Prognoza meteo pentru următoarele două săptămâni. Cum va fi vremea în perioada 20 iulie-2 august 2020

Prognoza meteo pentru următoarele două săptămâni. Cum va fi vremea în perioada 20 iulie-2 august 2020
FOTO cu caracter ilustrativ
Publicat: 20/07/2020, 19:47

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis luni, 20 iulie, prognoza meteo pentru următoarele două săptămâni. Vremea rămâne călduroasă, dar sunt posibile și averse, în perioada în perioada 20 iulie – 2 august 2020. În unele zone, maximele vor ajunge la 32 de grade Celsius.

Prognoza meteo în Banat, în perioada 20 iulie-2 august

Vremea se va încălzi până în data de 22 iulie, când media maximelor termice se va situa în jurul a 30 de grade. În 23 iulie va fi o răcire de aproximativ 2 grade, apoi maximele termice vor crește din nou, spre 30 de grade. În a doua săptămână, media temperaturilor maxime se va situa între 27 și 29 de grade. Probabilitatea pentru averse va fi mai ridicată între 24 și 29 iulie.

Prognoza meteo în Crișana, în perioada 20 iulie-2 august

Vremea se va încălzi până în data de 21 iulie, când media maximelor termice se va situa în jurul a 29 de grade. Până pe 23 iulie va fi o răcire de aproximativ 3 grade, apoi maximele termice vor crește ușor. În a doua săptămână, media temperaturilor maxime se va situa între 26 și 28 de grade. Probabilitatea pentru averse va fi mai ridicată între 25 și 30 iulie.

Prognoza meteo în Transilvania, în perioada 20 iulie-2 august

Vremea va deveni treptat apropiată de normalul perioadei. Astfel, în prima săptămână, în medie, maximele termice vor fi în jurul a 26 de grade, iar minimele nocturne de 13…14
grade, în timp ce pe parcursul celei de-a doua săptămâni, media temperaturilor maxime va fi de 26-28 de grade, iar cea a minimelor termice de 14…15 grade. Probabilitatea pentru averse, posibile zillnic, va fi mai ridicată în intervalele 22-24 iulie și 26-29 iulie.

Prognoza meteo în Maramureș, în perioada 20 iulie-2 august

Vremea va fi apropiată de normalul perioadei. Astfel, în prima săptămână, în medie, maximele se vor situa în jurul a 26 de grade, iar media minimelor nocturne va fi de 12-14 grade, în timp ce pe parcursul celei de-a doua săptămâni, media temperaturilor maxime va fi de 26-27 de grade, iar cea a minimelor termice de 14-15 grade. Probabilitatea pentru averse, posibile zillnic, va fi mai ridicată în intervalele 22-23 iulie și 25-29 iulie.

Prognoza meteo în Moldova, în perioada 20 iulie-2 august

Până în data de 24 iulie, media temperaturilor maxime va oscila în jurul a 28 de grade, iar în următoarele două zile va crește la 30 de grade. În cea de-a doua săptămână, maximele termice se vor situa, în medie, între 29 și 31 de grade. Probabilitatea mai mare pentru averse va fi în intervalele 20-21 iulie și în unele zile ale cele de-a doua săptămâni.

Prognoza meteo în Dobrogea, în perioada 20 iulie-2 august

În prima săptămână, media temperaturilor maxime va fi cuprinsă între 27 și 29 de grade, iar a minimelor între 17 și 19 grade. În cea de a doua săptămână nu vor fi modificări semnificative astfel încât maximele se vor situa, în medie, între 28 și 30 de grade, iar media minimelor va fi de 19….20 de grade. Condiții pentru averse vor fi la începutul intervalului și posibil după data de 30 de iulie.

Prognoza meteo în Muntenia, în perioada 20 iulie-2 august

Vremea va fi călduroasă, iar media maximelor termice se va situa în jurul a 31 de grade pe 21 și 22 iulie. În 23 și 24 iulie această medie va fi de 29-30 de grade, apoi ea va crește spre 32 de grade pe 26 iulie, medie ce se va menține cu mici variații până la sfârșitul intervalului de prognoză. Media minimelor termice va fi în jur de 17 grade. Probabilitatea mai ridicată de averse va fi pe 20 iulie, în intervalul 23-25 iulie, precum și în unele zile ale celei de-a doua săptămâni.

Prognoza meteo în Oltenia, în perioada 20 iulie-2 august

Vremea va fi călduroasă, iar media maximelor termice se va situa în jurul a 31 de grade pe 21 și 22 iulie. În 23 și 24 iulie această medie va fi de 28-29 de grade, apoi ea va crește spre 30-31 de grade pe 25 iulie, medie ce se va menține cu mici variații până la sfârșitul intervalului de prognoză. Media minimelor termice va fi în jur de 17 grade. Probabilitatea mai ridicată de averse va fi în intervalul 23-29 iulie.

