Primul laborator de scenaristică se deschide la București pe 18 noiembrie 2013. Cine sunt profesorii

Primul laborator de scenaristică se deschide la București pe 18 noiembrie 2013. Cine sunt profesorii
Publicat: 30/10/2013, 14:52
Actualizat: 29/07/2014, 17:37

„Avem o idee de scenariu. Cum o folosim?”, la această întrebare vor găsi răspuns cei care vor participa, începând cu 18 noiembrie, la Bucharest Script Lab, un curs susținut de Gareth Brookes care se adresează scenariștilor de film și televiziune ce vor să se perfecționeze în acest domeniu, dar și celor care intenționează să deprindă această meserie.

Cursul se va desfășura în perioada 18 noiembrie 2013 – 31 ianuarie 2014, la București, la sediul Asociației Scenariștilor Români din strada Pitar Moș nr. 19.

Principala condiție este ca participanții să aibă deja o idee, o premisă sau un scenariu de film de ficțiune, idee pe care o vor dezvolta în cele două luni și jumătate de curs. Laboratorul are menirea de a îi învăța pe participanți lucrul în echipă și caracteristicile acestuia: brainstorming, inovație, originalitate. Scopul laboratorului este să îi determine pe participanți să aprofundeze abilitățile deja deprinse.

Cursul este susținut în limba engleză de Gareth Brookes, scenarist și story editor cu o experiență de mai bine de 30 de ani în film și televiziune pentru companii precum Freemantle Media, Sony Pictures și, în prezent, pentru Media Pro Entertainment.

În fiecare săptămână, va fi organizată o sesiune specială, deschisă publicului, cu invitați, personalități consacrate în domeniul filmului, precum Nae Caranfil și Cătălin Mitulescu.

Cursul este interactiv și fiecare dintre participanți va putea avea în portofoliu, la finalul celor două luni, un dosar de prezentare pentru potențiali producători sau regizori, precum și un scenariu final pentru proiectul său.

Numărul maxim de participanți la curs este de 15 persoane. Nu există limită de vârstă, iar taxa de participare este de 200 de lei și include accesul la sesiunile speciale.

Persoanele interesate pot descărca formularul de înscriere accesând site-ul www.asociatiascenaristilor.ro. Formularul de înscriere, împreună cu celelalte materiale (respectiv CV – de maxim 2 pagini, un sinopsis, cel cu care participantul vrea să intre în laborator – de maxim o pagină, dovada copyright-ului pe sinopsisul respectiv, o scrisoare de intenție – de maxim o pagină, scenariul – opțional, doar dacă există, plus dovada copyright-ului, un film anterior – opțional; de maxim 30 de minute) vor fi trimise în format pdf la adresa [email protected]. Data limită pentru depunerea materialelor este 10 noiembrie. Mai multe informații pot fi găsite pe site și pe pagina de Facebook a evenimentului.

Cine este Gareth Brookes

Scenarist britanic, Gareth Brooks lucrează în prezent atât în România, cât și în statele din zona Europei centrale și de est. Este scenarist, consultant în scrierea de scenarii și story analyst (consultant în conceperea poveștii care stă la baza unui scenariu), scenarist pentru seriale de televiziune, drame și polițiste. A adaptat, creat și participat la crearea a 12 seriale difuzate în prime time în mai multe țări din această regiune. De asemenea, Brookes conduce ateliere de scenaristică în zona Europei centrale și de est pentru compania Central European Media Enterprises (CME).

Este Associate Creative Manager (manager asociat pe parte de creație) la compania Harsany Media Ventures din București. Acordă independent consultanță pentru seriale de dramă dezvoltate de principalii furnizori de programe de televiziune și pentru companiile producătoare. Este producătorul unui serial interactiv pentru copii, script consultant (consultant scenariu) și coscenarist pentru o comedie de animație cu Kolectivstudio din București.

Asociația Scenariștilor din România (ASCER) s-a lansat în urmă cu un an, scopul ei fiind de a aduce cele mai bune povești pe marile ecrane, prin încurajarea, asistarea, motivarea, stimularea, informarea și protejarea, pe parcursul procesului creativ, a scriitorilor de scenarii, indiferent de formarea profesională de bază pe care aceștia o dețin. Asociația Scenariștilor din România (ASCER) își propune să reprezinte drepturile celor care scriu filme, să le ofere oportunități de a-și vedea scripturile transformate în imagini.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O femeie și-a reclamat soțul pentru ce a forțat-o să facă în dormitor. Dar un...
Meteorologii Accuweather anunță o vară ciudată în România. Temperaturi anormale în București
FOTO. Transformarea incredibilă a unuia dintre cei mai bogați români, la 67 de ani, după...
El este fotbalistul român care a murit în accidentul cumplit de la Băița. Denis nu...
A plecat în vacanță în Spania și a dispărut fără urmă. Ana Maria i-a trimis...
Cu 10 lei poți să trăiești cu ochii tăi o călătorie splendidă în trecut. Istoria...
Absolut ȘOCANT! Ce au arătat ultimele analize în cazul Gabrielei, fetița de 4 ani moartă...
Minunea din grădina unui sătmarean. Fructele sale ajung să cântărească şi 140 de grame şi...
Se spală în a treia zi de Paște? Ce spun preoţii
Ministrul Muncii, Simona Bucura-Oprescu, a vorbit despre recalcularea pensiilor! Documentele pe care pensionarii nu vor...
Ce bust, ce posterioare! Divele sunt bine tare din cap până în picioare
Dacia Duster 2024: „Poate chiar e o problemă că arată atât de futurist”
Vladimir Putin a fost învestit azi într-un nou mandat la conducerea Rusiei. Ce declaraţii a...
VINDECĂTOR sau ȘARLATAN? Călugărul care a avut LUMEA la picioare
Medicul care l-a operat a anunțat acum. FLORIN PIERSIC...
Medicul și vedeta. Monica Bârlădeanu și Valeriu Gheorghiță, vacanță romantică în Deltă
Gabriela Cristea, prima reacție după problemele de la afacerea cu cozonaci. Cum a explicat situația:...
Georgiana Lobonț a izbucnit în plâns! "Bebelușii mei..."
Suferința prin care a trecut Mihai Onilă când a auzit că fiica lui se va...
Pepe, mesaj cu subînțeles pentru Raluca Pastramă? Artistul stârnește controverse cu noua piesă „Pasăre de...
BANCUL ZILEI. De Paște, soțul e la bucătărie și face de mâncare. Soția, care e...
Pact pentru limitarea producției globale de plastic