Prințul Charles vine în România și în acest an. 12.000 de turiști din 23 de țări au vizitat Viscri anul trecut

Prințul Charles vine în România și în acest an. 12.000 de turiști din 23 de țări au vizitat Viscri anul trecut
Publicat: 19/03/2013, 16:25
Actualizat: 28/09/2018, 00:02

Prințul Charles, moștenitor al Coroanei britanice, catalogat drept un „ambasador foarte bun pentru România” de către ambasadorul Marii Britanii la București, Martin Harris, va reveni în țara noastră, la o dată care încă nu este cunoscută, posibil la una dintre proprietățile deținute de fundația sa, în Transilvania, a anunțat marți, într-o conferință de presă, directorul Fundației „Mihai Eminescu” Trust, Caroline Fernolend.

Potrivit acesteia, posibile destinații ar fi Mălâncravul (județul Sibiu) sau Viscri (județul Brașov).

„Prințul Charles este patronul spiritual al fundației noastre și face lobby pentru Transilvania. Cred că este clar pentru toată lumea că a pus Transilvania pe harta lumii (…). Alteța Sa Regală, prin vizitele dânsului, dorește să promoveze autenticitatea, patrimoniul cultural pe care îl deținem încă. Dorește să deschidă ochii tuturor să nu pierdem aceste valori pe care alte țări le-au pierdut. Noi mai avem ceva ce alții au pierdut, de aceea vin atâția străini la noi. De aceea, Alteța Sa Regală dorește să facă lobby pentru noi, pentru a ne ajuta să păstrăm ce mai avem noi, aici”, a spus Caroline Fernolend.

Întrebată dacă Prințul Charles este posibil să revină în acest an în România chiar în județul Sibiu, aceasta a răspuns „da”.

În satul brașovean Viscri, după vizitele Prințului Charles, cei 400 de săteni s-au trezit numai în 2012 cu mii de oaspeți din 23 de țări. Spre deosebire de turiștii străini, cei 3.000 de români care și-au petrecut măcar o zi de vacanță la Viscri, anul trecut, au preferat să doarmă în alte părți, nu la săteni.

„Viscri este satul meu natal. Acolo au venit din 23 de țări, 12.000 de turiști, din care 3.000 au fost români. Majoritatea românilor nu s-a cazat în sat, au fost doar vizitatori de zi, dar s-au plimbat cu căruța la meșteri, la cărbunari, la cărămidari și la fierari și au văzut autenticitatea satului. Avem 15 familii care au case de oaspeți și vă dați seama, 12.000 de turiști într-un sat de 400 de locuitori ce impact are. Dar, totuși, turismul este ceva ce merge pe lângă păstrarea meșteșugurilor și agriculturii tradiționale. (…) Noi oferim produse foarte simple, doar cu produse din grădină”, a afirmat Caroline Fernolend.

Prințul Charles este un promotor al vieții sănătoase, de la țară. Acesta va conduce o ediție specială „Countryfile” pentru a marca cei 25 de ani de existență ai emblematicului program BBC despre viața la țară, informează EFE.

În acest program, care va fi transmis pe primul canal al televiziunii publice în martie, Prințul Charles va fi intervievat de prezentatori și va efectua o vizită la ferma sa din Gloucestershire, în vestul Angliei, pentru a arăta inițiativele promovate în scopul de a îmbunătăți viața persoanelor din zonele rurale.

Mare pasionat de viața la țară, el va explica de ce a optat pentru un anumit conținut al acestei ediții speciale a programului săptămânal, urmărit de aproximativ șapte milioane de telespectatori „de când a fost pus duminica la o oră de vârf”.

„Cu adevărat Prințul Charles este, cred eu, un ambasador foarte bun pentru România, fiindcă el are o pasiune pentru România și el înțelege foarte bine valorile de aici, din România, care sunt practic unice acum în Europa. Faptul e că România are ce restul Europei a pierdut: pădurile virgine, un peisaj foarte frumos, o viață tradițională și este un avantaj superb pentru dezvoltarea turismului în viitor”, a afirmat, recent, la Sibiu, ambasadorul Regatului Unit al Marii Britanii și Irlandei de Nord, Martin Harris.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O regină a frumuseții a fost găsită de mafioți după ce a dezvăluit pe Instagram...
Anunţ trist despre Florin Piersic, direct din spital, de Paşte! Din păcate, nu se pune...
FOTO. Cât de frumoasă e iubita milionarului care a fost timp de 8 ani amantul...
El este fotbalistul român care a murit în accidentul cumplit de la Băița. Denis nu...
Un român a vrut să fure bani dintr-un bancomat din Italia și a rămas fără...
Anunţul momentului! Este vorba despre Florin Piersic
ȘOCANT: ce conținea peștele macrou care i-a adus moartea fetiței de 4 ani din Călărași
Tradiții, obiceiuri şi superstiţii în prima zi de Paște. Ritualuri pentru sănătate și belșug în...
Ce conținea peștele mâncat de fetița de 4 ani și bunica ei, decedate după ziua...
Cutremur în Prima zi de Paște! Unde a avut loc și ce magnitudine a înregistrat
Amante celebre din showbiz-ul românesc! Unele au ajuns în faţa altarului, altele au rămas doar...
La cât timp se face verificarea uleiului? Un detaliu foarte important
Avertisment al serviciilor secrete europene: Rusia pregăteşte activ atentate cu bombă sub acoperire, atacuri incendiare...
Inventatorul REVOLVERULUI avea o PERSPECTIVĂ NEOBIȘNUITĂ asupra PĂCII!
ROMÂNII, VERIFICAȚI chiar în ziua de Paște. Ordinul care se aplică DEJA în toată România
Șapte reguli care te vor ajuta să economisești mulți bani
Felicitări și mesaje de Paște Fericit 2024. Urări frumoase de trimis pe Whatsapp și SMS-uri
Georgiana Lobonț a izbucnit în plâns! "Bebelușii mei..."
Roberta și Julia își aruncă săgeți în Casa Iubirii! Patrick, pe post de arbitru: „Diferența...
De ce Lora nu a devenit mamă până la 41 de ani: "Eu mă simt...
BANCUL ZILEI. Profesorul:- Bulă, poți sa-mi spui ce înseamnă abstract?
Elisabeta I, Regina Fecioară sau Gloriana