Procesul privind revocarea lui Lazăr, după pensionare: Curtea de Apel Alba Iulia, în pronunțare

Procesul privind revocarea lui Lazăr, după pensionare: Curtea de Apel Alba Iulia, în pronunțare
Publicat: 21/05/2019, 13:11

Potrivit purtătorului de cuvânt al Curții de Apel Alba Iulia, Cosmin Muntean, termenul de marți „pare a fi ultimul”, întrucât suspendarea nu mai putea produce niciun efect.

Curtea de Apel Alba Iulia a rămas în pronunțare pentru ora 16.00.

Procedura de revocare a lui Augustin Lazăr a fost declanșată de către Tudorel Toader în 24 octombrie 2018, iar Augustin Lazăr a depus la Curtea de Apel Alba o cerere de suspendare a procedurii de revocare din funcție.

Magistrații Înaltei Curți de Casație și Justiție (ICCJ) au decis, la sfârșitul lunii ianuarie, că procesul prin care procurorul general Augustin Lazăr a contestat propunerea de revocare din funcție înaintată de Ministrul Justiției se va judeca la Curtea de Apel din Alba Iulia. Asta după ce, în noiembrie 2018, reprezentantul Ministerului Justiției a cerut ca procesul să fie judecat la Curtea de Apel București, invocând excepția necompetenței teritoriale, în timp ce avocatul lui Augustin Lazăr a cerut ca procesul să fie judecat în continuare la Curtea de Apel Alba Iulia, invocând faptul că procurorul general are acolo domiciliul.

Ulterior, avocatul lui Augustin Lazăr a cerut încetarea procesului, motivând că a încetat calitatea clientului său, prin pensionare.