Primarul Timișoarei, după impunerea carantinei de noapte: ”Cer imperativ Guvernului ca persoanelor care s-au vaccinat să nu le fie aplicate restricţiile”

Primarul Timișoarei, după impunerea carantinei de noapte: ”Cer imperativ Guvernului ca persoanelor care s-au vaccinat să nu le fie aplicate restricţiile”
Foto: Facebook
Publicat: 22/09/2021, 20:34

Primarul Timişoarei Dominic Fritz a declarat că nu este de acord cu decizia CJSU de a impune carantina de noapte în oraş.

„Nu, nu sunt de acord! Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă, din care nu mai fac parte, a decis că, potrivit regulilor naţionale, Timişoara trebuie să intre într-o carantină de noapte, în week-enduri. Restricţiile aplicate tuturor timişorenilor, indiferent dacă s-au vaccinat sau nu, sunt nedrepte, vor afecta economia locală care suferă grav din cauza pandemiei şi a scumpirilor, şi învrăjbesc oamenii. În primăvară situaţia era diferită: nu aveam încă vaccinul disponibil pentru toţi”, a scris miercuri seara pe Facebook Dominic Fritz.

Dominic Fritz consideră că acest val este „un val al nevaccinaţilor” și cere Guvernului ca persoanelor care s-au imunizat să nu le fie aplicate restricţiile.

„Cer imperativ Guvernului, singurul decident în privința măsurilor, ca persoanelor care s-au vaccinat să nu le fie aplicate restricțiile, în Timișoara și peste tot în țară.”

„Este un val al nevaccinaţilor”

„Nu mai este niciun dubiu: acest val este un val al nevaccinaţilor. 97% dintre cei internaţi în luna septembrie la Spitalul Victor Babeş din Timişoara sunt nevaccinaţi. Sunt un partizan al măsurilor care încurajează vaccinarea, singura care ne poate scoate, cu adevărat, din pandemie. În Timişoara s-a organizat primul maraton de vaccinare. Primăria a făcut o campanie publică pentru vaccinare, inclusiv prin panouri în oraş. Primii români care s-au vaccinat în cabinetele medicilor de familie au fost din Timişoara, într-un proiect pilot pus pe picioare împreună cu Ministerul Sănătăţii. Am organizat caravane şi un centru mobil de vaccinare care să imunizeze acasă persoanele care nu se pot deplasa. Am avut 13 centre de vaccinare, în toate zonele”, spune Dominic Frritz.

El precizează că sunt 230.000 de persoane vaccinate complet în judeţul Timiş şi peste jumătate dintre acestea sunt din Timişoara.

„Cred că am fi putut sta mai bine dacă măsurile de relaxare ar fi fost corelate cu rata vaccinării. Şi cu numărul de teste, că iaraşi judeţele care iau în serios testarea sunt primele unde se impun restricţii. Este timpul să acordăm recunoaştere, prin măsuri clare, responsabilităţii individuale şi colective şi să nu-i obligăm pe cei care s-au vaccinat deja să îndure, din nou, aceleaşi restricţii”, a mai spus primarul.

Potrivit acestuia, singura cale să prevenim internările la ATI şi pierderea altor vieţi, prin blocarea spitalelor, este vaccinarea. Or, restricţiile generalizate, la fel ca şi relaxarea generalizată, descurajează vaccinarea, crede Dominic Fritz.

Carantina de noapte se instituie în weekend la Timişoara, după ce incidenţa a sărit, pentru a treia zi consecutiv, de 4 la mia de locuitori.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Vedeta de filme pentru adulți Jenna Jameson a mai primit o lovitură după ce medicii...
IMAGINILE DURERII 😢 Mama lui Costel Corduneanu s-a prăbușit de durere când a văzut sicriul...
FOTO. Ea e bomba sexy pentru care a divorțat Paszkany! Imagini incendiare cu noua iubită...
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Românca al cărei nume este gravat pe mașinile Tesla se luptă acum cu Elon Musk....
Locul de poveste unde se va muta Kate Middleton, după diagnosticul de cancer. Prințesa de...
Alimentul-minune pe care japonezii îl mănâncă înainte de a merge la somn. Se trezesc fericiți...
Cum s-a schimbat viața "europenilor" din Siliștea Gumești, după aderarea la UE: "Noi avem nici...
Ultimul mesaj al Anei, gravida dispărută în drum spre casă: Eu...
Costel Corduneanu va fi înmormântat într-un sicriu de lux! Prețul lui atinge sume de ordinul...
Amante celebre din showbiz-ul românesc! Unele au ajuns în faţa altarului, altele au rămas doar...
Poate fi anulat permisul auto dacă nu ai condus mașina mai mult de 2 ani?
Marea Britanie îşi întăreşte legislaţia împotriva pornografiei deepfake
S-a aflat ADEVĂRUL: de ce NU se vrea UN LEAC pentru cancer?
INTERZIS total pentru cei care stau la APARTAMENT. Regula obligatorie pentru ziua de 1 Mai
Capii lumii interlope, la priveghiul lui Costel Corduneanu. Hotelurile din Iași nu mai au camere
A nins în România! Imagini cu florile de aprilie acoperite de stratul de omăt: „Iarna...
Mădălin s-a izbit de un copac când a aflat că iubita îl înșală! Ireal ce...
Tavi Clonda s-a săturat de jignirile din mediul online! Artistul intenționează să îi blocheze pe...
De ce Denisa Tănase nu a devenit mamă până la 37 de ani: " Îmi...
BANCUL ZILEI. La ușa lui Bulă sună un neamț.- Nu vă supărați, mă puteți găzdui...
Corpurile femeilor au devenit „câmpuri de luptă”, avertizează ONU