Prognoza meteo pentru următoarele două săptămâni. Cum va fi vremea în intervalul 26 octombrie – 8 noiembrie 2020

Prognoza meteo pentru următoarele două săptămâni. Cum va fi vremea în intervalul 26 octombrie - 8 noiembrie 2020
Gândul.ro îți oferă, zilnic, prognoza meteo (FOTO - ilustrativ: Pixabay)
Publicat: 26/10/2020, 21:33
Actualizat: 26/10/2020, 21:41

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis luni, 26 octombrie, prognoza pentru următoarele două săptămâni, mai precis în intervalul 26 octombrie – 8 noiembrie 2020, în toate regiunile țării.

Banat

În Banat, primele zile ale intervalului vor fi caracterizate de o vreme mai caldă decât în mod obişnuit în ultima decadă a lunii octombrie, cu o medie a valorilor diurne de 17 – 20 de grade şi a celor nocturne de 6 – 9 grade, dar scăderea temperaturilor din intervalul 30 octombrie – 2 noiembrie va determina un regim apropiat de cel climatologic specific, cu maxime de 12 – 14 grade şi minime de 3 – 6 grade, mediat regional.

Alternanţe termice sunt estimate şi pentru cea de-a doua săptămână, de la valori peste mediile multianuale la începutul acesteia spre o vreme normală, posibil chiar rece spre finalul perioadei de referinţă.

Va ploua local în perioada 29 – 31 octombrie, iar probabilitatea de ploaie va fi relativ ridicată şi în cea de-a doua săptămână a intervalului de prognoză.

Crișana

În Crişana, o vreme mai caldă decât în mod obişnuit în ultima decadă a lunii octombrie va caracteriza primele zile ale intervalului, astfel că media maximelor va fi de 17 – 20 de grade, iar a minimelor de 6 – 9 grade.

Ulterior, în perioada 30 octombrie – 2 noiembrie, răcirea accentuată a vremii va determina un regim apropiat de cel climatologic specific, cu maxime de 12 – 14 grade şi minime de 2 – 6 grade, mediat regional.

Alternanţe termice sunt estimate şi pentru cea de-a doua săptămână, de la valori peste mediile multianuale la începutul acesteia spre o vreme normală, posibil chiar rece spre finalul perioadei de referinţă.

Va ploua local în perioada 29 – 31 octombrie, iar probabilitatea de ploaie va fi relativ ridicată şi pe parcursul celei de-a doua săptămâni a intervalului de referinţă.

Transilvania

În Transilvania, până în data de 30 octombrie, temperaturile se vor menţine mai ridicate decât cele specifice la sfârşit de octombrie, cu medii ale maximelor de 14 – 19 grade şi ale minimelor de 5 – 8 grade.

Va urma o răcire accentuată, în perioada 31 octombrie – 2 noiembrie, determinând un regim termic apropiat de cel normal, respectiv 9 – 12 grade ziua şi între zero şi 5 grade noaptea, mediat regional.

Variaţii termice sunt estimate şi pentru a doua săptămână de prognoză, dar temperaturile vor fi în general în jurul celor climatologic specifice începutului de noiembrie.

Ploi locale se vor semnala în jurul datei de 30 octombrie, iar probabilitatea de ploaie va fi relativ ridicată şi în primele zile din cea de-a doua săptămână de prognoză.

Maramureș

În Maramureş, primele zile ale intervalului vor fi caracterizate de o vreme mult mai caldă decât în mod obişnuit în ultima decadă a lunii octombrie, cu o medie a valorilor diurne de 18 – 20 de grade şi a celor nocturne de 7 – 9 grade, dar scăderea temperaturilor din intervalul 30 octombrie – 2 noiembrie va determina un regim apropiat de cel climatologic specific, cu maxime de 12 – 13 grade şi minime de 3 – 5 grade, mediat regional.

Alternanţe termice sunt estimate şi pentru cea de-a doua săptămână, de la valori posibil peste mediile multianuale la începutul acesteia spre o vreme mai rece spre finalul perioadei de referinţă.

Ploile vor fi mai frecvente în perioada 29 – 31 octombrie, iar probabilitatea de ploaie va fi relativ ridicată şi la începutul celei de-a doua săptămâni a intervalului de prognoză.

Moldova

În Moldova, până în data de 30 octombrie, temperaturile se vor menţine mult mai ridicate decât cele specifice la sfârşit de octombrie (medii ale maximelor de 14 – 19 grade şi ale minimelor de 7 – 11 grade).

Va urma o răcire accentuată, în perioada 31 octombrie – 2 noiembrie, determinând un regim termic apropiat de cel normal, respectiv 10 – 13 grade ziua şi 3 – 5 grade noaptea, mediat regional.

Variaţii termice sunt estimate şi pentru a doua săptămână de prognoză, dar temperaturile vor fi în general în jurul celor climatologic specifice începutului de noiembrie.

Ploi mai frecvente vor fi în jurul datei de 30 octombrie, iar în celelalte zile din interval va ploua în general slab şi doar cu caracter local.

Dobrogea

În Dobrogea, până în data de 30 octombrie, valorile termice se vor menţine mult mai ridicate decât cele obişnuite, cu maxime de 18 – 20 de grade şi minime de 10 – 14 grade, mediat regional.

Apoi, vremea se va răci accentuat, determinând un regim termic uşor sub cel normal, în medie cu 10 – 13 grade pe timpul zilei şi 4 – 6 grade noaptea.

