Protest al unor muncitori care lucrează pe DN 14; firma refuză să-i plătească acuzându-i de furturi

Protest al unor muncitori care lucrează pe DN 14; firma refuză să-i plătească acuzându-i de furturi
Aproximativ 15 reprezentanți ai firmelor de transport marfă care lucrează la reabilitarea DN 14 Sibiu -Mediaș -Sighișoara au protestat, joi, la ieșirea din Sibiu spre Mediaș, acuzând că nu au mai fost plătiți de câteva luni, în timp ce firma care trebuia să-i plătească reclamă furturi de materiale
Publicat: 21/02/2013, 16:27
Actualizat: 30/03/2019, 07:25

Aproximativ 15 reprezentanți ai firmelor de transport marfă care lucrează la reabilitarea DN 14 Sibiu -Mediaș -Sighișoara au protestat, joi, la ieșirea din Sibiu spre Mediaș, acuzând că nu au mai fost plătiți de câteva luni, în timp ce firma care trebuia să-i plătească reclamă furturi de materiale

Drumul Național 14 Sibiu – Mediaș – Sighișoara este reabilitat de societatea Strabag, care a subcontractat altor firme activitatea de transport a materialelor necesare pe șantier, iar joi circa 15 reprezentanți ai acestor firme de transport s-au strâns pe DN 14, la ieșirea din municipiul Sibiu spre Mediaș, și au protestat, cerând să fie plătiți, transmite corespondentul MEDIAFAX.

„Nu avem cum să mai lucrăm în condițiile acestea. Nu ne-am plătit motorina, nu ne-am plătit șoferii, piesele. Avem o grămadă de datorii”, a declarat unul dintre reprezentanții firmelor de transport.

Un alt reprezentant a spus că oamenii au mers în fața birourilor de la Sibiu ale firmei Strabag deoarece li s-a spus că directorul nu vrea să le plătească facturile, deși banii ar exista.

„De câteva luni nu suntem plătiți și ni se spune că nu ne dă banii. Când s-a sunat la București, ni s-a spus că directorul de aici nu vrea să ne dea banii din cauză că s-a furat”, a declarat bărbatul.

Reprezentanții firmelor de transport au părăsit locul în care au protestat după ce au discutat cu cei de la Strabag, care le-au spus că nu vor fi plătiți pentru că s-au furat materiale de construcții și compania încearcă să recupereze prejudiciile.

La rândul său, managerul economic de proiect din cadrul Strabag, Cornel Ziman, a reclamat furtul unor materiale de construcții, în valoare de aproape 500.000 de euro, și a spus că nu va achita facturile restante până când nu vor fi depistați vinovații.

„Sunt pur și simplu niște transportatori, nici măcar toți, doar cei care avem bănuiala, sau și Politia are bănuiala, că ar fi implicați în aceste activități de sustragere de materiale. Bineînțeles că mai avem nevoie de transportatori, rămâne să stabilim, din punct de vedere legal, care au fost cinstiți și care nu. Cu cei cinstiți vom lucra în continuare”, a declarat Cornel Ziman.

Acesta a adăugat că, refuzând să plătească transportatorii, încearcă recuperarea prejudiciului creat prin furtul materialelor de construcții.

Totodată, reprezentanții Poliției Sibiu au declarat că firma Strabag a depus două plângeri referitoare la furtul de piatră de pe șantiere.

„Societatea comercială a depus, anul trecut, două plângeri penale referitoare la furtul unor bunuri (piatră) folosite în amenajarea/consolidarea rutieră a DN 14. Până în prezent, autorul/autorii nu au fost identificați, cercetările fiind continuate de către polițiștii Secției de Poliție Rurală Brateiu – Poliția municipiului Mediaș”, a declarat Luciana Balteș, purtătorul de cuvânt al Poliției Județene Sibiu.

Lucrările la DN 14 constau în reabilitarea a 79 de kilometri de drum, valoarea contractului fiind de peste 160 de milioane de lei, fără TVA.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
"Nu există așa ceva". Reacția unui bărbat din Cehia la o terasă din România unde...
Stațiunea montană din România care este unică în toată Europa. Puțini turiști de la noi...
FOTO. Viciul lui sunt femeile! S-a logodit cu o actriță din filmele pentru adulți, iar...
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Un fost ministru a fost filmat omorându-și în bătaie soția, într-un restaurant. Imaginile au stârnit...
Pensia uriașă pe care o are Iohannis! A răbufnit și a aruncat pe „masă” o...
Declarații scandaloase ale unei vedete. Cum face sex la 85 de ani: „Încă pot să-mi...
"Banii noștri s-au dus". Doi tineri s-au trezit fără 10.000 de dolari în cont. Era...
Biletul de adio al fetei de 13 ani care s-a aruncat de la etaj, pentru...
EXCLUSIV: Cât timp trebuie să fierbi ouăle de Paște ca să nu le crape coaja....
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan...
La câți KM se schimbă ambreiajul mașinii? Primele semne al ambreiajului uzat
Rusia a recucerit oraşul Robotyne, principala aşezare eliberată de Ucraina în 2023
Fenomenul El Niño SE TRANSFORMĂ chiar sub ochii lumii! Ce înseamnă asta
S-a dat lege în România. Închisoare cu executare. Și nu există excepții!
Micul dejun, secretul siluetei japonezilor. Trucurile alimentare prin care niponii țin bolile la distanță
Ce a putut să găsească o tânără într-un burger de pui cumpărat de la un...
Se spală rufe azi, în Joia Mare? Ce spun preoții
Florin Piersic, ajuns de urgență pe masa de operație! Care este starea de sănătate a...
"Nu a murit nimeni, a murit artistul Alex Mica în sufletele voastre". Cântărețul care a...
BANCUL ZILEI. Profesorul:- Bulă, poți sa-mi spui ce înseamnă abstract?
Guglielmo Marconi, inventatorul telegrafiei fără fir. Părintele radioului modern