Primarul UDMR din Miercurea Ciuc l-a „vătămat corporal” pe acest ofițer SRI, care îi filma „în timpul liber” pe participanții la Festivalul cartofului

Primarul UDMR din Miercurea Ciuc l-a vătămat corporal pe acest ofițer SRI, care îi filma în timpul liber pe participanții la Festivalul cartofului
Publicat: 07/08/2013, 21:39
Actualizat: 27/09/2018, 20:55

Cu câteva ore înaintea de a deschide Festivalul Cartofului, primarul Robert Raduly a ridicat la cote maxime tensiunea în Miercurea Ciuc cu o urmărire ca în filme prin centrul orașului, finalizată cu „capturarea prin alunecare” a unui ofițer SRI, identificat de poliție ca H.C.

„Am prins securistul!”, a strigat edilul la finalul cursei încheiate cu o căzătură a sereistului, după care a sunat la poliție pentru a cere să-l predea pe omul caresusține că îl „urmărește” și îl „hărțuiește” de câteva săptămâni. La fața locului au ajuns nu unul, ci două echipaje, pentru că și ofițerul a cerut ajutorul oamenilor legii, reclamând că a fost bătut de edil. În plus, colegii sereistului au venit și ei să-l susțină, „pentru că era deranj maxim că primarul și-a permis să-l urmărească pe ofițer”, a relatat, pentru Gândul deputatul UDMR, Korodi Attila, ajuns la fața locului imediat după incident.

Totul s-a soldat cu două reclamații la poliție, două vizite la spital, a lui Raduly, dar și a ofițerului, și o precizare a SRI că angajatul său „se afla în timpul liber și filma cu telefonul personal, într-un spațiu public”.

Bineînțeles, variantele celor implicați în incident diferă. Dacă din partea primarului este vorba doar de o urmărire și imobilizare, de partea cealaltă se vorbește despre o altercație soldată cu rănirea ofițerului.

Varianta UDMR

Deputatul UDMR Korodi Attila, cel care l-a însoțit pe primarul Raduly la Poliție, a povestit pentru gândul că vineri seară, cu ocazia zilelor orașului, edilul se afla la un dineu oficial la cel mai mare hotel din localitate, oferit oficialităților din orașele înfrățite cu Miercurea Ciuc, când l-a observat pe bărbat că insistă și îl fotografiază.

În acel moment, primarul a vrut să îl prindă. Bărbatul a fugit, edilul după el, chiar dacă la ieșirea din hotel a tras o căzătură în urma căreia i s-a deschis o rană de la care își scosese copcile chiar în cursul dimineții. „Primarul fiind sportiv, a fugit după el, de la hotel până în Piața Centrală. Vreun kilometru pentru că individul nu a putut mai mult. A alunecat și a căzut. Primarul l-a prins, a cerut ajutorul oamenilor și a chemat poliția”, a relatat Korodi, precizând că au fost făcute două solicitări la poliție, pentru că și ofițerul a sunat. El a insistat că nu a fost vorba de vreo bătaie. Deputatul UDMR a precizat că la fața locului , în spatele mașinii în care era reținut bărbatul erau și colegi de-ai acestuia care îi veniseră în ajutor și care ulterior l-au dus la spital. „Era un deranj maxim, mai mult din cauza faptului că cineva a avut curajul să facă asta”, a spus el. Korodi l-a însoțit pe Raduly la Poliție, unde primarul a cerut să se confirme sau să se infirme dacă bărbatul care l-a urmărit a avut o însărcinare oficială în acest sens. Raduly a ajuns și la spital pentru a-și îngriji rana ce i se deschisese în urma căzăturii de la hotel.

Oricum, a precizat Korodi, o astfel de situație când liderii UDMR sunt fotografiați sau filmați de persoane pe care nu le cunosc sunt destul de frecvente. „La orice eveniment sunt oameni cu camere care sunt în jurul presei, dar nu sunt de la presă. E un oraș mic, ne cunoaștem cu toții. Deja ne salutăm într-un fel. Le dăm bună ziua și ne răspund în română”, a comentat deputatul Uniunii, adăugând că ceea ce s-a petrecut vineri seară „e o situație neplăcută, pentru că se întâmplă lucruri care nu ar trebui să se întâmple”.

„Capturarea” sereistului a fost anunțată de Robert Raduly a două zi dimineață, în deschiderea Festivalului cartofului. „Am asistat la o luare de pozițe hotărâtă împotriva celor care mă supraveghează, această situație nu mai poate fi tolerată făra o reacție”, a declarat el, citat de portalul maszol.ro. De altfel, jurnaliștii de la maszol.ro i-au făcut și o fotografie celui care îl „supraveghea” pe primar, acesta confirmând că el este omul care îl urmărea.

Sursa foto: www.maszol.ro

Primarul Robert Raduly nu a putut fi contactat pentru precizări.

