PROGNOZA METEO ANM. Cum va fi vremea în weekend în țară, în București, la munte și la mare

PROGNOZA METEO ANM. Cum va fi vremea în weekend în țară, în București, la munte și la mare
Publicat: 31/05/2012, 21:31
Actualizat: 31/05/2012, 21:31

ÎN ȚARĂ( vineri): Vremea va fi instabilă în cea mai mare parte a teritoriului. Vor fi înnorări temporar accentuate în vestul, centrul și nordul țării, unde pe arii relativ extinse se vor semnala averse, descărcări electrice și intensificări de scurtă durată ale vântului ce pot lua aspect de vijelie. În celelalte regiuni cerul va fi temporar noros și local, îndeosebi după-amiaza și seara, vor fi fenomene de instabilitate. Vor fi condiții de grindină, iar cantitățile de apă vor depăși local 20 l/mp și izolat 35…40 l/mp. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 18 și 27 de grade, iar cele minime între 10 și 17 grade.

ÎN ȚARĂ(sâmbătă): Vremea va fi ușor instabilă, iar cerul temporar noros. Ziua, se vor semnala averse și descărcări electrice, local în vestul, centrul și estul țării și izolat în rest. În cursul nopții, manifestările de instabilitate atmosferică se vor semnala pe arii restrânse, cu precădere în regiunile vestice. În zona montană, cantitățile de apă pot fi mai însemnate. Vântul va sufla slab și moderat, cu unele intensificări în timpul ploilor. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 19 și 29 de grade, iar cele minime între 9 și 18 grade, mai scazute în depresiuni, până la 5…6 grade.

LA BUCUREȘTI(vineri): Cerul va fi variabil, cu unele înnorări și trecător averse și descărcări electrice, mai ales după-amiaza și în prima parte a nopții. Vântul va sufla slab și moderat. Temperatura maximă va fi de 24…25 de grade, iar cea minimă de 14…15 grade.

LA MUNTE(vineri): Vremea va fi instabilă în cea mai mare parte a zonei montane. În Carpații Occidentali, jumătatea nordică a Carpaților Orientali și grupa vestică a Carpaților Meridionali, vor fi înnorări temporar accentuate și pe arii extinse se vor semnala averse, descărcări electrice și intensificări de scurtă durată ale vântului, ce pot lua aspect de vijelie. Vor fi condiții de grindină, iar cantitățile de apă vor depăși local 20 l/mp și izolat 35…40 l/mp. În celelalte masive cerul va fi temporar noros și local, îndeosebi după-amiaza și seara, vor fi fenomene de instabilitate. Temperatura aerului nu va avea variații semnificative față de ziua precedentă.

LA MUNTE(sâmbătă): Vremea va fi în general instabilă. Cerul va fi temporar noros și se vor semnala averse și descărcări electrice, ziua pe arii extinse în Carpații Orientali și în Munții Apuseni și local în restul masivelor, iar în cursul nopții, local, îndeosebi în nordul Carpaților Occidentali și al Carpaților Orientali. Izolat cantitățile de apă vor fi mai însemante și vor fi condiții de grindină. Vântul va prezenta intensificări mai ales în timpul ploilor. Temperatura aerului nu va avea variații semnificative față de intervalul precedent.

LA MUNTE(duminică): Vremea se va menține în general instabilă. Cerul va avea înnorări temporar accentuate și pe arii extinse se vor semnala averse însoțite de descărcări electrice și scurte intensificări ale vântului, cu precădere pe parcursul zilei. Valorile termice vor fi în creștere ușoară.

LA MARE(vineri): Vremea va fi în general instabilă. Cerul va fi temporar noros ziua, când vor cădea ploi cu caracter de aversă, însoțite de descărcări electrice. Vântul va sufla slab și moderat, cu intensificări în timpul averselor. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 18 și 20 de grade, iar cele minime între 15 și 17 grade. Temperatura apei mării va fi cuprinsă între 16 și 18 grade.

LA MARE(sâmbătă): Vremea va fi în general frumoasă și va intra într-un proces de încălzire. Cerul va fi variabil, mai mult senin noaptea. Vântul va sufla slab și moderat. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 24 și 26 de grade, iar cele minime între 16 și 18 grade. Temperatura apei mării va fi cuprinsă între 16 și 18 de grade.

LA MARE(duminică): Vremea va fi în general frumoasă și caldă. Cerul va fi variabil. Vântul va sufla slab și moderat. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 23 și 27 de grade, iar cele minime între 16 și 19 grade. Temperatura apei mării va fi cuprinsă între 17 și 19 de grade.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O regină a frumuseții a fost găsită de mafioți după ce a dezvăluit pe Instagram...
Anunţ trist despre Florin Piersic, direct din spital, de Paşte! Din păcate, nu se pune...
FOTO. Andreea Prisăcariu, imagine controversată, în costum de baie, în Vinerea Mare! Rebela tenisului românesc...
El este fotbalistul român care a murit în accidentul cumplit de la Băița. Denis nu...
Un român a vrut să fure bani dintr-un bancomat din Italia și a rămas fără...
Anunţul momentului! Este vorba despre Florin Piersic
ȘOCANT: ce conținea peștele macrou care i-a adus moartea fetiței de 4 ani din Călărași
Cine este poliţistul mort în accidentul de motocicletă din Galaţi. Deviza în viață a lui...
Ce conținea peștele mâncat de fetița de 4 ani și bunica ei, decedate după ziua...
Cum arată și cât costă casa lui Nea Florică, celebru pentru replica „Mi-a dat pachet”!...
Amante celebre din showbiz-ul românesc! Unele au ajuns în faţa altarului, altele au rămas doar...
La cât timp se face verificarea uleiului? Un detaliu foarte important
Avertisment al serviciilor secrete europene: Rusia pregăteşte activ atentate cu bombă sub acoperire, atacuri incendiare...
Omul care A INVENTAT cea mai folosită armă din lume! „Era NEBUN, dar...
ADIO, maestre! A murit Căpitanul din Titanic și Regele din Stăpânul Inelelor
Noroc fără precedent! Ce s-a întâmplat o femeie care câștigat 1 milion de dolari la...
Aceste zodii vor avea parte de iubire adevărată în săptămâna 6-11 mai 2024. Ce surprize...
Georgiana Lobonț a izbucnit în plâns! "Bebelușii mei..."
Roberta și Julia își aruncă săgeți în Casa Iubirii! Patrick, pe post de arbitru: „Diferența...
Carmen Tănase, la un pas de a rămâne paralizată. Ce diagnostic crunt i-au pus medicii
BANCUL ZILEI. Profesorul:- Bulă, poți sa-mi spui ce înseamnă abstract?
Cum a schimbat Charles Darwin înțelegerea evoluției pe Pământ