Prognoza meteo la munte, în perioada 20 iulie-2 august

În prima săptămână, media maximelor termice se va situa între 16 şi 19 grade, iar minimele între 8 şi 10 grade. În cea de-a doua săptămână, temperaturile maxime se vor menţine, în medie, în jurul a 20 de grade, iar media minimelor va fi cuprinsă între 10 şi 12 grade. Vor fi posibile averse în fiecare zi ale celor două săptămâni, cu o probabilitate mai ridicată pentru cantităţi local mai însemnate în intervalele 23 – 24 iulie şi 27 – 29 iulie.

Prognoza meteo de marți, 21 iulie 2020. Vremea va fi instabilă în nord, centru și la munte

Vremea din noaptea de luni spre marți (20/21 iulie) va fi instabilă în nord, centru și la munte, unde sunt așteptate averse torențiale, fenomene electrice, vijelii și posibil grindină. Astfel, într-un interval scurt de timp, cantitățile de apă vor depăși 30-35 l/mp.

Temperaturile minime se vor situa între 11° Celsius, în depresiuni, și 21° Celsius, pe litoral. În zonele joase, izolat vor fi condiții de ceață, potrivit Digi FM.

Pe parcurul zilei de marți, 21 iulie, vremea nu se va schimba foarte mult, în sensul că se va menține închisă în nord, centru și la munte, unde vor fi averse torențiale, fenomene electrice, vijelii și grindină.

Cantitățile de apă vor depăși 35 l/mp, iar pe râurile din nord, centru, sud și sud-est va fi pericol de inundații.

Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 24° Celsius, în depresiuni, și 33° Celsius, în sud-est.

Cum va fi vremea în toată țara în următoarele 4 săptămâni

Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) a emis prognoza meteo pentru următoarele patru săptămâni. Pentru intervalul 20-27 iulie, dar şi în săptămâna 27 iulie-3 august, sunt anunţate averse de ploaie în cea mai mare parte a ţării, dar în special în regiunile vestice şi nordvestice.

Astfel, în săptămâna cuprinsă între zilele de 20 și 27 iulie, temperaturile vor fi mai mici decât cele specifice acestei perioade de vară în cea mai mare parte a ţării, dar mai ales în regiunile vestice şi nordvestice, potrivit prognozei ANM.

Pe de altă parte, în sud-estul țării, temperaturile medii vor fi apropiate de cele normale pentru această perioadă.

Dragoș Tănase
Dragoș Tănase are o experiență de aproape 20 de ani în presa online. A absolvit Facultatea de Jurnalism din cadrul Universității Hyperion în anul mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O tânără din Marea Britanie a venit să petreacă pe litoral, la Constanța, și spune...
Pensia uriașă pe care o are Iohannis! A răbufnit și a aruncat pe „masă” o...
FOTO. Viciul lui sunt femeile! S-a logodit cu o actriță din filmele pentru adulți, iar...
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Un fost ministru a fost filmat omorându-și în bătaie soția, într-un restaurant. Imaginile au stârnit...
Ce s-a putut observa de 1 mai în blestematul loc de la 2 Mai, unde...
Ai cumpărat mici de mangaliță din supermarketurile Lidl? Ce ingrediente conțin, de fapt
Un tânăr din Suceava a omorât un om cu maşina, apoi a fugit. Poliţia l-a...
Adevărul despre starea gravă a lui Florin Piersic! Breaking news!
Președintele Klaus Iohannis se pensionează! Câți bani va primi liderul țării după 42 de ani...
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan...
La câți KM se schimbă ambreiajul mașinii? Primele semne al ambreiajului uzat
Rusia a recucerit oraşul Robotyne, principala aşezare eliberată de Ucraina în 2023
RISC MAJOR în spațiul cosmic! Un cercetător avertizează că „suntem LA LIMITĂ”
Lege pentru cei care au telefoane mobile. Persoanele care ar putea avea interzis să aibă...
Cum arăta Gabriela Lucuțar, Regina Întunericului de la Chefi la cuțite, înainte de intervențiile estetice....
Ce plantă poate preveni cancerul? Are proprietăți miraculoase: elimină pietrele de la rinichi și tratează...
Florin Piersic, ajuns de urgență pe masa de operație! Care este starea de sănătate a...
"A făcut o mare greșeală că a renunțat la profesia de actor". Carmen Tănase, declarații...
BANCUL ZILEI. Doctorul către Bulă: - Am o singură nelămurire… Dacă te-ai duce seara acasă,...
Unde aleg românii să plece de Paște?