A doua săptămână de prognoză va debuta cu o încălzire uşoară a vremii, iar estimările indică valori termice în general în jurul mediilor multianuale până la sfârşitul intervalului de referinţă.

Probabilitatea de ploaie va fi mai ridicată la începutul intervalului şi în jurul datei de 29 octombrie.

Muntenia

În Muntenia, până în data de 30 octombrie, valorile termice se vor menţine mult mai ridicate decât cele obişnuite, cu maxime de 18 – 20 de grade şi minime de 10 – 14 grade, mediat regional.

După ace interval, vremea se va răci accentuat, determinând un regim termic uşor sub cel normal, în medie cu 10 – 13 grade ziua şi 4 – 6 grade noaptea.

A doua săptămână de prognoză va debuta cu o încălzire uşoară a vremii, iar estimările indică valori termice în general în jurul mediilor multianuale până la sfârşitul intervalului de referinţă.

Probabilitatea de ploaie va fi mai ridicată la începutul intervalului şi în jurul datei de 29 octombrie.

Oltenia

În Oltenia, o vreme mai caldă decât în mod obişnuit în ultima decadă a lunii octombrie va caracteriza prima parte a intervalului, astfel că media maximelor va fi de 18 – 20 de grade, iar a minimelor de 7 – 10 grade.

Ulterior, în intervalul 31 octombrie – 2 noiembrie, răcirea treptată a vremii va determina un regim în general apropiat de cel climatologic specific, cu maxime de 13 – 15 grade şi minime de 3 – 5 grade, mediat regional.

Alternanţe termice sunt estimate şi pentru cea de-a doua săptămână, de la valori peste mediile multianuale la începutul acesteia spre o vreme normală spre finalul perioadei de referinţă.

Probabilitatea de ploaie va fi relativ redusă pe tot parcursul intervalului de referinţă.

La munte

La munte, intervalul va debuta cu vreme mai caldă decât ar fi normal, cu maxime în medie de 8 – 14 grade şi minime pozitive în cea mai mare parte a zonei montane.

Din 30 octombrie, însă, răcirea vremii va fi accentuată, astfel că temperaturile vor deveni apropiate sau chiar mai scăzute decât mediile multianuale, cu 2 – 6 grade ziua şi valori sub pragul de îngheţ noaptea.

Estimările pentru cea de-a doua săptămână indică un regim termic în jurul celui climatologic specific la începutul lunii noiembrie.

Probabilitatea de apariţie a precipitaţiilor va fi mai ridicată între 30 octombrie – 2 noiembrie, perioadă când la altitudini mari vor fi şi ninsori sau lapoviţă.

Prognoza meteo, 27 octombrie 2020. Vremea se va încălzi ușor

Potrivit prognozei meteo de marți, 27 octombrie, vremea se va încălzi ușor, dar în regiunile estice, înnorările vor fi în general persistente şi pe alocuri va ploua slab.

În sudul teritoriului și parțial în centru, nebulozitate de nivel jos, asociată izolat cu burniţă, se va forma la începutul zilei şi noaptea, iar în restul zonelor cerul va fi variabil.

Vântul va sufla slab și moderat, cu unele intensificări în sudul Banatului și pe crestele montane. Temperaturile maxime se vor încadra între 16 şi 22 de grade Celsius, iar cele minime vor fi cuprinse între 3-4 grade Celsius, în depresiunile intramontane, şi 13-15 grade Celsius pe litoral. Dimineaţa şi noaptea, pe alocuri, va fi ceaţă.

Dragoș Tănase
Dragoș Tănase are o experiență de aproape 20 de ani în presa online. A absolvit Facultatea de Jurnalism din cadrul Universității Hyperion în anul mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O femeie bolnavă de cancer a decis să se mute împreună cu familia în „zona...
Prognoza meteo Accuweather actualizată | Temperaturi anormale în București, după trecerea valului saharian
FOTO. Cea mai sexy femeie din lume s-a filmat în timp ce se îmbrăca! Fanii...
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Unde este Fito? Povestea celui mai notoriu infractor din Ecuador, care a fugit din închisoarea...
Filiera prin care baronul 'Mocro Maffia' livra tone de cocaină în România! 'Scarface' a pierdut...
Adevărul despre DECESUL lui Naomi. Ce i-a adus sfârșitul. Dezvăluiri de ultimă oră
ANIMAŢIE. Cum s-a produs accidentul înfiorător de pe A1, în care Valentin a fost străpuns...
"Am călătorit în timp". Un profesor ieșit din comă spune că a fost în anul...
Programul marilor Magazine de Paște 2024: Zilele în care supermarketurile din România vor avea închis
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan...
Ce faci dacă ai pus prea mult ulei în motor? Ce probleme apar?
Biden a promulgat pachetul de ajutor pentru Ucraina
ADEVĂRUL despre specia Homo Sapiens, dezgropat într-un sit din...
Devine interzis prin lege în mod definitiv. Noul ordin UE trebuie aplicat imediat în România
Lovitură grea pentru chef Richard. Juratul a pierdut un concurent după al treilea battle: „Am...
Turistă sfârtecată de urs pe Transfăgărășan! Scosese mâna pe geam ca să...
Gabriela Cristea, dezamăgită de lipsa de curaj pentru a-i refuza pe alții! Prezentatoarea TV și-a...
”Fratele meu s-a stins din viață la 34 de ani, din cauza depresiei” Drama care...
BANCUL ZILEI. Bulă: - Nevastă, dacă un arab ţi-ar da o mie de parai te-ai...
Astronomii au detectat un semnal ciudat de la o galaxie din apropiere