalitate directă și necondiționată.

De asemenea, rechizitoriul întocmit de procurori a mai relevat și alte fapte de mare violență săvârșite de inculpat

Astfel, în perioada mai-iulie 2010, inculpatul Nicolae Vlad, în mod repetat, a pătruns fără drept în locuința victimei P.S. (persoană în vârstă, imobilizată la pat), care locuia singură, într-o casă aflată într-o stare avansată de degradare din localitatea Balotești, după care, prin exercitarea de violențe, a întreținut cu aceasta acte sexuale anormale.

Cu prilejul uneia dintre aceste pătrunderi fără drept, inculpatul a degradat o ușă de acces a locuinței victimei.

În noaptea de 25/26 februarie 2011, în jurul orei 23.00, inculpatul Nicolae Vlad a pătruns fără drept, prin forțarea unei ferestre, (după ce a oprit curentul electric prin scoaterea siguranțelor de la tabloul electric), în locuința victimei N.L. (persoană în vârstă), care locuia singură într-o casă din localitatea Balotești, după care, prin exercitarea de violențe, a întreținut acte sexuale cu aceasta.

În aceleași împrejurări, inculpatul a deposedat-o pe victimă de o sumă de bani și de un telefon mobil.

Înainte de a părăsi locuința victimei, inculpatul Vlad Nicolae a legat-o pe aceasta de mâini și de picioare, lipsind-o astfel de libertate pentru a o împiedica să anunțe vecinii sau organele de poliție cu privire la agresiunea a cărei victimă aceasta fusese.

În noaptea de 30/31 decembrie 2011, în timp ce se afla în incinta unui bar din localitatea Balotești, inculpatul Nicolae Vlad a iscat un scandal, tulburând ordinea și liniștea publică, context în care a lovit-o, în două rânduri pe partea vătămată G.V. cu o sticlă în zona feței, după care i-a aplicat mai multe lovituri și cu pumnul, cauzându-i acesteia leziuni care au necesitat 7-8 zile de îngrijiri medicale pentru vindecare.

La data de 24 februarie 2012, în jurul orei 2130, inculpatul Nicolae Vlad, prin forțarea unei uși de acces, a pătruns fără drept în locuința victimei S.M. (persoană în vârstă), care locuia singură, la casă, în București, Sectorul 1, după care, prin exercitarea de violențe, a întreținut acte sexuale cu victima.
În aceleași împrejurări, inculpatul a deposedat-o pe victimă de o sumă de bani și de mai multe bijuterii.

La data de 01 martie 2012, în jurul orei 2030, inculpatul Nicolae Vlad, prin forțarea unei uși de acces, a pătruns fără drept, după ce a oprit curentul electric de la tabloul electric situat pe peretele exterior, în locuința victimei A.A. (persoană în vârstă) care suferea de o deficiență loco-motorie și care locuia singură, la casă, în București, Sectorul 1.

Înainte de părăsi locuința victimei, inculpatul Nicolae Vlad a imobilizat-o pe aceasta, legând-o de mâini și de picioare, pentru a o împiedica astfel să sesizeze vecinii sau organele de poliție cu privire la agresiune.

La data de 29 aprilie 2012, în jurul orei 0300, inculpatul Nicolae Vlad a pătruns fără drept în locuința victimei M.E.M. (persoană în vârstă), care locuia singură, la casă, în localitatea Balotești, de unde a sustras un telefon mobil iar pentru a păstra bunul sustras, inculpatul a exercitat violențe asupra acesteia, pe care a lovit-o cu pumnii de mai multe ori, la nivelul feței.

Astfel, după ce inculpatul a pătruns în curtea victimei, aceasta, fiind alertată de câinii pe care îi ținea în curte, a ieșit din casă. În acest timp (cât victima se afla în curte), inculpatul a pătruns în locuință, de unde a sustras telefonul mobil.

Când victima și-a dat seama că în casă pătrunsese cineva, a încercat să fugă, alergând către poarta casei, moment în care inculpatul a ajuns-o din urmă și, după ce a forțat-o să reintre în imobil, prin exercitarea de violențe, a întreținut acte sexuale cu aceasta. Înainte de a părăsi locuința, inculpatul a imobilizat victima, legând-o de mâini și de picioare, pentru a o împiedica astfel să sesizeze vecinii sau organele de poliție cu privire la agresiune.

VIII. În noaptea de 05/06 august 2012, inculpatul Nicolae Vlad a pătruns, fără drept, în locuința victimei S.T. (persoană în vârstă), care locuia singură, într-o garsonieră, în localitatea Balotești, unde, prin exercitarea de violențe, a întreținut relații sexuale cu aceasta, după care a ucis-o prin asfixiere mecanică, realizată prin comprimare cervicală (sugrumare) și toracală.

După uciderea victimei, inculpatul a dezbrăcat cadavrul acesteia de obiectele de vestimentație pe care le purta și le-a introdus într-o găleată aflată în baia locuinței.

Acționând cu intenția de a simula un accident casnic și de a șterge, astfel, urmele care puteau duce la concluzia că victima fusese ucisă și la identificarea sa ca autor al faptelor, inculpatul Nicolae Vlad, înainte de părăsirea locuinței acesteia, a deschis gazul de la aragazul din bucătărie, totodată, scoțând din priză ștecherul detectorului de gaze.

În ceea ce-l privește pe inculpatul Gică Ștefănache, rechizitoriul întocmit de procurori a reliefat faptul că, la data de 20 iulie 2010 victima P.S. a formulat plângere, arătând că un bărbat intrase în locuința sa și o agresase din punct de vedere sexual. Din fotografiile care i-au fost prezentate victima l-a recunoscut pe inculpatul Vlad Nicolae (pe care, de altfel, îl cunoștea) ca fiind autorul agresiunii.

