Primăria, REPETENTĂ la refacerea școlii cu tavanul căzut. Unitatea care a ars a fost DEMOLATĂ. Peste 1.000 de elevi sunt afectați

Redactor:
Nicolae Oprea
Școala a început cu probleme pentru peste 1.000 de elevi din sectorul 5 al Capitalei, respectiv din Cartierul Rahova. Este vorba de copii care ar fi trebuit să învețe în școala 124, care a ars în primăvara acestui an, și unitatea de învățământ 141, al cărei tavan s-a prăbușit în 2017

Elevii școlii 124 din cartierul Rahova, care a luat foc în primăvara acestui an, au început anul școlar la alte unități de învățământ.

Școala 124 a fost demolată, iar din luna iunie a acestui an, primăria Sectorului 5 a demarat lucrările de construire a unei noi clădiri. Potrivit proiectului, data finalizării construcției este luna iulie a anului viitor, astfel că elevii au șanse ca anul viitor, în septembrie, să se întoarcă la școala 124.

Între timp, conducerea unității de învățământ a improvizat un nou secretariat în sala de sport, care nu a ars în urma incendiului din primăvară și nici nu a fost demolată.

Pentru refacerea școlii, Primăria Sectorului 5 a alocat suma de 8 milioane de lei.

Dacă în cazul școlii 124 lucrările au început deja, la școala 141, tot din Rahova, al cărei tavan s-a prăbușit în 2017, lucrările trenează. Mai exact, primarul sectorului 5, Daniel Florea, anunța încă din septembrie anul trecut că această școală, denumită și „Ion I. C. Brătianu”, va fi demolată și se va construi o altă clădire, dar în realitate, unitatea nici măcar nu a fost demolată.

Tot primarul sectorul 5 anunța, pe Facebook, în luna martie a acestui an, că școala 141 „va fi un etalon la nivel național”.

„Astăzi am demarat procedurile legale pentru punerea în practică a promisiunii că în primăvară vom începe lucrările de demolare a vechii unități de învățământ și de construire a noii Scoli Nr. 141, care va fi un etalon la nivel național. Eu și echipa mea vom face tot ceea ce depinde de noi, respectând întocmai termenele și standardele impuse de lege, pentru ca visul acesta să se transforme în realitate în cel mai scurt timp”, promitea Florea în luna martie a acestui an.

În ciuda celor anunțate de primar, școala, situată pe strada Amurgului, este în prezent o clădire părăsită, înconjurată de un gard deloc prietenos, iar la intrare, pe un chioșc ponosit este afișat, ca o ironie, mesajul „Mult succes, Brătienilor!”.

Primăria, „repetentă

BOMBĂ în televiziune! Dan Capatos, scos de pe Antena 1! Chiar prezentatorul a făcut anunțul
FOTO. Cele mai fierbinţi imagini cu Andra! Lipsită de inhibiţii, ea şi-a lăsat formele la...
,,Am întâlnit un bărbat pe internet, pe care îl credeam sufletul meu pereche. La un...
Vremea 22 septembrie 2020. UNDE REVINE CANICULA
FOTO. Cele mai fierbinţi imagini cu Andra! Lipsită de inhibiţii, ea şi-a lăsat formele la...
Masa de șah a lui Nicolae Ceaușescu, scoasă la licitație. N-o sa crezi cât este...
Demisie în Cehia pe fondul creşterii cazurilor de coronavirus. „Este obosit, dezgustat de politică şi...
BOMBĂ în televiziune! Dan Capatos, scos de pe Antena 1! Chiar prezentatorul a făcut anunțul
Rochița prea scurtă i-a jucat feste! E incredibil ce a pățit prezentatoarea TV în mijlocul...
Incredibil! Țara în care șef de stat este un MORT, dar nu asta este cel...
Victorie pentru Halep! Câți bani a câștigat sportiva, după meciul de la Roma
PRĂPĂD în România. Culturile agricole sunt DISTRUSE. Premoniții sumbre…
Nelu Tătaru anunţă când vom scăpa de coronavirus
Alimentul care îți otrăvește ficatul. TOP 15 mâncăruri de evitat dacă ai ficatul gras
Descoperă România cum nu ai mai văzut-o. Destinaţii de vacanţă magice la doi paşi de...
Este oficial: Românii pot lua 50.000 de euro gratis de la stat pentru a-şi deschide...
Inchide