Primele declarații ale lui Sebastian Ghiță, după fuga din țară: „Kovesi a fost la mine acasă”. Motivul pentru care fostul deputat a ieșit la rampă

Primele declarații ale lui Sebastian Ghiță, după fuga din țară: „Kovesi a fost la mine acasă. Motivul pentru care fostul deputat a ieșit la rampă
Publicat: 12/02/2018, 00:09
Actualizat: 12/02/2018, 10:50

„Până în 2014 am avut relații normale, Kovesi părea normală la cap.A venit la mine acasă. Kovesi a fost la mine acasă, în Ploiești. Apoi a venit acolo, la vie. Au văzut-o chelnerii, lăutarii. Numai cine nu vrea să vadă nu vede.Mă întâlneam cu dânsa, mă consideram apropiat. Sunt dezamăgit de cât de naiv și tăntălău ce am fost eu.Sunt indignat că un om cu o demnitate și funcție atât de mare poate să distrugă o instituție”, a spus Ghiță care a intervenit, în direct la Antena 3, după ce postul a difuzat o serie de înregistrări puse la dispoziție de fostul deputat PSD, Vlad Cosma. Potrivit acestora, procurorii de la DNA Ploiești, printre care Mircea Negulescu și Lucian Onea îi cereau „plantarea de probe” pentru un dosar în care erau vizați Sebastian Ghiță și fostul premier Victor Ponta.

„Sunt lucruri pe care le-am spus public, nebănuind că o astfel de crimă, pentru că ce ați prezentat este o crimă, nu am crezut că niște criminali, niște nemernici, Onea, Portocală, sunt niște neoameni. Nu știam că și Kovesi știa, se bucura, aștepta cu nerăbdare” a spus Sebastian Ghiță, la Antena 3.

„Domnul Augustin Lazăr trebuie să îi aresteze mâine. Eu oricum voi face plângere penală. Tot timpul încearcă să influențeze martori, fură hârtiile, strică calculatoarele. Noroc că noi avem toate hârtiile. Gândiți-vă că acești oameni mâine arestează pe nu știu cine la DNA Ploiești. Unul din martorii ăștia acoperiți pe care i-au folosit. Mi-au făcut mie un dosar cum de știu acest lucru. Știa tot orașul ce făcea acest Portocală. Doar Bucureștiul nu voia să știe. Inventau prejudicii, identități, fapte, falsificau percheziții informatice”, a mai spus Sebastian Ghiță.

Pe 26 decembrie 2016, după fuga sa din țară, Sebastian Ghiță a dezvăluit, prin intermediul unei înregistrări difuzate la RTV, cum a cunoscut-o pe Laura Codruța Kovesi. ”Pe doamna Kovesi am cunoscut-o în sediile SRI la K2, K4 și K14. Acolo ne întâlneam de minim două ori pe săptămână încă din anul 2010 și a durat această serie de întâlniri până în anul 2014. Realitatea e că poate sute de astfel de întâlniri au existat în acești ani. La unele din întâlniri erau prezenți doar generalul Florian Coldea, Laura Codruța Kovesi și un șef al stației CIA din România. Primul pe care l-am cunoscut în prezența doamnei Kovesi și a domnului Coldea a fost domnul Karl Schwab, fostul șef al doamnei Kovesi, iar al doilea este Eric Ashely, poate actualul șef al doamnei Kovesi”, a spus el.

Ghiță a mai prezentat o serie de printuri despre care a susținut că sunt mailuluri pe adresa cucuveauamov al Codruței Kovesi, dar și serii de bancnote care s-ar fi folosit în flagrantul de la Realitatea.

„Poate într-o zi o să vedem mai multe date.Până atunci vreau să o întreb pe doamna Kovesi dacă își mai aduce aminte de petrecerea restrânsă din vila de la Sinaia în care dânsa cu domnul Dâncu și cu mine și chefuiam cu lăutarii și cântam „La Chilia in port”, varianta pentru statul de drept”, a mai spus Ghiță.

Sebastian Ghiță a dispărut în noaptea de 19 spre 20 decembrie 2016, când pleca de la un eveniment organizat de SRI. Acolo a participat în calitatea sa de membru al comisiei parlamentare de control, moment în care polițiștii care îl filau, la cererea procurorilor, l-au pierdut. În perioada respectivă, mandatul de deputat al lui Ghiță a expirat, rămânând fără imunitate. Acesta era cercetat și judecat în mai multe cauze.

Fostul parlamentar a fost prins în Belgrad, pe 13 aprilie 2017. Sebastian Ghiță a fost eliberat, la finalul lunii mai, 2017, în Serbia, după ce a plătit o cauțiune de 200.000 de euro, neavând însă voie să părăsească Belgradul

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Niște români s-au instalat confortabil în casa unei spaniole plecate la copii, în Canada, și...
Marele absent de la înmormântarea lui Costel Corduneanu. Toți s-au mirat că nu l-au văzut:...
FOTO. Grațiela e văduva lui Costel Corduneanu. Femeia e cu 20 de ani mai tânără...
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Alex Ciucu a ascuns 11 ani relația paralelǎ! EA i-a fost amantă. Avem imaginile
A văzut că ia brusc în greutate și a mers la medic. Ce avea femeia...
Investiţia de peste 1 miliard de euro pe care o fac arabii în România. Suma...
"Mă simt ciudat să spun cu voce tare: Am cancer la creier". Reacția tulburătoare a...
Marilu Dobrescu și Iustin s-au despărțit! Motivul terifiant din spatele separării: „Am început să am...
ProTV vs. Antena 1! Vedetele care au trădat şi s-au mutat de la un post...
Poți radia mașina dacă n-o mai folosești, fără s-o casezi?
UE are nevoie de gaz natural lichefiat rusesc pentru a evita un şoc energetic -...
L-au CREAT pe Dumnezeu! Inteligența Artificială Supremă este AICI?!
Halep, lovitură ISTORICĂ! A semnat. Anunțul venit chiar vineri, 19 aprilie
Restricții la o mare bancă din România. Cum vor fi afectați clienții
„Nu mai e de trăit” O româncă stabilită în Italia este stupefiată de un nou...
Vreme ANORMALĂ în weekend! Ce se întâmplă în TOATĂ România!
Virginia, dezvăluiri despre o posibilă relație cu Patrick! Se simte Robi deranjat de apropierea dintre...
Reacția furibundă a lui Alexandru Ciucu după ce s-a scris ca ar avea o amantă...
BANCUL ZILEI. Ștrulă: - Bulă, care este poziția ta preferată în timp ce faci amor?
Sateliții lui Elon Musk ar putea distruge câmpul magnetic al Pământului