Primarul municipiului Lupeni, Cornel Resmeriță, arestat la domiciliu în dosarul „Gala Bute”

Primarul municipiului Lupeni, Cornel Resmeriță, arestat la domiciliu în dosarul Gala Bute
Publicat: 13/03/2015, 17:22

Pe de altă parte, instanța supremă a dispus menținerea în arest preventiv, în același dosar, a fostului președinte al Federației Române de Box Rudel Obreja și în arest la domiciliu a fostului consilier al Elenei Udrea Ștefan Lungu și a fostului secretar general în Ministerul Dezvoltării Regionale și Turismului Gheoghe Nastasia.

Decizia de vineri este definitivă.

În dosarul „Gala Bute”, Elena Udrea a fost arestată preventiv în 25 februarie.

Mandatul de arestare a fost emis pentru: infracțiunea de luare de mită în legătură cu finanțarea de către Ministerul Dezvoltării Regionale și Turismului a contractelor încheiate de Termogaz Company SA cu UAT Cavnic și UAT Borsec; infracțiunea de luare de mită în legătură cu plățile efectuate de Compania Națională de Investiții către SC Consmin SA; infracțiunea de luare de mită în legătură cu finanțarea de către MDRT a contractelor încheiate de Termogaz Company SA și SC Kranz Eurocenter SRL cu UAT Lupeni și UAT Petroșani; infracțiunea de abuz în serviciu, în legătură cu organizarea „Galei Bute”, se arată în decizia Înaltei Curți de Casație și Justiție.

Totodată, instanța a respins propunerea DNA în cazul Elenei Udrea în ce privește acuzațiile de tentativă la infracțiunea de folosire de documente ori declarații false, inexacte sau incomplete pentru obținerea pe nedrept de fonduri din bugetul Uniunii Europene și infracțiunea de folosire a influenței în scopul obținerii de foloase necuvenite.

Fostul ministru al Dezvoltării Regionale și Turismului Elena Udrea a mai stat în Arestul Poliției Capitalei din seara zilei de 10 februarie, când a fost reținută de procurorii DNA, în ziua următoare ea fiind arestată prin decizia Înaltei Curți de Casație și Justiție, în dosarul „Microsoft”. În 17 februarie, Elena Udrea a fost scoasă din arest și plasată în arest la domiciliu, în urma deciziei Înaltei Curți de Casație și Justiție, care a judecat contestația deputatului PMP.

Camera Deputaților a avizat, în 9 februarie, urmărirea penală, reținerea și arestarea preventivă a Elenei Udrea atât în dosarul „Microsoft”, cât și în dosarul „Gala Bute”. În 23 februarie, Camera Deputaților a avizat ultimele cereri ale procurorilor de urmărire penală și arestare preventivă a deputatului PMP, în dosarul „Gala Bute”.

Fostul ministru al Economiei Ion Ariton este inculpat și el în acest dosar, pentru că ar fi determinat reprezentanții a zece companii de stat, printre care Hidroelectrica, Nuclearelectrica și Romgaz, să sponsorizeze ilegal, cu suma totală de peste 1,7 milioane de lei, organizarea Galei Bute de către firma lui Rudel Obreja. Senatorul PNL Ion Ariton (ales din partea PDL) este sub control judiciar până în aprilie, acesta fiind obligat să nu părăsească țara și să se prezinte la Poliția Sibiu în zilele stabilite prin programul de supraveghere.

În același dosar este arestat preventiv, din 8 februarie, și Tudor Breazu, administratorul moșiei de la Nana a Elenei Udrea.

De asemenea, potrivit unor documente ale DNA obținute de MEDIAFAX, Ana Maria Topoliceanu, fosta șefă a Companiei Naționale de Investiții, este urmărită penal pentru luare de mită, în dosarul „Gala Bute”.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Un român căutat de poliție a stat ascuns în Italia până când soția l-a dat...
Fiartă pe 700.000 de euro! Ce a putut să facă Bianca Drăgușanu, de mână cu...
FOTO. Cât de frumoasă e noua iubită cu care s-a cuplat la câteva zile după...
El este fotbalistul român care a murit în accidentul cumplit de la Băița. Denis nu...
S-a aflat motivul pentru care a murit Gabriela, micuța de 4 ani cu chip de...
ȘOCANT: ce conținea peștele macrou care i-a adus moartea fetiței de 4 ani din Călărași
Mesaje de Paște 2024. Urări calde și felicitări pentru cei dragi
Ce conținea peștele mâncat de fetița de 4 ani și bunica ei, decedate după ziua...
La ce oră ajunge Lumina Sfântă în România! Va fi adusă de la Ierusalim în...
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan...
La cât timp se face verificarea uleiului? Un detaliu foarte important
China a lansat o sondă pentru a colecta eşantioane de pe faţa ascunsă a Lunii
Descoperire ULUITOARE la polii Pământului! Se întâmplă chiar acum
Ungurii au fost umiliți. Românii au câștigat procesul
Eurovision 2024. Trei țări au șanse mari să câștige concursul muzical
Rezultatele tragerilor speciale Loto de Paști. Numerele câștigătoare de la 6/49, Joker, 5/40, Noroc, Super...
Se spală rufe azi, în Joia Mare? Ce spun preoții
Mioara Velicu rememorează copilăria autentică de la sat: „Am crescut într-o familie cu 8 copii....
Ce a declarat Florin Piersic de pe patul de spital: "Asta e cel mai important"
BANCUL ZILEI. Profesorul:- Bulă, poți sa-mi spui ce înseamnă abstract?
Henric al VIII-lea, regele care și-a ucis două neveste