Protest spontan la CFR. Mersul trenurilor este afectat

Protest spontan la CFR. Mersul trenurilor este afectat
Publicat: 22/03/2017, 11:37

Potrivit datelor oficiale, traficul a 114 garnituri este afectat de greva angajațior CFR, dintre acestea, 13 garituri fiind oprite la Gara de Nord, 39 la Brașov, Galați- 38 sau Timișoara-23.

O parte a membrilor Sindicatului Libertatea Căi Ferate Cluj au întrerupt, miercuri, spontan, activitatea, nemulțumiți că nu au primit garanții că salariile lor vor fi majorate, fiind afectate de grevă un număr de 8 trenuri de călători, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Liderul Sindicatului Libertatea Căi Ferate Cluj, Marius Mureșan, a declarat, miercuri, corespondentului MEDIAFAX că angajații din căile ferate sunt nemulțumiți și de faptul că nu s-a încheiat Contractul Colectiv de Muncă.

„Este o oprire spontană a activității. Eu am avut discuții miercuri dimineață înainte de ora 7 cu salariații și o parte din sindicat, m-au asigurat, inițial, că nu fac protestul, după care, după ora 7, m-au sunat că totuși intră în această formă de frevă spontană și oresc circulația trenurilor. Motivul este neîncheierea Constractului Colectiv de Muncă și faptul că nu au garanții că vor primi majorarea salarială promisă de conducerea Companiei Naționale CFR. Nu știu câți oameni sunt în grevă nici câte trenuri sunt afectate”, a spus Mureșan.

Potrivit acestuia, sindicaliștii au negociat în ultimele 45 de zile încheierea Contractului Colectiv de Muncă cu administrația, dar negocierea a fost una „surdă”.

„Tensiunea s-a instalat din februarie, au fost diferențe foarte mici de salarii între impiegații de mișcare și acari, un acar având aproape salariul unui impiegat, și vorbim de funcții și responsabilitți total diferite. Noi am cerut o majorare a salariilor cu 25% și aceasta să se diferențieze în funcție de responsabilități și volum de muncă. S-a anunțat o majorare de 22,5% a fondului de salarii, ceea ce este un pas înainte, dar nu s-au primit garanții că această creștere se va regăsi în salariile angajaților”, a mai spus Mureșan.

Sunt afectate de greva spontană 8 trenuri de călători, de diverse tipuri, chiar și internaționale, care leagă Cluj-Napoca de București, Dej, Oradea, Teiuș, Budapesta, iar unele sunt oprite în stații de pe raza județului Cluj.

La Iași protestează aproximativ 50 de angajați CFR. Trenul din Iași spre Galați Nord, programat să plece la ora 7.46 și trenul spre Suceava care avea plearea la ora 7 au rămas în gară.

Mai sunt trenuri care trebuie să plece din Gara iași, la ora 9, sore Dorohoi, Bacău și Hârlău între orele 9 ora 9.30. Sunt circa 30 de perssoane care, la ora transmiterii acestei știri așteaptă să plece pe peron, li s-au eliberat bilete, dar nu știu dacă vor pleca trenurile.

Pe Regionala CFR Timișoara sunt oprite 20 de trenuri, printre care gările Arad, Curtici, Aradul Nou, Deva, Simeria și Simeria Triaj, dar și Petroșani, Sub Cetate, Ilia, Băile Călacea, Vonga, Săvârșin, Orțișoara, gări din județele Arad, Hunedoara și Timiș.

Două trenuri sunt internaționale, unul pe ruta Timișoara- Budapesta, blocat în gara Vinga de la ora 7.55, iar al doilea este Viena – București, blocat la Simeria, de la ora 7.10.

Ioan Alexandru Simu, director CFR Regionala Timișoara a declarat miercuri dimineața că nu știe cât va dura protestul, fiind unul spontan.
„Încercăm să luăm măsuri pentru ca pasagerii să fie cât mai puțin afectați, însă fiind un protest spontan al angajaților nu știm cât va dura”, a declarat Simu corespondentului MEDIAFAX.

Un tren este oprit și la Filiași. Este vorba de trenul care a plecat de la Târgu Jiu și mergea spre Craiova.

Cinci trenuri de călători sunt oprite în Prahova, la ora transmiterii acestei știri, în urma grevei spontane declanșate de angajații CFR miercuri dimineață.

Potrivit reprezentanților Poliției Transporturi Feroviare, două trenuri Interregio si 3 Regio au fost oprite, la ora 8, în gările din Ploiești Sud, Cricov, Inotești și Mizil, pe Valea Prahovei nefiind niciun tren blocat.

Sursa citată a mai precizat că greva este anunțată până la ora 10.00, împiegații și mecanicii fiind cei care sunt nemulțumiți, protestul nefiind organizat de liderii sindicali.

Tags:
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Una dintre celebrele gemene siameze Abby și Brittany s-a căsătorit. De ce nu au făcut...
Este incredibil ce le-a spus Mirel părinților săi! Au ieșit înmărmuriți după dialogul cu fiul...
FOTO. Ea este cea mai sexy sportivă din culturismul românesc! Are un singur vis: „Asta...
Andreea Bălan a recunoscut tot despre certurile cu Victor Cornea: „Nu există împăcare”
Un bărbat din Ploiești a fost ucis de un individ nemulțumit de cum parcase mașina
Imaginile durerii! Mama Andreei a clacat la înmormântarea fetiței sale. Scene îngrozitor de dureroase pe...
Actriţele din filmele pentru adulţi fără pic de machiaj. Galerie foto FABULOASĂ!
Tatăl criminalului Mirel, în lacrimi după ce şi-a vizitat fiul. "Ne pare rău şi de...
Imagini tulburătoare de la înmormântarea Andreei! Tânăra ucisă Mirel Dragomir va fi condusă astăzi pe...
''Să-i fie țărâna ușoară!'' Dana Roba, mesaj neașteptat despre Daniel Balaciu. Cum a amenințat-o soțul...
S-au despărţit cu scandal! Cele mai scurte căsnicii ale vedetelor din România
Inspectorii RAR au ieșit la control în trafic. Ce au descoperit? GALERIE FOTO
Actorul Steven Seagal le-a vizitat pe victimele atacului terorist de la Moscova
Boala CIUDATĂ care apare DOAR în creierul oamenilor SĂRACI
EXCLUSIV Ungurii, la ani lumină de România. Ungaria ne-a luat fața complet: Profit maxim
Umilință maximă pentru noii Chefi la cuțite: Niște habarniști
Geamăna siameză Abby Hensel s-a căsătorit. Imagini cu ea și sora Brittany în rochie de mireasă....
Mama Andreei, prăbușită de durere la înmormântarea fiicei sale, ucise fără milă de studentul la...
Cum a petrecut mama Geta ziua ei de naștere și ce cadouri a primit? „N-am...
Apropiații criminalului din Timișoara, detalii de-a dreptul șocante. Mirel Dragomir și-a agresat și fosta iubită....
BANCUL ZILEI. Tatăl către Bulă: Ce mai e nou pe la școală, băiete?
O zonă turistică populară, închisă din cauza unor flori care miros urât