Primarul din Baia de Aramă, soția sa și alți funcționari, trimiși în judecată pentru fraude

Primarul din Baia de Aramă, soția sa și alți funcționari, trimiși în judecată pentru fraude
Publicat: 04/01/2016, 13:42
Actualizat: 04/01/2016, 18:47

Primarul orașului Baia de Aramă, Rafael Dunărințu, și soția sa, Mihaela Dunărințu, au fost trimiși în judecată după ce anchetatorii au stabilit că aceasta ar fi beneficat de fonduri europene în baza Măsurii 112 a proiectului „Instalarea tinerilor fermieri”, în sumă totală de 40.000 de euro, deși nu îndeplinea condițiile pentru obținerea sumelor, aceasta fiind ajutată de către mai mulți funcționari ai Centrului Regional și Oficiului Județean pentru Finanțarea Investițiilor Rurale să întocmească, în fals, declarațiile necesare la dosar, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Astfel, potrivit Direcției Naționale Anticorupție, Mihaela Dunărințu, care deține funcția de director al Liceului Tehnologic „Constantin Brâncoveanu” din Baia de Aramă, județul Mehedinți, a fost trimisă în judecată, în cursul lunii decembrie, pentru două fapte de folosire sau prezentare cu rea-credință de documente ori declarații false, inexacte sau incomplete, pentru obținerea fondurilor europene și pentru patru infracțiuni de fals în declarații.

Tototdată, primarul din Baia de Aramă, Rafael Dunărințu, a fost trimis în judecată pentru două infracțiuni de complicitate la folosire sau prezentare cu rea-credință de documente ori declarații false, inexacte sau incomplete și patru infracțiuni de complicitate la fals intelectual.

DNA mai arată că alți șase funcționari – Coifan Cătălin Virgil, Cosmin Dumitru Șteanță, Ileana Brează, Eugen Surdilă, Iovici Cornelia și Adelina Șerdin – din cadrul Centrului Regional și Oficiului Județean pentru Finanțarea Investițiilor Rurale 4 SV Oltenia, Serviciul Leader și Investiții Non – Agricole au fost trimiși în judecată pentru complicitate la folosirea sau prezentarea cu rea-credință de documente ori declarații false, inexacte sau incomplete în vederea accesări de fonduri europene și fals intelectual.

Cosmin Ștreanță este consilier județean în cadrul Consiliului Județean Mehedinți din partea PNL.

În rechizitoriul întocmit, procurorii au arătat că, în perioada 2012-2014, Mihaela Dunărințu, în calitate de director la Liceul Tehnologic „Constantin Brâncoveanu”, din orașul Baia de Aramă, cu ajutorul primarului și al funcționarilor, a declarat în fals și a folosit declarații care atestau fapte și împrejurări nereale ce au fost folosite ulterior, drept condiții esențiale, la accesarea fondurilor nerambursabile din bugetul Uniunii Europene prin Măsura 112 a proiectului „Instalarea tânărului fermier”, în sumă totală de 40.000 euro.

„Dunărințu Ionel Rafael, în calitate de primar al orașului Baia de Aramă, județul Mehedinți, i-a determinat și i-a ajutat pe ceilalți inculpați, funcționari în cadrul Centrului Regional și Oficiului Județean pentru Finanțarea Investițiilor Rurale, să întocmească două rapoarte de verificare în teren, în care au menționat, în mod nereal, că situația verificată în teren este conformă cu realitatea, iar verificarea s-a efectuat în prezența inculpatei Dunărințu Mihaela. Aceste documente au fost întocmite în prezența inculpatului Dunărințu Ionel Rafael și ștampilate de acesta din urmă, deși nu avea calitatea cerută de lege”, se arată în rechizitoriul întocmit de către procurorii DNA.

Totodată, soția primarului ar fi omis cu intenție, potrivit anchetatorilor, să cuprindă în declarațiile de avere aferente anilor 2011, 2012, 2013 și 2014 mai multe bunuri imobile pe care le dobândise la data completării documentelor respective.

Agenția de Plăți pentru Dezvoltare Rurală și Pescuit s-a constituit parte civilă în cadrul procesului penal cu suma de 172.931,80 lei.

Tototdată, procurorii au dispus măsura asiguratorie a sechestrului asupra unui imobil ce aparține Mihaelei Dunărințu.

Dosarul a fost trimis spre judecare Tribunalului Mehedinți, cu propunere de a se menține măsura asigurătorie dispusă în cauză.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
"Nu există așa ceva". Reacția unui bărbat din Cehia la o terasă din România unde...
Roxana i-a șocat pe toți de 1 mai! A ajuns să fie cea mai tunată,...
FOTO. Viciul lui sunt femeile! S-a logodit cu o actriță din filmele pentru adulți, iar...
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Primele rezultate în cazul fetiței de 4 ani care a murit după ce a mâncat...
Stațiunea montană din România care este unică în toată Europa. Puțini turiști de la noi...
Declarații scandaloase ale unei vedete. Cum face sex la 85 de ani: „Încă pot să-mi...
"Banii noștri s-au dus". Doi tineri s-au trezit fără 10.000 de dolari în cont. Era...
Biletul de adio al fetei de 13 ani care s-a aruncat de la etaj, pentru...
România, lovită de fenomene meteo extreme! Vijeliile care au devastat vestul și centrul Europei urmează...
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan...
La câți KM se schimbă ambreiajul mașinii? Primele semne al ambreiajului uzat
Rusia a recucerit oraşul Robotyne, principala aşezare eliberată de Ucraina în 2023
Marele GENIU al muzicii, îngropat FĂRĂ INIMĂ! S-a aflat abia acum
Halep a aflat acum verdictul REAL. E o diferență de la cer la pământ
Prințul Harry, un nou gest sfidător. Ce scuză bizară a oferit după
Ce a putut să găsească o tânără într-un burger de pui cumpărat de la un...
Se spală rufe azi, în Joia Mare? Ce spun preoții
Sebastian, provocat de băieți să o sărute pe Roberta. Cum au reacționat concurenții din casă....
"Nu a murit nimeni, a murit artistul Alex Mica în sufletele voastre". Cântărețul care a...
BANCUL ZILEI. Profesorul:- Bulă, poți sa-mi spui ce înseamnă abstract?
Guglielmo Marconi, inventatorul telegrafiei fără fir. Părintele radioului modern