Primăria Sectorului 2 a anunțat noile măsuri pentru începutul anului școlar

Primăria Sectorului 2 a anunțat noile măsuri pentru începutul anului școlar
Primăria Sectorului 2 a anunțat noile măsuri pentru începutul anului școlar
Publicat: 02/09/2020, 15:42

Miercuri a avut loc, la Primăria Sectorului 2, o conferință de presă privind măsurile adoptate de către administrația locală pentru începerea în siguranță a noului an școlar.

La conferință a participat viceprimarul și candidatul PSD pentru funcția de primar al sectorului, Dan Cristian Popescu.

Acesta s-a declarat nemulțumit de reacția Guvernului față de această problemă.

„Am așteptat declarațiile miniștrilor Educației și Sănătății înainte de a ieși public. Am sperat că măcar în al doisprezecelea ceas, cu două săptămâni înaintea începutului de an școlar, vom avea niște măsuri și niște reguli clare. Din păcate am auzit doar platitudini, multă birocrație și, în final, pasarea răspunderii pe umerii administrației locale”, a spus Dan Cristian Popescu.

Acesta a adăugat că Sectorul 2 are cea mai vastă rețea de unități de învățământ din țară, cu peste 50.000 de elevi, iar autoritățile locale au decis să ia măsuri pentru a compensa lipsa de reacție a Guvernului.

„În sectorul 2 avem cea mai vastă rețea de unități de învățământ din țară, cu peste 50.000 de elevi. Răspunderea noastră este uriașă și nu putem aștepta la nesfârșit ca Guvernul României să hotărască cui va da măști, cine merită să fie protejat și cine nu. Toți elevii, cadrele didactice și personalul auxiliar vor avea măști de protecție suficiente în sectorul 2. De asemenea, avem implementate toate măsurile igienico-sanitare- dezinfectant, măști, mănuși, covorașe dezinfectante, stickere pentru distanțare socială, afișe informative, termoscannere- doar că incompetența inspectoratului ne-a pus în mare dificultate. Nu au deblocat posturi și nici nu au suplimentat, astfel încât avem un deficit foarte mare în ceea ce privește personalul pentru curățenie. Adică unde este cea mai mare nevoie. Dar, la nivelul Primărie sectorului 2, am achiziționat echipamente de cea mai înaltă calitate, pe care le întâlniți în unitățile spitalicești și astfel vom gestiona cu bine această situație.

Fiecare unitate de învățământ va elabora un plan de curățenie și dezinfecție pentru întreaga clădire și vor fi folosite mașini profesionale de curățat pardoseala, aspiratoare și aparate de dezinfecție pe bază de abur, care omoară 99% din bacterii și viruși”, a spus viceprimarul.

El a mai spus că Primăria a achiziționat bănci individuale, pentru a rezolva problema distanțării și a adăugat că, la nevoie, vor fi instalate și separatoare.

Ministerul Sănătății și cel al Educației au anunțat marți noile măsuri pentru începerea anului școlar

Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, a semnat Ordinul comun al Ministerului Sănătății și al Ministerului Educației referitor la aprobarea unor măsuri de organizare a activității în instituțiile de învățământ în condiții de siguranță epidemiologică.

Ordinul reglementează măsurile privind mijloacele de prevenire şi combatere a îmbolnăvirilor cu virusul SARS-CoV-2 care se vor aplica în instituţiile de învăţământ.

Astfel, conform ordinului, fiecare Direcție de Sănătate Publică va informa până pe 7 septembrie Inspectoratele Școlare și Comitetele pentru Situații de Urgență cu privire la situația epidemiologică, iar până pe 10 septembrie, fiecare unitate de învățământ în parte va propune aplicarea unui scenariu din trei posibile.

Potrivit comunicatului, criteriul în baza căruia unitățile de învățământ vor decide în ce scenariu se încadrează este numărul total de cazuri noi din ultimele 14 zile raportat la 1.000 de locuitori.

Crima care a speriat ţara! Vedeta de pe Instagram, ucisă şi aruncată în canal. E...
'Irina e o ❗️ Prietenul lui Dragnea, prima reacţie după scandalul cu Irina Tănase
FOTO. Antonia, imagini senzuale topless! Cum s-a lăsat pozată soția lui Velea
Alimentul care sporeşte inteligenţa. TOP 8 mâncăruri pentru creier, potrivit dr. Mihaela Bilic
Imaginea anului! Transformarea uluitoare a lui Mario Nicolae, fostul director sportiv al lui Dinamo: împarte...
Studiu: Omicron ar avea în componenţa sa fragmente dintr-un alt virus
Femeia nu ştia că este filmată, aşa că şi-a făcut de cap. Soţul ei a...
BANCUL ZILEI – Un tip agață o stewardesă sexy de la Tarom
STUDIU. Riscul de infectare cu coronavirus crește treptat după vaccinarea cu a doua doză
'Irina e o ❗️ Prietenul lui Dragnea, prima reacţie după scandalul cu Irina Tănase
Cele mai perverse OBICEIURI ale oamenilor. „Sunt de-a dreptul ȘOCANTE”
CUPLUL care a DĂRÂMAT gardul de la Târgul de Crăciun, un nou PROTEST! VIDEO
A venit acasă și a găsit o bijuterie înnegrită. Și-a evacuat imediat părinții: „Miroase a...
Anunț ANM! Vreme rea în România
Se schimbă banii în România?! Mugur Isărescu a dat vestea cea mare: Aş vrea să...
Alertă mondială! Prima țară din lume care dispare de pe față Pământului. Drama oamenilor este...
Mai aveţi zile de concediu? Vedeţi aici ce se întâmplă cu perioada de concediu de...
Veşti proaste pentru şoferi: Va ploua cu amenzi de 25.500 lei pentru cei care nu...