Proteste la Cluj-Napoca față de modificările la Codul de procedură penală

Publicat: 20/06/2018, 10:50
Actualizat: 28/09/2018, 16:19

Un protest de amploare a avut loc, marți seara, la Cluj-Napoca, față de modificările la Codul de procedură penală. Oamenii au scandat „Jos Guvernul”, „Fără penali” și „PSD ciuma roșie”, cerând alegeri anticipate, transmite corespondentul Mediafax.

Protestatarii s-au adunat în Piața Unirii din Cluj-Napoca având steaguri tricolore și parcarte cu mesaje precum „Orice om îi e frică de pușcărie”, cu poza premierului Viorica Dăncilă, „Egalite, fraternite, pușcărie”, „Indiferența ucide”, „Dragnea și ai lui, trădătorii neamului”.

Ei au scandat „Jos Guvernul”, „Demisia”, „Tăriceanu – șobolanul”, „Fără penali”, „Uniți salvăm toată România”, „Justiție nu corupție”, „Rușine să vă fie”, „Legi pentru cetățeni, nu pentru politicieni”, „Anticipate”, „Parlament penal, marș la tribunal”, „Ultima soluție, încă o revoluție”, „Hoții”, „Libertate”.

Unul dintre protestatari a declarat că, luni seară, Camera Deputaților, cu voturile majorității PSD-ALDE, a adoptat modificări legislative de o gravitate fără precedent.

„Ordonanța 13 afecta sistemul judiciar. Ceea ce s-a făcut acum, prin modificările la Codul de procedură penală, ne va afecta direct și personal. De asemenea, președintele României a fost eliminat din procedura de convocare a referendumului pentru revizuirea Constituției. Trebuie să ieșim în număr cât mai mare în stradă, fără ezitare. Până când trebuie, până cădem toți sau cad ei de la putere. Asta este țara noastră, nu a lor”, a spus acesta.

Protestatarii au pornit și într-un marș prin centrul Clujului spre cartierul Mărăști. Inițial, numărul protestatarilor a fost de o mie, însă pe parcursul serii acesta a depășit 3.000. Pe traseul marșului, traficul rutier și transportul în comun a fost blocat în zona centrală, pe Bulevardul 21 Decembrie 1989 și în cartierul Mărăști.

Silviu Bănilă
Silviu Bănilă are o experiență de 14 ani, cu precădere în presa online. A absolvit Facultatea de Jurnalism din cadrul Universității Hyperion în anul 2006. Între 2007-2009 a lucrat la revista și site-ul „4TuningRo”, ambele produse dedicate citeste mai mult