Primar cercetat după ce o femeie l-a reclamat că a strâns-o de gât pentru că a rupt un pliant

Primar cercetat după ce o femeie l-a reclamat că a strâns-o de gât pentru că a rupt un pliant
Primarul comunei Unirea, județul Călărași, Anghel Olteanu (PSD), este cercetat pentru lovire sau alte violențe, după ce o localnică a depus plângere la Poliție reclamând că acesta a strâns-o de gât pentru că a rupt un pliant eletoral, edilul negând acuzațiile și spunând că o va da în judecată.
Publicat: 28/05/2012, 15:49
Actualizat: 05/07/2013, 16:35

Primarul comunei Unirea, județul Călărași, Anghel Olteanu (PSD), este cercetat pentru lovire sau alte violențe, după ce o localnică a depus plângere la Poliție reclamând că acesta a strâns-o de gât pentru că a rupt un pliant eletoral, edilul negând acuzațiile și spunând că o va da în judecată.

Potrivit reprezentanților Poliției Județene Călărași, femeia susține că a fost agresată de primarul Anghel Olteanu pe stradă, de față cu mai multe persoane, transmite corespondentul MEDIAFAX.

„Era mai multă lume și domnul primar Olteanu Anghel a venit cu staff-ul, erau o sută de persoane cu zece mașini în spate, iar ceilalți ne întindeau pliante. Eu am refuzat, am zis că nu vreau. Tot au insistat, am luat pliantul după aceea am mers un pas, doi și l-am rupt. Apoi domnul primar m-a apucat de gât și m-a aplecat în jos. Nu știu ce a zis, nu am înțeles. Lângă el a mai fost un băiat din staff care m-a amenințat și mi-a zis că dacă mă va prinde singură mă va omorî, am martori. Am sunat la 112, au venit doi polițiști, am mers la post și am dat declarație”, a declarat Laura Ianoș.

Poliția Județeană Călărași a început cercetările în acest caz.

„Femeia de 28 ani din comuna Unirea a sesizat Poliția prin 112 că, în timp ce se afla în localitate împreună cu două prietene, a fost abordată de mai mulți tineri, care-l însoțeau pe primarul comunei și distribuiau materiale electorale. Ea a reclamat că, întrucât a rupt un pliant înmânat de aceștia, primarul a strâns-o cu mâinile de gât. La fața locului s-au deplasat polițiști din cadrul Secției Rurale Dichiseni care au început verificările împrejurărilor în care s-a produs fapta sesizată. În urma audierii victimei de polițiști din cadrul Biroului de Investigații Criminale Călărași, Laura Ianoș a declarat că înțelege să formuleze plângere penală împotriva primarului pentru lovire sau alte violențe”, a declarat purtătorul de cuvânt al Poliției Județene Călărași, inspector Ramona Tudor.

De asemenea, femeia a reclamat că a fost amenințată de un tânăr de 28 de ani, împotriva căruia a formulat plângere pentru amenințare.

La rândul său, primarul Anghel Olteanu a declarat că acuzele femeii sunt neadevărate, iar situația este „o regie de campanie electorală” folosită de contracandidații săi.

„Eu nu am agresat pe nimeni și deci nici pe această femeie. Este campanie electorală și contracandidații s-au gândit să mă denigreze. Eu eram cu staff-ul în campanie, am mers la un grup de femei, am dat mâna cu ele și le-am oferit câte un pliant, femeia a rupt pliantul și m-a scuipat. Ea nu realizează că este la mâna contracandidatului meu la primărie. Poliția cercetează cazul, iar eu o să o dau în judecată pentru calomnie pe această femeie”, a declarat Anghel Olteanu.

Anghel Olteanu a câștigat alegerile locale în anul 2008 din partea PSD și candidează pentru un nou mandat de primar la turul de scrutin din 10 iunie, pe lista USL.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Trupul unei tinere a fost turnat în beton în urmă cu peste 50 de ani....
Polițista care a luat mită de la Lidia Buble, condamnată definitiv! Ce pedeapsă a primit...
FOTO. Cât de bine arată cea mai frumoasă hocheistă din lume!
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
SUA au cumpărat 81 de avioane sovietice de la un aliat al lui Putin cu...
Reghe cere sprijinul instanței: 'Trebuie să înceteze această hărțuire!' Poliția nu confirmă urmărirea penală împotriva...
Detalii tabu din viața intimă a unei actrițe: și-a pierdut virginitatea la 35 de ani
Momentul în care strada din Cluj s-a surpat și s-a format un crater uriaș. Un...
Tragedie în România! A MURIT
Cum va fi vremea în luna mai! Specialiștii de la ANM preconizează o perioadă imprevizibilă...
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
Filtru de particule înfundat se REPARĂ sau se ARUNCĂ? Ce durată de viață are DPF?
Gorghiu: Ministerul Justiţiei depune eforturi ca prinţul Paul să-şi execute pedeapsa în România
Cea mai BOGATĂ actriță de la Hollywood! „Puțină lume știe despre mine că...
Taxa care se elimină din România. S-a dat votul luni, 29 aprilie. Românii nu vor...
Artist internațional, filmat într-o ipostază neașteptată, la Costinești. Este urmarit de zeci de milioane de...
Vlăduța Lupău, imagini ireale! Cum arăta cântăreața. Adevărul despre operațiile ei
Robi, hotărât să lupte pentru Roberta! Concurentul nu este impresionat de chimia dintre Roberta și...
"M-am săturat". David Pușcaș a ajuns la capătul puterilor. Ce piedici întâmpină fiul adoptiv al...
BANCUL ZILEI. Doctorul către Bulă: - Am o singură nelămurire… Dacă te-ai duce seara acasă,...
Astronomii au descoperit cum s-a format „inima” de pe Pluto