Primar PSD, ÎNCĂIERARE cu doi membri USR: Suntem gata SĂ LUĂM BĂTAIE ca să strângem semnăturile pentru #FărăPenali

Primar PSD, ÎNCĂIERARE cu doi membri USR: Suntem gata SĂ LUĂM BĂTAIE ca să strângem semnăturile pentru #FărăPenali
Publicat: 28/08/2018, 17:15
Actualizat: 20/11/2018, 10:31

„S-a întâmplat în urmă cu doar câteva minute”, scriau marți reprezentanții USR pe pagina de Facebook. „Nu este singurul incident care s-a întâmplat astăzi în județul Argeș. În comuna Aninoasa, primarul, tot de la PSD, nu a acceptat înregistrarea cererii pentru depunerea dosarelor cu semnături și i-a dat afară din clădire pe colegii noștri de la USR Argeș”.

Membrii USR se plâng de violențele la care sunt expuși colegii lor din teren, dar nu vor să renunțe: „Suntem pregătiți să luăm și bătaie, dacă este nevoie, pentru a depune toate cele un milion de semnături pe care le-am primit de la oameni cinstiți, care nu mai vor penali în funcții publice. Între timp, domnul Emilian Ciolan se va alege cu dosar penal pentru că vom depune plângere pentru vătămare corporală, loviri și alte violențe”.

„Noi ne-am împărțit zilele acestea tot județul, să mergem pe la primării să depunem dosarele, este una din etapele campaniei «Fără penali în funcții publice». Domnul primar de la Dârmănești i-a dat afară (pe cei doi reprezentanți ai USR – n.r.), a zis că el nu primește nicio hârtie, să plece cu ele. La o oră după, la Primăria Dârmănești, județul Argeș, primarul practic i-a luat la împins, i-a luat la bătaie, i-a împins să-i dea afară, colegii mei au filmat, sunt doi colegi de la USR Argeș, sunt la Poliție acum, primarul s-a speriat și a chemat repede o ambulanță și a fugit cu salvarea să facă pe victima. Sunt doi colegi, unul are 44 de ani și celălalt peste 50, oameni serioși, cu firme, departe de a fi golani, sunt oameni de afaceri, membri ai USR Argeș. Există filmare. Ei sunt mari amândoi, au 1,90 m, e greu să-i bată rău un primar, i-a împins, le-a dat peste mână, a fost super agresiv. Acum face pe victima, a chemat salvarea”, a declarat corespondentului Mediafax, deputatul USR Ionuț Moșteanu.

Un angajat al Primăriei Dârmănești susține că edilul ar fi fost victima celor doi membrii USR.

„Nu este adevărat că ar fi agresat primarul pe cineva. Primarul este dus la spital, l-au lovit cei doi, i-au dat cu telefonul în ochi. Este la spital, a venit salvarea. Nu știu cum s-a întâmplat, dar știu că e lovit la ochi, îi curgea sânge din ochi, i-a dat unul dintre ei cu telefonul în ochi. Am înțeles că ei au venit pentru niște validări, nu știu exact. Domnul primar este de la PSD. Unul din băieții aceia a dat în el. A venit Poliția”, a povestit Aurel Bănică, referent în cadrul Primăriei Dârmănești.

Potivit purtătorului de cuvânt al Inspectoratului de Poliție Județean Argeș, Florin Popa, în acest caz se fac cercetări pentru ultraj.

„Se pare că acel conflict a fost generat de faptul că cei doi bărbați solicitau înregistrarea unor documente privind o inițiativă legislativă. În urma conflictului, primarul ar fi fost lovit în zona feței. La acest moment, cei doi bărbați se află în custodia polițiștilor, urmând a fi audiați cu privire la împrejurările în care s-a petrecut starea conflictuală. Desfășurăm verificări pentru stabilirea tuturor împrejurărilor în care s-au petrecut aceste aspecte, urmând ca documentele întocmite să fie înaintate către Parchetul de pe lângă Judecătoria Câmpulung, care va desfășura cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de ultraj”, a declarat Florin Popa.

Internauții nu au ratat subiectul și au scris sute de comentarii la postarea cu imaginile filmate cu telefonul mobil:

Vladu „Mă, băieți, tocmai în Argeș, unde domneste corupția… v-ați ales să vă duceți”

Călin: „De ce nu dosar penal pentru încălcarea Constituției? Pentru că încalcă dreptul la petiție, e mai grav decât loviri și violențe.”

Ovidiu: „Primarul ăsta trebuie dat exemplu. E o inițiativă cetățenească și el e pus acolo de cetățeni să țină cont de părerile lor. Recomand smoală și fulgi”

Cristian: „Prezența într-un loc public nu înseamnă că ți-ai dat în mod implicit consimțământul ca cineva să înregistreze imagini cu tine și să le utilizeze cum vrea respectivul. În cazul de față, dacă a existat un abuz anterior, filmatul ar avea explicație, însă de multe ori, USR-iștii provoacă cu filmarea din senin, de aici până la poliție.. e un singur pas.”

Gilda Popa
Gilda Popa este licențiată în Drept și a urmat un master de psihologie organizațională la Facultatea de Psihologie - Universitatea București. A mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
A crezut că a înghițit un os, dar medicii au fost oripilați când au văzut...
Imaginile durerii! Mama Andreei a clacat la înmormântarea fetiței sale. Scene îngrozitor de dureroase pe...
FOTO. Ea este cea mai sexy sportivă din culturismul românesc! Are un singur vis: „Asta...
Andreea Bălan a recunoscut tot despre certurile cu Victor Cornea: „Nu există împăcare”
Rusia amenință România și spune că monitorizează Baza Kogălniceanu: Întărirea NATO în Europa de est...
Casa Regală a făcut anunțul. În ce stare se află Kate Middleton, de fapt
Actriţele din filmele pentru adulţi fără pic de machiaj. Galerie foto FABULOASĂ!
Mărturia Alinei, mama fetiţelor de 2 şi 4 ani otrăvite de tată, în Spania. Stă...
Imagini tulburătoare de la înmormântarea Andreei! Tânăra ucisă Mirel Dragomir va fi condusă astăzi pe...
Mama Andreei Morega, studenta ucisă la Timișoara, a avut nevoie de îngrijiri medicale după ce...
S-au despărţit cu scandal! Cele mai scurte căsnicii ale vedetelor din România
Inspectorii RAR au ieșit la control în trafic. Ce au descoperit? GALERIE FOTO
Spania: explozia nunţilor în rândul celor de peste 60 de ani
Absolut HILAR! Cybertruck s-a făcut de TOT RÂSUL când a încercat să...
A devenit COMPLET INTERZIS în România. Iohannis a semnat. Noua lege se aplică tuturor
România în Schengen AIr. Regulile pe aeroporturi intră în vigoare din 31 martie
Geamăna siameză Abby Hensel s-a căsătorit. Imagini cu ea și sora Brittany în rochie de mireasă....
Mama Andreei, prăbușită de durere la înmormântarea fiicei sale, ucise fără milă de studentul la...
Cum a petrecut mama Geta ziua ei de naștere și ce cadouri a primit? „N-am...
Apropiații criminalului din Timișoara, detalii de-a dreptul șocante. Mirel Dragomir și-a agresat și fosta iubită....
BANCUL ZILEI. Tatăl către Bulă: Ce mai e nou pe la școală, băiete?
Emisiile de la marile companii de petrol și gaze ar putea cauza milioane de decese...