La data de 21 iulie 2010, conform vizei puse de către șeful Poliței Orașului Otopeni pe actul de sesizare, dosarul a fost repartizat inculpatului Gică Ștefănache, comisar de poliție (la acea dată făcând parte din structurile poliției judiciare).

Potrivit vizei de repartiție pusă de către șeful formațiunii de poliție, inculpatul Ștefanache Gică ar fi trebuit să facă cercetări sub aspectul comiterii infracțiunilor de viol, distrugere și violare de domiciliu, însă, singurul „act de cercetare” efectuat de către inculpat în cauză este un proces-verbal de „consemnare a declarației orale”, datat 03.08.2010, în care s-a consemnat faptul că victima ar fi declarat verbal că nu a fost violată și că își retrage plângerea formulată împotriva numitul Vlad Nicolae.

Acest proces-verbal reprezintă, în realitate, un înscris fals, acesta fiind plăsmuit de către inculpat, care a folosit un formular tipizat, a conceput din imaginație și a consemnat, la rubrica „declar următoarele …”, faptul că, în prezența sa și a unui martor asistent, victima ar fi declarat verbal că nu a fost violată și că își retrage plângerea formulată împotriva numitul Vlad Nicolae.

Totodată, inculpatul Gică Ștefănache a semnat acest proces-verbal în trei locuri, respectiv la rubrica Organ de poliție (unde a executat propria semnătură), precum și la rubricile Martor asistent și Persoana audiată (executând semnături din fantezie).

În calitate de martor asistent, inculpatul a trecut în conținutul procesului-verbal un martor, persoană cunoscută de acesta și care, frecvent, semna în calitate de martor asistent, acte de constatare sau alte acte întocmite de polițiști din cadrul Poliței Orașului Otopeni.

Totodată, în cuprinsul procesului-verbal se mai remarcă faptul că cifra „0″ din conținutul datei (ziua 03) este executată îngroșat peste cifra „2″, astfel că ziua de „03″ a fost inițial ziua de „23″.

Folosindu-se de acest înscris fals, inculpatul a redactat, la data de 03.09.2010, un referat prin care a propus neînceperea a urmăririi penale față de numitul Vlad Nicolae sub aspectul comiterii infracțiunilor de loviri sau alte violențe, violare de domiciliu și distrugere.

Această propunere este întemeiată pe dispozițiile art. 10 alin. 1 lit. h din Codul de procedură penală, cu motivarea că victima și-ar fi retras plângerea prealabilă, însă aceasta nu viza toate infracțiunile sesizate, nefăcându-se nicio propunere sub aspectul comiterii infracțiunii de viol (cu toate că victima a sesizat organele de urmărire penală și cu privire la faptul că agresorul a întreținut cu ea acte sexuale prin constrângere).

Urmărirea penală în cauză a fost efectuată de către procurorii Secția de urmărire penală și criminalistică, împreună cu ofițeri de poliție judiciară ai Direcției de Investigații Criminale din cadrul Inspectoratului General al Poliției Române, beneficiind de sprijinul Serviciului Român de Informații.

Procurorul general al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție, în temeiul dispozițiilor art. 209 alin. 41 din Codul de procedură penală, a dispus prin rezoluțiile din data de 22 august 2012, preluarea de către Secția de urmărire penală și criminalistică din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție, de la mai multe unități de parchet a unor cauze penale, ca urmare a complexității cauzei, a intensei mediatizări a acesteia și în vederea soluționării cu celeritate a dosarului.

Dosarul a fost înaintat, spre competentă soluționare, Curții de Apel București.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O femeie bolnavă de cancer a decis să se mute împreună cu familia în „zona...
Ce secret a ascuns Prințul William de Kate Middleton. Nu a vrut să-și compromită căsnicia
FOTO. Cea mai sexy femeie din lume s-a filmat în timp ce se îmbrăca! Fanii...
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Unde este Fito? Povestea celui mai notoriu infractor din Ecuador, care a fugit din închisoarea...
Ce a pățit o moldoveancă de 39 de ani, după ce s-a cuplat cu un...
Face furori la aproape 60 de ani! Vedeta curtată de toți bărbații are un fizic...
ANIMAŢIE. Cum s-a produs accidentul înfiorător de pe A1, în care Valentin a fost străpuns...
"Am călătorit în timp". Un profesor ieșit din comă spune că a fost în anul...
Detalii halucinante au ieșit la iveală în cazul presupusului criminal din Orhei. Bărbatul este bănuit...
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan...
Poate fi anulat ITP-ul dacă mașina scoate prea mult fum?
Biden a promulgat pachetul de ajutor pentru Ucraina
LAC de lavă SPECTACULOS, observat din satelit! Are peste 200 km lungime
Toți românii au INTERZIS. Legea peste care nu poate trece NIMENI. Se dau amenzi de...
Lovitură grea pentru chef Richard. Juratul a pierdut un concurent după al treilea battle: „Am...
Turistă sfârtecată de urs pe Transfăgărășan! Scosese mâna pe geam ca să...
Gabriela Cristea, dezamăgită de lipsa de curaj pentru a-i refuza pe alții! Prezentatoarea TV și-a...
Lovitura dură pentru TikTok! Comisia Europene suspendă noul program al platformei: ”Există riscuri pentru sănătatea...
BANCUL ZILEI. Bulă: - Nevastă, dacă un arab ţi-ar da o mie de parai te-ai...
Începând de astăzi, turiștii trebuie să plătească taxă de intrare în Veneția