Protest pentru Podul Constanța. „Se poate prăbuși oricând”

Protest pentru Podul Constanța. „Se poate prăbuși oricând
Publicat: 05/05/2018, 10:42
Actualizat: 06/05/2018, 10:14

„Podul Constanta se poate prabusi oricand! SNCF CFR S.A., Primaria Generală a Municipiului Bucuresti si Primaria Sectorului 1 ignoră cu buna-stiinta pericolul public pe care il prezinta podul Constanta. Zeci de mii de oameni isi risca viata zilnic folosind podul Constanta, atat rutier cat si feroviar. Protestăm față de atitudinea sfidatoare pe care SNCF CFR S.A. o are fata de cetatenii care au solicitat publicarea expertizei ce ar demonstra pericolul iminent cu care ne confruntam. Refuzul publicarii expertizei nu face altceva decat sa confirme ca SNCF CFR S.A. nu vrea sa isi asume rezultatul expertizei”, se arată pe pagina evenimentului.

Organizatorii anunță protestul pentru miercuri, 9 mai, în fata sediului SNCFR SA, pentru a solicita public comunicarea expertizei pe site-ul CFR.RO, informație pe care o consideră ca fiind de interes public.

La finalul lunii aprilie, CFR anunța că va derula în luna mai 2018 lucrări de intervenție în zona Podului Constanța, în baza avizului emis de Primăria Municipiului București, la solicitarea Regionalei CF București.

„Lucrările de intervenție se vor executa în zona Podului Constanța, administrată de CFR, la km 4+327, în anumite intervale orare doar în cursul nopții, când traficul este mai scăzut, astfel încât impactul acestor lucrări asupra celor care tranzitează zona să fie cât mai mic. Pentru menținerea condițiilor optime și de siguranță rutieră, traficul în zona Podului Constanța, în perioada intervenției, va fi dirijat și semnalizat temporar cu ajutorul indicatoarelor rutiere”, transmiea CFR SA.

Aceeași sursă a precizat că expertiza tehnică este finalizată, aceasta arătând starea obiectivului.

Pe de altă parte, Consiliul General al Municipiului București (CGMB) a decis, vineri, transmiterea unei cereri către Guvern pentru trecerea Podului Constanța de la CFR la Primăria Municipiului București. Podul este în stare de degradare.

Consilierul general PNL Ciprian Ciucu i-a solicitat primarului Capitalei, Gabriela Firea, să discute în ședința Consiliului General al Municipiului București (CGMB de vineri situația Podului Constanța, aflat în prezent în stare de degradare.

„In 2007, ca urmare demersurile făcute de către deputatul PNL de București Costica Canacheu, CFR a expertizat podul, asa au descoperit ca nu a mai fost facuta reparatie capitală din anul 1967!Responsabilitatea neincluderii acestui proiect pe lista de investiții îi aparține lui Sorin Oprescu 9 ani și Gabrielei Firea 2 ani. E posibil ca Firea, care trimis acasă toți fosștii consilieri PSD ca să-și aducă proprii săi oameni în CGMB, să nu aibă habar de acest proiect”, scrie Ciprian Ciucu, pe Facebook.

De asemenea, liberalul explică cum CFR SA lucrează la un alt proiect de investiții dedicat Podului Constanța și ar fi atribuit contractul unui constructor care nu a inițiat lucrările pentru că nu ar fi primit un certificat de urbanism necesar de la Primăria Sectorului 1.

„CFR lucrează la un proiect (altul!)de investiții propriu dedicat acestui obiectiv și a atribuit contractul unui constructor care nu a inițiat lucrările, se pare, pentru că nu a primit un certificat de urbanism necesar de la Primăria Sectorului 1. CFR este acum în etapa de reparații (a se citi cârpeli cu ipsos de ochii lumii) a făcut eleborat Expertiza Tehnică și DALI (documentație tehnico-economică similară studiului de fezabilitate) dar NU are proiectul Tehnic și NU a atribuit execuția lucrărilor! Deci chestiunea cu Certificatuld e Urbanism este praf în ochi, oricum acolo este vorba de lucruri minore”, arată Ciucu.

Filiala Sectorului 1 a USR a publicat, luni, pe pagina de Facebook, o serie de fotografii cu lucrările de reabilitare a Podului Constanța din București, acuzând autoritățile că au mascat „problemele structurale cu ipsos”. Primăria Capitalei a precizat, pe 23 aprilie, că podul este în administrarea CFR, iar în cadrul unor discuții recente, compania a dat asigurări că îl va reabilita.â

Foto: USR Sector 1 Facebook

Tags:
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O profesoară s-a dus în Dubai ca să mediteze copiii miliardarilor. Un băiat i-a făcut...
Copiii lui Kate Middleton, pregătiți pentru moartea mamei lor 😢 George, Charlotte și Louis au...
FOTO. Imagini incendiare cu Cristina ICH! S-a răzbunat pe Piți jr. și s-a pozat într-un...
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Liderul interlop Costel Corduneanu a murit în spital, în urma unei operații dificile la inimă
S-a aflat! Care e cauza morții lui Costel Corduneanu, unul dintre cei mai periculoși interlopi...
S-a iubit cu Giani Kiriță, iar acum la 56 de ani arată fantastic! Sacrificiile pe...
ANM a actualizat prognoza meteo pentru următoarele patru săptămâni. Iarna se întoarce la munte, cu...
Ce au descoperit anchetatorii la reconstituire, în cazul crimei de pe A1? Avocatul afaceristului dă...
Narcisa, presupusa iubită a tânărului mort în accidentul de la Deveselu, rupe tăcerea: „Nu mă...
Amante celebre din showbiz-ul românesc! Unele au ajuns în faţa altarului, altele au rămas doar...
Cum a ajuns Cătălin Bordea să cumpere BMW-ul lui Capatos – VIDEO
Alfa Romeo redenumeşte un model de SUV pentru a dezamorsa tensiunile cu Italia
Cea mai MASIVĂ gaură neagră din galaxie este INCREDIBIL de aproape de noi
Pericol total în TRANSILVANIA. Este vestea momentului pentru cei care locuiesc în Ardeal
Arpad Paszkany, fostul patron de la CFR Cluj, sedus de o ispită de la „Insula...
Cine e și cum arată soția lui Costel Corduneanu. Grațiela a rămas văduvă la câteva...
Doliu în România! Vestea a picat ca un trăsnet! Adio, Adriana
Julia o acuză pe Roberta că o ironizează! Cele două fete își aruncă înțepături una...
Andreea Bălan, criticată dur de fani pentru felul în care se îmbracă: ”Nu mai sunt...
BANCUL ZILEI. După o petrecere, directorul își cheamă secretara: - Maricico ai vreun leac?
A fost descoperită cea mai masivă gaură neagră stelară din galaxie