Primul oraș din România care desființează sistemul centralizat de termoficare. Ce ajutor oferă primăria oamenilor lăsați fără apă caldă și căldură

Redactor:
Departamentul Corespondenți
Primul oraș din România care desființează sistemul centralizat de termoficare. Ce ajutor oferă primăria oamenilor lăsați fără apă caldă și căldură
Primul oraș din România care desființează sistemul centralizat de termoficare. Ce ajutor oferă primăria oamenilor lăsați fără apă caldă și căldură

Reprezentanții Primăriei Galați au transmis, marți, că s-a semnat deja prima dispoziție de plată către un beneficiar în cadrul programului de acordare a subvenției ce va fi oferit de municipalitate celor care se debranșează de la sistemul centralizat de termoficare.

„S-a semnat prima dispoziție de plată către beneficiar în cadrul programului de acordare a ajutorului financiar din partea Primăriei Municipiului Galați către cetățenii municipiului pentru achiziționarea unui sistem alternativ de producere a apei calde și căldurii. Este vorba despre o plată care se realizează prin mandat poștal”, au arătat reprezentanții Biroului de Presă al Primăriei Galați.

Potrivit sursei citate, până la finalul lunii Primăria intenționează să facă 400 plăți pentru achiziționarea unor sisteme alternative individuale de încălzire a locuințelor și de producere a apei calde.

Municipalitatea oferă o subvenție în valoare de 3.000 de lei fiecărui abonat la sistemul centralizat de termoficare care se debranșează și își achiziționează centrale termice ori electrice, panouri radiante, calorifere sau boilere.

Reprezentanții Primăriei au mai spus că cetățenii care îndeplinesc condițiile primesc un ordin de plată, iar banii promiși ajung direct în conturile firmelor care montează sistemele de încălzire. Gălățenii suportă diferența de cost, în funcție de contractul semnat cu firmele specializate.

Autoritățile locale nu au putut spune ce se va întâmpla cu gălățenii care nu vor să se debranșeze sau nu au bani pentru a-și monta centrale termice de apartament.

Până în prezent, la punctele de lucru ale Primăriei Galați au fost depuse peste 4.000 de dosare pentru acordarea ajutorului de 3.000 de lei.

„Până acum au fost înregistrate 3785 de dosare și astăzi (marți – nr.r.) alte 252 de dispoziții au intrat la semnat”, au precizat reprezentanții Primăriei Galați.

Sistemul centralizat de termoficare din orașul Galați a fost închis la 1 mai, 2017, în urma unei decizii a Consiliului Local, la propunerea Primăriei. Municipalitatea și-a justificat demersul prin pierderile enorme, de aproximativ 3 milioane de lei lunar, pe care le suporta de la bugetul local pentru funcționarea sistemului.

În Galați erau abonați la sistemul centralizat de termoficare aproape 35.000 de apartamente și zeci de instituții publice.

Revoluţie la FCSB. Becali şi-a ieşit din minţi şi a anunţat numele antrenorului care renaşte...
Cum o alintă Răzvan Simion pe noua lui iubită! Așa îi zicea și Lidiei Buble
FOTO. Andreea Raicu a pozat goală, la 43 de ani. Imaginea care a pus pe...
Pepe e ISTORIE! Raluca Pastramă a făcut totul public! El este acum cel mai important...
Cristi Borcea o tratează pe Valentina Pelinel ca pe o regină! Ce gest a făcut...
LOVITURĂ uriaşă pentru şoferi! O nouă TAXĂ pentru conducătorii auto din România. Iată pentru ce!
Autorităţile din Ucraina au confiscat 1.500 de sticle de băuturi spirtoase fabricate din mere de...
BANCUL ZILEI – Arabul, găurile și cele 17 neveste
Țara care a interzis blugii mulați. Bărbații cu părul lung sunt considerați „dușmani ai poporului”
Cum o alintă Răzvan Simion pe noua lui iubită! Așa îi zicea și Lidiei Buble
Considerată INOCENTĂ ca o fecioară, dar amanta celui mai PUTERNIC om, a făcut ceva TERIBIL...
Tragedie URIAŞĂ în familia lui Helmuth Duckadam! A fost găsit SPÂNZURAT în propria casă
Cătălin Scărlătescu a făcut SCANDAL la Chefi la Cuțite. Ce l-a enervat peste măsură: ‘Facem...
Top 10 gafe, care ţi-au scăpat, din filme celebre. Eroarea din „Braveheart” care nu mai...
Vestea ȘOC a dimineții în România: A MURIT... Un talent uriaș! Rămas bun!
Cum îți dai seama că ai viermi intestinali. 20 de semne ale paraziților în organism
ULTIMA ORĂ. Cine au fost cei mai bine plătiţi români luna trecută. Vezi unde poţi...
Unul dintre cele mari secrete ale McDonald's s-a aflat. Cum au reuşit doi tineri să...
Inchide