Procurorii DNA i-au cerut lui Sebastian Ghiță noi documente în dosarul Hidro Prahova

Procurorii DNA i-au cerut lui Sebastian Ghiță noi documente în dosarul Hidro Prahova
Publicat: 06/10/2015, 14:04

Sebastian Ghiță s-a prezentat, marți, la DNA Ploiești, unde a stat câteva minute, iar la ieșire a declarat că a venit pentru a ridica o solicitare a procurorilor de aducere de noi documente.

Surse judiciare au declarat că procurorii anticorupție i-au cerut lui Ghiță noi documente în ceea ce privește implicarea sa în dosarul Hidro Prahova.

Tot marți, la DNA, a venit și fostul șef al Poliției Locale Ploiești Cristinel Toader, eliberat din arest preventiv la solicitarea procurorilor și plasat în arest la domiciliu, într-un dosar în care este cercetat pentru șantaj și luare de mită.

Surse judiciare au afirmat că Toader a fost citat ca martor pentru a da declarații în dosarul Hidro Prahova.

Cristinel Toader, fost șef al Comisariatului pentru Protecția Consumatorului Prahova și al Gărzii de Mediu Prahova în perioada guvernării PDL, are calitatea de martor și în dosarul în care este implicată Apa Nova, el fiind audiat în 29 septembrie la DNA Ploiești. Ulterior, procurorii DNA au solicitat Tribunalului Prahova înlocuirea arestării preventive cu arestul la domiciliu pentru Cristinel Toader.

În ultimii ani, el a deținut funcția de șef al Poliției Locale Ploiești, având susținerea PSD.

În 14 august, procurorii DNA Ploiești au prelungit cu 60 de zile măsura controlului judiciar față de deputatul Sebastian Ghiță în dosarul Hidro Prahova, fiind păstrate toate interdicțiile impuse în cadrul acestei măsuri, inclusiv aceea de a părăsi țara și de a lua legătura cu premierul Victor Ponta.

În același dosar, au mai fost plasați sub control judiciar deputatul PSD Vlad Cosma și tatăl acestuia, președintele Consiliului Județean Prahova, Mircea Cosma. Cei trei sunt acuzați de sprijinirea unui grup infracțional organizat.

În acest caz, cumnatul premierului Victor Ponta, omul de afaceri Iulian Herțanu, este urmărit penal pentru constituire a unui grup infracțional organizat, deturnare de fonduri europene, evaziune fiscală și spălare de bani. În 18 februarie, Iulian Herțanu a fost arestat preventiv, alături de omul de afaceri Vladimir Ciorbă, în dosarul vizând fraudarea de fonduri europene pentru lucrări de canalizare la Comarnic, executate de firma sa, SC Grossman Engineering Group. În 23 aprilie, Iulian Herțanu a fost plasat în arest la domicliu, în urma unei decizii a instanței supreme. Ulterior, el a fost pus sub control judiciar.

Potrivit anchetatorilor, Virgiliu Roman, Sebastian Ghiță, Vlad și Mircea Cosma au sprijinit grupul infracțional din care făcea parte Iulian Herțanu ca să acceseze și să primească fonduri europene în cadrul contractului de extindere a rețelei de canalizare din orașul Comarnic, proiect în valoare de aproape zece milioane de euro.

Procurorii susțin că, în perioada 2011 – 2015, președintele Consiliului Județean Prahova, Mircea Cosma, fost președinte al filialei județene a PSD, a făcut demersuri (intervenții pentru numirea în funcții a unor persoane, obținerea de informații confidențiale – activități derulate direct sau prin intermediul consilierilor săi personali) la funcționari ai SC Hidro Prahova și a exercitat presiuni (amenințări cu privire la înlocuirea din funcție) asupra directorului general al societății, pentru ca aceștia să atribuie ilegal asocierii SC Grossmann Engineering Group SRL – SC Euroconstruct Trading 98 SRL contractul de lucrări pentru extinderea rețelei de canalizare în orașul Comarnic. De asemenea, Mircea Cosma a făcut presiuni pe durata derulării contractului pentru prelungirea termenelor de execuție și efectuarea ilegală de plăți.

Sebastian Ghiță a fost, de asemenea, trimis în judecată, în iulie, într-un alt dosar instrumentat de procurorii DNA Ploiești, în care este cuzat de dare de mită, procurorii susținând că i-a dat o casă fostului primar al Ploieștiului Iulian Bădescu, pentru ca în schimb o asociație sportivă controlată de Ghiță să primească fonduri de la bugetul local al municipiului pentru echipa de baschet CSU Asesoft.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Cine a ucis-o pe Karen în 1966? Misterul a fost elucidat abia acum, iar descoperirea...
Fiartă pe 700.000 de euro! Ce a putut să facă Bianca Drăgușanu, de mână cu...
FOTO. Cât de frumoasă e noua iubită cu care s-a cuplat la câteva zile după...
El este fotbalistul român care a murit în accidentul cumplit de la Băița. Denis nu...
Unei femei i s-a cerut să se târască și să mugească la interviul pentru job....
S-a aflat motivul pentru care a murit Gabriela, micuța de 4 ani cu chip de...
ȘOCANT: ce conținea peștele macrou care i-a adus moartea fetiței de 4 ani din Călărași
Mesaje de Paște 2024. Urări calde și felicitări pentru cei dragi
Ce conținea peștele mâncat de fetița de 4 ani și bunica ei, decedate după ziua...
Program Metrorex și STB de Paște 2024. Cum vor circula mijloacele de transport în Capitală,...
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan...
La cât timp se face verificarea uleiului? Un detaliu foarte important
China a lansat o sondă pentru a colecta eşantioane de pe faţa ascunsă a Lunii
SURPRIZĂ de PAȘTE: o frumoasă PLOAIE de METEORI!
Nu mai trec ITP-ul! Sunt vizate mașinile mai vechi de 12 ani din România
Sebastian Bălășescu, primul proprietar român de Rolls Royce Spectre. Poartă două ceasuri, ca Maradona
Rezultatele tragerilor speciale Loto de Paști. Numerele câștigătoare de la 6/49, Joker, 5/40, Noroc, Super...
Se spală rufe azi, în Joia Mare? Ce spun preoții
Mioara Velicu rememorează copilăria autentică de la sat: „Am crescut într-o familie cu 8 copii....
Ce a declarat Florin Piersic de pe patul de spital: "Asta e cel mai important"
BANCUL ZILEI. Profesorul:- Bulă, poți sa-mi spui ce înseamnă abstract?
James Clerk Maxwell, omul de știință care a demonstrat pentru prima dată legătura dintre electricitate,...