Procurorii DNA îi dau o nouă veste proastă lui Sebastian Ghiță

Procurorii DNA îi dau o nouă veste proastă lui Sebastian Ghiță
Publicat: 14/08/2015, 11:44
Actualizat: 15/08/2015, 12:44

Sebastian Ghiță s-a prezentat, vineri, în jurul orei 10.30, la DNA Ploiești, iar după câteva minute petrecute în fața procurorilor deputatul le-a spus jurnaliștilor că DNA a prelungit cu 60 de zile măsura controlului judiciar în cazul său, fiind păstrate toate interdicțiile impuse în cadrul acestei măsuri, inclusiv aceea de a părăsi țara și de a lua legătura cu premierul Victor Ponta.

La ieșirea de la DNA Ploiești, Sebastian Ghiță a afirmat, răspunzând unor întrebări ale jurnaliștilor, că nu are nicio legătură cu decizia firmei Teamnet de a pune la dispoziția autorităților o dronă care să caute planorul dispărut săptămâna trecută, Ghiță precizând că este mândru de ce a reușit să facă această firmă după ce el s-a retras din ea.

El a spus de asemenea că nu are legătură nici cu activitatea firmei Asesoft.

La ora transmiterii acestei știri, la sediul DNA Ploiești se află deputatul PSD Vlad Cosma și tatăl acestuia, Mircea Cosma, care este președinte al Consiliului Județean Prahova, dar care nu are voie să își exercite atribuțiile pe perioada controlului judiciar.

Cei doi se află de asemenea sub control judiciar pentru sprijinirea unui grup infracțional organizat în acest dosar și, potrivit unor surse judiciare, procurorii vor dispune și în cazul lor prelungirea măsurii preventive.

Conform surselor citate, la DNA Ploiești este așteptat, vineri, și cumnatul premierului Victor Ponta, Iulian Herțanu, acuzat de constituire de grup infracțional organizat și deturnare de fonduri europene.

În 18 februarie, Iulian Herțanu, cumnatul premierului Victor Ponta, a fost arestat preventiv, alături de omul de afaceri Vladimir Ciorbă, în dosarul vizând fraudarea de fonduri europene pentru lucrări de canalizare la Comarnic, executate de firma sa, SC Grossman Engineering Group. În 23 aprilie, Iulian Herțanu a fost plasat în arest la domicliu, în urma unei decizii a instanței supreme. Ulterior, el a fost pus sub control judiciar, pentru evaziune fiscală, deturnare de fonduri europene, constituire de grup infracțional.

În același dosar, au mai fost plasați sub control judiciar deputatul Sebastian Ghiță, deputatul PSD Vlad Cosma și tatăl acestuia, președintele Consiliului Județean Prahova, Mircea Cosma, directorul de producție al Hidro Prahova, Virgiliu Iuliu Roman, precum și omul de afaceri Liviu Munteanu.

Potrivit anchetatorilor, Virgiliu Roman, Sebastian Ghiță, Vlad și Mircea Cosma au sprijinit grupul infracțional din care făcea parte Iulian Herțanu ca să acceseze și să primească fonduri europene în cadrul contractului de extindere a rețelei de canalizare din orașul Comarnic, proiect în valoare de aproape zece milioane de euro.

Procurorii susțin că, în perioada 2011 – 2015, președintele Consiliului Județean Prahova, Mircea Cosma, fost președinte al filialei județene a PSD, a făcut demersuri (intervenții pentru numirea în funcții a unor persoane, obținerea de informații confidențiale – activități derulate direct sau prin intermediul consilierilor săi personali) la funcționari ai SC Hidro Prahova și a exercitat presiuni (amenințări cu privire la înlocuirea din funcție) asupra directorului general al societății, pentru ca aceștia să atribuie ilegal asocierii SC Grossmann Engineering Group SRL – SC Euroconstruct Trading 98 SRL contractul de lucrări pentru extinderea rețelei de canalizare în orașul Comarnic. De asemenea, Mircea Cosma a făcut presiuni pe durata derulării contractului pentru prelungirea termenelor de execuție și efectuarea ilegală de plăți.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O regină a frumuseții a fost găsită de mafioți după ce a dezvăluit pe Instagram...
Anunţ trist despre Florin Piersic, direct din spital, de Paşte! Din păcate, nu se pune...
FOTO. Andreea Prisăcariu, imagine controversată, în costum de baie, în Vinerea Mare! Rebela tenisului românesc...
El este fotbalistul român care a murit în accidentul cumplit de la Băița. Denis nu...
Un român a vrut să fure bani dintr-un bancomat din Italia și a rămas fără...
Anunţul momentului! Este vorba despre Florin Piersic
Meniu de Paște al Nadiei Comăneci. Ce nu lipsește niciodată de pe masa de sărbătoare:...
Cine este poliţistul mort în accidentul de motocicletă din Galaţi. Deviza în viață a lui...
Ce conținea peștele mâncat de fetița de 4 ani și bunica ei, decedate după ziua...
Cum arată și cât costă casa lui Nea Florică, celebru pentru replica „Mi-a dat pachet”!...
Amante celebre din showbiz-ul românesc! Unele au ajuns în faţa altarului, altele au rămas doar...
La cât timp se face verificarea uleiului? Un detaliu foarte important
Avertisment al serviciilor secrete europene: Rusia pregăteşte activ atentate cu bombă sub acoperire, atacuri incendiare...
Omul care A INVENTAT cea mai folosită armă din lume! „Era NEBUN, dar...
Răspuns final pentru Simona Halep. Se decide totul pe 5 iulie
Doliu la Hollywood. A murit un actor faimos din „Titanic” și „Stăpânul Inelelor”
Aceste zodii vor avea parte de iubire adevărată în săptămâna 6-11 mai 2024. Ce surprize...
Georgiana Lobonț a izbucnit în plâns! "Bebelușii mei..."
Roberta și Julia își aruncă săgeți în Casa Iubirii! Patrick, pe post de arbitru: „Diferența...
Carmen Tănase, la un pas de a rămâne paralizată. Ce diagnostic crunt i-au pus medicii
BANCUL ZILEI. Profesorul:- Bulă, poți sa-mi spui ce înseamnă abstract?
Cum a schimbat Charles Darwin înțelegerea evoluției pe Pământ