Procesul în dosarul Colectiv, ar putea fi RELUAT DE LA ZERO: Judecătorul se pensionează

Procesul în dosarul Colectiv, ar putea fi RELUAT DE LA ZERO: Judecătorul se pensionează
Publicat: 25/07/2018, 08:26

Membrii CSM au aprobat cererea de pensionare depusă de Valeriu Mihail Terceanu. Potrivit normelor în vigoare, procesul în dosarul incendiului din clubul Colectiv ar putea fireluat de la început.O cdecizie definitivă va fi luată la următorul termen al procesului, de către viitorul judecător care va prelua dosarul.

Valeriu Terceanu se va retrage din activitate începând cu data de 3 septembrie, iar următorul proces în dosarul Colectiv are termen pe 10 septembrie.

Reprezentanții victimelor din incendiul Colectiv au acuzat de nenumărate oritergiversareadosarului, iarEugen Iancu, președintele Asociației Colectiv, nu crede că se va mai întâmpla ceva în proces până la sfârșitul anului.

„Cererea judecătorului de a ieși la pensie este unafirească, în condițiile în care li s-a pus la dispoziție ca în cazul în care ies la pensie (judecătorii – n.red.) să iasă în condiții foarte avantajoase. Ce mi se pareANORMALeste fapul că există pericolul ca acest dosarsă se reia de la zero,” a declarat pentru Mediafax Eugen Iancu, președintele Asociației Colectiv GTG 3010 și părintele unui tânăr decedat după incendiul de la Colectiv. „Iar aici avem o mare problemă, pentru că mai sunt trei luni și se fac trei ani de la această tragedie, iar procesul stă pe loc. Am stat doi ani și jumătate ca să înceapă procesul, care are două înfățișări pe fond, iar acum a apărut această lovitură, mai ales că în septembrie trebuia să fie următoarea înfățișare. Aștept să văd ce răspuns dă CSM.”

Președintele Asociației Colectiv este de părere ce se dorește tergiversarea procesului.

„Din punctul meu de vedere, s-a dorit mereu întârzierea acestui dosar și se dorește în continuare. De doi ani de zile avem o plângere penală cu privire la ce s-a întâmplatDUPĂincendiu, cu problemele din spitale, iar aiciancheta merge extrem de greu. De ce trebuia să ne batem cu pumnii în piept că putem face față în țară în ceea ce privește răniții?”, conchide Iancu.

JudecătorulValeriu Mihail Terceanu de la Tribunalului București este soțul judecătoareiGeanina Terceanu, condamnată la 7 ani de închisoare pentru că a luat 220.000 de euro mită de la frații Becali și de la Cristi Borcea, pentru a-i achita în dosarul Tranfserurilor din fotbal. El este originar din Rucăr și, până la Revoluție, a fost jurist la uzinele ARO. În 1996, a fost numit judecător la Judecătoria Sectorului 6 București, de unde a fost promovat ulterior la tribunal.

Odată ce solicitarea de pensionare a fost admisă de plenul CSM, potrivit normelor în vigoare, procesul ar trebui RELUAT DE LA ZERO. Reprezentanții victimelor din incendiul Colectiv au acuzat de nenumărate ori tergiversarea dosarului.

Procurorii de la Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție (PÎCCJ) au trimis în judecată dosarul Colectiv pe 28 aprilie 2016. Un număr de 139 de persoane, 11 unități spitalicești și 5 instituții s-au constituit părți civile în acest dosar.

Dosarul a avut pe rolul Tribunalului București aproape 20 de termene, iar următoarea înfățișare este stabilită pentru 10 septembrie. În urma tragediei de la Colectiv au murit 64 de persoane, iar alte 146 au fost rănite.

Patronii clubului, George Alin Anastasescu, Paul Cătălin Gancea și Costin Mincu, sunt acuzați de ucidere din culpă și vătămare corporală din culpă. Cercetările au fost extinse și asupra reprezentanților firmei care au livrat artificiile în club, Golden Ideas Fireworks.

În 15 ianuarie 2018, judecătorii Tribunalului București au decis reunirea cauzei aflate pe rolul acestei instanțe cu cea a dosarului de la Tribunalul Militar, în care sunt cercetați doi angajați ai ISU, Antonina Radu și George Petrică Matei, pentru abuz în serviciu. În același dosar, este judecat și fostul primar al Sectorului 4, Cristian Popescu Piedone.

Artificierul firmei, Viorel Zaharia, este acuzat de ucidere din culpă și vătămare corporală din culpă, în timp ce patronii Cristian Niță și Daniela Niță sunt acuzați de favorizarea făptuitorului și sustragerea sau distrugerea de probe ori înscrisuri.

În dosar au fost puse sub acuzare firmele SC Colectiv Club SRL și SC Golden Ideas Fireworks Artists SRL, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de ucidere din culpă, în formă agravantă, având ca urmare decesul mai multor persoane și vătămare corporală din culpă, în formă agravantă.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Ministrul Muncii a anunțat datele exacte la care vor fi virate pensiile pe luna mai
Familia Regală a Marii Britanii, lovită de o nouă tragedie. A fost găsit mort, în...
FOTO. Ce frumoasă e iubita celebrului fotbalist! Poze hot cu manechinul
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Replica ironică a unui general finlandez, după ce Rusia a amenințat că va trimite rachete...
Gestul făcut de Alexandru Ciucu față de Alina Sorescu, după ce și-a ascuns relația paralelă...
Céline Dion, de nerecunoscut din cauza BOLII! S-a transformat total în ultima perioadă. Boala teribilă...
Datele exacte când vor intra pensiile pe luna mai, pe card şi prin Poştă. Anunţul...
Ramona s-a aruncat de la etaj după ce a născut! Dezvăluiri! "Dumnezeu s-o ierte"
Angajații români vor beneficia de trei noi tipuri de vouchere: Simona Bucura Oprescu „România e...
Wow sau Bau? Cât de mult le-a schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
USR a depus plângere pentru grup infracţional organizat împotriva „caracatiţei lui Piedone”
Semnal CIUDAT de la o galaxie DIN APROPIERE! Cercetătorii din toată lumea l-au primit
S-a terminat pentru ILIESCU. S-a decis oficial azi, 26 aprilie. Breaking News
Cât costă cea mai ieftină înmormântare organizată de „Regina Întunericului”. Suma este accesibilă pentru toate...
Turistă sfârtecată de urs pe Transfăgărășan! Scosese mâna pe geam ca să...
Getuța Sterp, mesaj pentru urmăritorii care spun că prețurile produselor de la stână sunt scumpe....
Cătălin Dobrescu ar fi vrut luni la rând să se împace cu Oana Radu: "După...
BANCUL ZILEI. Polițistul la stomatolog: - Măseaua este moartă! Îi punem coroană?
Test de cultură generală. Cum rămâne aprinsă torța Olimpică?