Varianta SRI

Un răspuns la solicitările lui Robert Raduly au venit abia după câteva zile de la purtătorul de cuvânt al SRI, Sorin Sava. Potrivit acestuia, ofițerul se afla în timpul liber, iar în timpul altercației a fost lovit destul de puternic la cap. „Este vorba despre un ofițer al SRI, care se afla în timpul liber, într-un loc public. Nu se afla în vreo misiune a Serviciului. De altfel, am înțeles că filma cu un telefon personal, în mod public. Din câte am înțeles, a fost lovit destul de puternic la cap, a fost internat la Miercurea Ciuc și apoi a fost transferat la Spitalul Militar din Brașov. Așteptăm să vedem despre ce a fost vorba, este o anchetă în desfășurare a procurorilor, pentru violență și vătămare corporală, înțeleg că ar fi dispărut și o borsetă cu acte și carduri bancare. Bineînțeles că, în funcție de ce spun procurorii, vom declanșa și noi o anchetă internă la SRI”, a declarat, pentru gândul, Sorin Sava.

Ce spune Poliția

Cu toate că Attila Korodi a precizat că între Raduly și ofițer nu a avut loc o altercație, într-un comunicat al Poliției din 5 august se face referire tocmai la așa ceva, cercetările desfășurându-se sub aspectul săvârșirii infracțiunii de loviri sau alte violențe.

„În temeiul sesizării, la fața locului s-a deplasat imediat o echipă operativă care, în urma primelor verificări efectuate, a stabilit că în jurul orei 22:30, în apropierea Pieței Agroalimentare, între R.R. de 45 de ani, localnic, și concitadinul său H.C. de 46 de ani, a avut loc o altercație în timpul căreia acesta din urmă reclamă că i-a dispărut o borsetă pe care o avea legată la brâu”, se artă în comunicat, precizându-se că H.C. a fost transportat la Spitalul Județean Miercurea-Ciuc, unde a rămas internat la Secția Chirurgie pentru îngrijiri medicale.

„Cercetările sunt în acest caz continuate, sub supravegherea și coordonarea procurorului, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de loviri sau alte violențe, precum și în vederea stabilirii detaliilor legate de dispariției borsetei și a tuturor cauzelor și împrejurărilor exacte ale producerii acestui eveniment, urmând ca, în funcție de probatoriul ce urmează să fie administrat, să se extindă cercetările și sub aspectul comiterii altor infracțiuni, pentru care vor fi propuse soluții legale prin Parchetul de pe lângă Judecătoria Miercurea-Ciuc”, se mai arată în comunicat.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Vedeta de filme pentru adulți Jenna Jameson a mai primit o lovitură după ce medicii...
Cât costă sicriul în care a fost depus trupul neînsuflețit al lui Costel Corduneanu. 'Stăpânul...
FOTO. Ea e bomba sexy pentru care a divorțat Paszkany! Imagini incendiare cu noua iubită...
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Românca al cărei nume este gravat pe mașinile Tesla se luptă acum cu Elon Musk....
IMAGINILE DURERII 😢 Mama lui Costel Corduneanu s-a prăbușit de durere când a văzut sicriul...
S-a transformat total după ce a fost diagnosticat cu cancer. Fostul prezentator i-a ȘOCAT pe...
"Uşa a zburat către mine!" Țipete de groază și oameni sub dărâmături care imploră să...
Ultimul mesaj al Anei, gravida dispărută în drum spre casă: Eu...
Costel Corduneanu va fi înmormântat într-un sicriu de lux! Prețul lui atinge sume de ordinul...
Amante celebre din showbiz-ul românesc! Unele au ajuns în faţa altarului, altele au rămas doar...
Poate fi anulat permisul auto dacă nu ai condus mașina mai mult de 2 ani?
Un inginer Boeing spune că producătorul american de avioane a ignorat îngrijorările legate de siguranţă:...
S-a aflat ADEVĂRUL: de ce NU se vrea UN LEAC pentru cancer?
SIMONA HALEP a aflat informația chiar acum. Anunțul OFICIAL venit de la Federația de Tenis
Asia Express 2024. S-a aflat lista completă a finaliștilor după eliminări
Chefi la cuțite, sezonul 13. Cine sunt concurenții din echipa lui chef Richard Abou Zaki....
Mădălin s-a izbit de un copac când a aflat că iubita îl înșală! Ireal ce...
Tavi Clonda s-a săturat de jignirile din mediul online! Artistul intenționează să îi blocheze pe...
De ce Denisa Tănase nu a devenit mamă până la 37 de ani: " Îmi...
BANCUL ZILEI. La ușa lui Bulă sună un neamț.- Nu vă supărați, mă puteți găzdui...
Un studiu ar fi aflat de ce femeile dorm mai puțin și mai prost decât...