Procurorii DNA cer arestarea fostului șef al Parchetului Ialomița, pentru că ar fi încercat să ia legătura cu martorii

Procurorii DNA cer arestarea fostului șef al Parchetului Ialomița, pentru că ar fi încercat să ia legătura cu martorii
Procurorii DNA au cerut, joi, Curții de Apel București arestarea preventivă a lui Cristian Hristescu, fostul șef al Parchetului Tribunalului Ialomița, după ce ar fi luat legătura cu martorii și ar fi încercat să obțină înscrisuri pe care să le folosească în apărarea lui, în dosarul de șantaj.
Publicat: 23/01/2014, 14:30
Actualizat: 01/08/2014, 10:43

„Propunerea de arestare preventivă a fost formulată ca urmare a faptului că, pe parcursul a 24 de ore, inculpatul a încălcat obligațiile ce fuseseră instituite în sarcina sa, prin aceea că a luat legătura cu martorii și a încercat să își procure înscrisuri pe care să le folosească în apărarea sa”, se arată într-un comunicat de presă al Direcției Naționale Anticorupție.

Procurorii au cerut instanței înlocuirea măsurii obligării de a nu părăsi țara, dispusă miercuri, cu măsura arestării preventive pentru 30 de zile a lui Cristian Hristescu, prim-procuror al Parchetului Tribunalului Ialomița, în prezent suspendat din funcție.

Judecătorii Curții de Apel București urmează să decidă dacă Hristescu va fi arestat sau dacă acesta va fi cercetat în continuare în libertate, în dosarul în care este acuzat de șantaj, trafic de influență și instigare la abuz în serviciu contra intereselor publice.

Secția pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii a încuviințat arestarea preventivă a lui Hristescu.

Procurorii anticorupție au început urmărirea penală, marți, pe numele prim-procurorului de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Ialomița, Cristian Hristescu, după ce acesta l-ar fi amenințat pe administratorul unei firme să îi livreze „cu discount” materiale de construcție pentru a-și finaliza locuința. Hristescu a avut inițial interdicție de a părăsi țara, pentru o perioadă de 30 de zile.

Potrivit Rezoluției de începere a urmăririi penale întocmită de procurorii DNA, materialele de construcție, precum și manopera unor lucrări necesare pentru acea locuință au fost cerute și primite și de la un alt administrator de firmă.

„În acest sens, învinuitul Hristescu Cristian a lăsat să se creadă că are influență asupra unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Slobozia, în scopul evitării instituirii unor măsuri asigurătorii și dispunerii unei soluții favorabile într-un dosar penal în care administratorul și societatea acestuia, au calitatea de învinuiți”, a precizat DNA.

Potrivit sursei citate, în cursul lunii aprilie 2013, Hristescu ar fi încercat să determine doi polițiști de la Serviciul Poliției Rutiere Fetești să nu îi deschidă dosar penal unei persoane care a condus în stare de ebrietate.

„Urmare a faptului că cei doi polițiști nu au dat curs actelor de instigare exercitate de procurorul Hristescu Cristian, acesta din urmă i-a constrâns, amenințându-i cu mutarea de la locul de muncă, în scopul finalizării favorabile a dosarului respectiv, aflat pe rolul Parchetului de pe lângă Judecătoria Fetești”, au menționat anchetatorii.

Șeful Parchetului Tribunalului Ialomița este acuzat de șantaj, trafic de influență și instigare la abuz în serviciu contra intereselor publice.

Cristian Hristescu este acuzat de procurorii DNA că, prin fapte de corupție pe care le-ar fi comis, a ajutat membri unei grupări infracționale din Ialomița, condusă de Victor Dinescu, zis „Vivi”, spun surse judiciare, precizând că există probe care atestă că magistratul era în relații de prietenie cu Victor Dinescu.

Anchetatorii au descins, marți dimineață, la locuința magistratului dar și în biroul acestuia din Parchetul Tribunalului Ialomița, iar în urma perchezițiilor au ridicat documente relevante pentru acuzațiile ce i se aduc procurorului Hristescu.

Magistratul a fost dus la DNA central, împreună cu alte aproximativ 20 de persoane, pentru audieri în dosarul de corupție.

Consiliul Superior al Magistraturii a aprobat perchezițiile la domiciliul procurorului șef Cristian Hristescu, precum și la biroul acestuia din Parchetul Tribunalului Ialomița, desfășurate marți de DNA.

Secția pentru procurori a CSM a decis, miercuri, suspendarea din funcție a prim-procurorului Parchetului Tribunalului Ialomița, Cristian Hristescu, ca urmare a punerii în mișcare a acțiunii penale împotriva sa.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O femeie de 60 de ani, cu un aspect uluitor de tânăr, a câștigat un...
Gestul făcut de Alexandru Ciucu față de Alina Sorescu, după ce și-a ascuns relația paralelă...
FOTO. Face o avere din imaginile cu ea: apariție controversată a jucătoarei de fotbal!
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Replica ironică a unui general finlandez, după ce Rusia a amenințat că va trimite rachete...
Umilită din cauza listei de cumpărături! Ce a pățit Lili din Iași, după ce a...
Alimentul pe care Nadia Comăneci îl mănâncă zilnic, imediat cum se trezește. Dieta de nota...
Românii care se pot pensiona cu 5 ani mai devreme, din toamnă. Noua lege aduce...
Știrea momentului despre Iliescu! Breaking news!
Doliu la Casa Regală Britanică. Prințesa Beatrice a trecut prin clipe grele după ce primul...
Wow sau Bau? Cât de mult le-a schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
USR a depus plângere pentru grup infracţional organizat împotriva „caracatiţei lui Piedone”
Semnal CIUDAT de la o galaxie DIN APROPIERE! Cercetătorii din toată lumea l-au primit
Dispare numerarul? Decizia finală UE pentru plata cu BANCNOTE
Cât costă cea mai ieftină înmormântare organizată de „Regina Întunericului”. Suma este accesibilă pentru toate...
Turistă sfârtecată de urs pe Transfăgărășan! Scosese mâna pe geam ca să...
Getuța Sterp, mesaj pentru urmăritorii care spun că prețurile produselor de la stână sunt scumpe....
Cansu Dere, motivul pentru care a luat o pauză de la aparițiile pe micile ecrane
BANCUL ZILEI. Polițistul la stomatolog: - Măseaua este moartă! Îi punem coroană?
Epidemie de singurătate printre părinți, dezvăluie un studiu din SUA