Procurorii au descoperit contracte falsificate la cabinetul de europarlamentar al lui Vadim Tudor. Ce spune fostul lider PRM

Publicat: 19/06/2013, 10:33
Actualizat: 29/04/2015, 17:59

Procurorii Parchetului General au descoperit că trei contracte de muncă înregistrate la cabinetul de europarlamentar al lui Vadim Tudor au fost falsificate. Acesta este anchetat de Parchet General după ce, în 2011, a fost reclamat de fostul său consiler Cezar Marin că ar fi încasat nelegal 40.000 euro în baza acestor trei contracte.

Procurorii au administrat și o expertiză care arată că trei contracte ale fostului asistent al lui Vadim au fost falsificate însă nu au putut determina cine a comis falsurile. Vadim respinge acuzațiile fostului colaborator și spune că din punctul său de vedere povestea este încheiată.

În iulie 2011, europarlamentarul Corneliu Vadim Tudor, recent înlăturat de la conducerea PRM, a fost reclamat la Parchetul General de către Cezar Marin, fostul său consilier de la cabinetul de europarlamentar. Acesta l-a acuzat pe Vadim că a încasat 40.000 euro în numele său și în baza unor contracte falsificate. În plângerea penală depusă de Cezar Marin la Parchetul General, acesta arăta că, în momentul în care a dorit să acceseze un credit bancar, a constatat existența unor contracte la cabinetul de europarlamentar al lui Vadim Tudor.

În 2009 Cezar Marin a fost angajat al lui Vadim în calitate consilier. El a explicat procurorilor că nu a încasat nici un ban pentru această activitate. În 2011 în momentul în care depus actele pentru un credit bancar Cezar Marin a descoperit că la cabinetul de europarlamentar ale lui Vadim Tudor au mai fost întocmite alte trei contracte pe numele său. Cezar Marin susține în plângerea penală că cele trei contracte nu le-a semnat el. Potrivit documentelor depuse de Cezar Marin de contracte s-a ocupat compania Spectrum Expert SRL. În acest dosar procurorii nu au dispus începerea urmării penale, ancheta aflându-se la stadiul de acte premergătoare.

„Față de cele aratate în plângerea penală de față solicit efectuarea de cercetări față de cei trei făptuitori, având în vedere că subsemnatul în perioada iulie 2009 – iunie 2011 am fost angajat asistent local, apoi consilier în cadrul Biroului europarlamentar Vadim Tudor Corneliu, fără să primesc drepturile salariale cuvenite, fără să semnez vreun stat de plată sau alt document justificativ, fără să mi se vireze salariul într-un cont bancar”, se arată în plângerea penală depusă la Parchet de Cezar Marin.

CITEȘTE AICI PLÂNGEREA PENALĂ DEPUSĂ ÎMPOTRIVA LUI VADIM TUDOR

La doi ani de la depunerea plângerii procurorii Parchetului General au dispus administrarea unei expertize în acest dosar. În raportul de expertiză realizat de Institutul Național de Criminalistică se menționează că cele trei contracte denunțate de Cezar Marin nu au fost semnate de către el.

„Semnăturile de la rubrica „Salariat” de pe Contractele individuale de muncă, încheiate între SC Spectrum SRL în calitate de angajator și Marin Cezar Călin în calitate de salariat, înregistrate la ITM București în datele de 18.08.2009, 29.07.2010 și 04.10.2010, nu au fost executate de titularul rubricii în cauză, adică Marin Cezar Călin, nu se poate stabili dacă au fost sau nu realizate de vreuna din următoarele persoane, Anghelescu Daniil Vergiliu, Stănescu Anda, Stonescu Cristian, Zamfirescu Elena, Vadim Tudor Corneliu sau Velea Mihaela Laurenția, întrucât sunt contrafaceri realizate din fantezie”, se menționează în raportul de expertiză

CITEȘTE AICI RAPORTUL DE EXPERTIZĂ DIN DOSARUL LUI VADIM

Vadim: „Cezar Marin și-a falsificat semnătura”

Contactat de gândul Vadim Tudor a declarat că plângerea penală depusă de fostul său consilier este mincinoasă și că el nu a falsificat nici un contract.

Europarlamentarul a declarat că cel mai probabil fostul să consilier și-a falsificat propria semnătură. „Acest Cezar Marin care mă acuză pe mine apare pe portalul instanțelor drept condamnat pentru fals în înscrisuri. El a falsificat semnături și lua bani. Fiind ciripitor DIICOT și doi și un sfert l-au tot păsuit dar i-au dat 15 zile cu executare.

Este un excroc nenorocit. În dosarul Petre Mimiș, Doru Iuga pe spațiul Italia, el e pionul principal. El a scos fetițe de 12-13 ani din Italia dar l-a apărat porcul de Codruț Olaru. Când l-am dat eu afară din partid, el a fost anchetat în 2010 la sediul Poliției de Frontieră de pe Basarabiei. Trei ore l-au anchetat pentru dosarul ăsta. Atunci i-a venit ideea și le-a spus: > Păi eu i-am luat banii? Știi câte opere de binefacere fac eu în fiecare lună? Mă piș pe banii lui! Adică semnam eu în locul lui? Asta este o poveste veche. Instanțele și-au dat seama. El e speriat că s-au schimbat niște șefi pe la parchete și s-ar putea să-l priponească pentru că traficul de persoane nu se prea iartă în UE. El și-a falsificat semnătura”

Compania Spectrum Expert care a efectuat angajările pentru cabinetul lui Vadim Tudor este deținută de către Piroi Manuela. Contactată de gândul Manuela Piroi nu a dorit să facă nici un fel de comentarii legat de dosarul investigat de procurorii Parchetului General.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Sunt extratereștrii pe K2-18b? Telescopul James Webb a fost îndreptat spre planeta pe care au...
Cea mai „nebună” ofertă vine de la Lidl! Ce o să găsiți în supermarketuri de...
FOTO. Ioana Marcu, soția lui Ciprian Marica, apariție îndrăzneață cu bustul generos la vedere!
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Localitatea care a dispărut de pe harta României. În 2002 mai avea doar 3 locuitori
Actrița care i-a ÎNNEBUNIT pe bărbați! Imagini de vis cu vedeta! Are trup de zeiță...
O româncă stabilită în Spania arată ce găteşte cu alimentele pe care le găseşte prin...
VIDEO. Profesoara concediată din cauza pozelor indecente de pe net le-a râs în față părinților...
Tragedie în stațiunea Mamaia. Un bărbat s-a înecat în mare, chiar în ziua de Florii
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
Răsturnare de situaţie din piaţa muncii. Exodul a luat sfârşit: Procentul românilor care caută activ...
Omul care a spus ADEVĂRUL despre Zona 51 și Farfuriile Zburătoare
Devine ilegal de astăzi, 28 APRILIE. Legea se aplică deja în toată ROMÂNIA
Femeile din aceste zodii vor fi marcate de succes în viața profesională. La ce vor...
VIDEO. Profesoara concediată din cauza pozelor indecente de pe net le-a râs în față părinților...
Momente pline de emoție în familia Sterp. Getuța a făcut mărturisiri înduioșătoare despre regretata ei...
Secretul Laurei Cosoi în timpul sarcinii! Cum reușește să se mențină într-o formă de zile...
BANCUL ZILEI. Un dinamovist merge împreună cu câinele său într-un bar: - Dom’le, incredibil ce...
Un rezervor uriaș de apă a fost găsit ascuns adânc sub suprafața Pământului