Radu Țincu, medic primar ATI la Spitalul Floreasca, despre perioada în care vom avea o creștere a cazurilor de la terapie intensivă: „Cel mai probabil, spre sfârșitul acestei săptămâni, începutul săptămânii viitoare”

Radu Țincu, medic primar ATI la Spitalul Floreasca, despre perioada în care vom avea o creștere a cazurilor de la terapie intensivă: „Cel mai probabil, spre sfârșitul acestei săptămâni, începutul săptămânii viitoare”
8 ȘTIRI DE LA ORA 8. Medicul Radu Țincu: „Testarea este deficitară! Nu am reușit să ajungem la cele 50.000 de teste pe zi”
Publicat: 21/10/2020, 18:43
Actualizat: 21/10/2020, 19:12

Dr. Radu Țincu, medic primar ATI la Spitalul Floreasca din Capitală, a declarat miercuri – la B1 TV – că nu numărul de cazuri noi de COVID-19 în sine creează cea mai mare îngrijorare, ci faptul că acest „număr enorm de pacienți va determina o creștere a numărului de cazuri în Terapie Intensivă”.

„În mod cert ne vom apropia de depășirea acestui prag, pentru că măsurile implementate au nevoie de o perioadă de latență, de undeva la 10, 12, 14 zile din momentul implementării, pentru a putea avea efecte. Cel mai probabil și în zilele următoare va exista o creștere, pentru că este o inerție a pandemiei. Transmiterea aceasta intracomunitară a fost extrem de accelerată, mai ales în zonele supraaglomerate cum este Bucureștiul, pentru că din păcate nu numărul de cazuri nou diagnosticate creează, să spunem, cea mai mare îngrijorare, ci faptul că acest număr enorm de pacienți va determina o creștere a numărului de cazuri în Terapie Intensivă. Accelerarea încă n-a apărut, pentru că, vă spuneam, există și aici o întârziere, între momentul diagnosticului cu SARS-CoV-2 și momentul apariției simptomelor de gravitate. Cel mai probabil spre sfârșitul acestei săptămâni, începutul săptămânii viitoare vom avea o accelerare a numărului de cazuri în Terapie Intensivă, ceea ce va crea mari probleme pentru zonele de focar, unde, din păcate, locurile sunt aproape epuizate”, a precizat Radu Țincu, miercuri, în direct pe B1 TV.

Acesta a comentat și situația persoanelor care, în ciuda faptului că acum pacienții cu forme ușoare de boală sau cei asimptomatici pot să stea acasă, vor totuși să fie consultați de un medic, așa cum s-a recomandat.

„Este foarte adevărat acest lucru. Gândiți-vă că presiunea pe spitalele de boli infecțioase care trebuie să realizeze aceste consulturi este din ce în ce mai mare. E o presiune uriașă. Avem în București, am avut peste 700 de cazuri aproape în fiecare zi – acești pacienți doar să fie evaluați, doar să li se facă anumite investigații necesită timp și personal medical care să se ocupe de ei, lucru care creează din nou presiune foarte mare. Este evident că în acest moment este nevoie de suportul tuturor instituțiilor medicale, atât a rețelei medicilor de familie sau a altor rețele medicale de la instituțiile unde aceștia lucrează, sau instituții care pot să ofere suport medical. DSP-urile n-o să poată face față, pentru că avem un val uriaș de îmbolnăviri. Este foarte greu să poți suna în acest moment și să vorbești cu cei de la DSP, pentru că acolo se desfășoară anumite anchete epidemiologice”, a spus acesta.

Medicul Radu Țincu a mai afirmat că situația devine din ce în ce mai dificilă.

„De aceea, cred că este esențial ca acum, măcar în ultimul ceas, să înțelegem că va trebui să respectăm toate aceste măsuri și cred că autoritățile trebuie să instituie ferm și prompt aceste măsuri sanitare, având în vedere că efectul lor nu va fi imediat”, a subliniat el.

Virgil Musta, despre cum a ajuns un pacient să fie internat la ATI: Soluția a fost că a murit cineva și a eliberat locul. Sunt traume psihice care vor rămâne în mintea medicilor care le trăiesc

Virgil Musta, Șeful Secţiei Infecţioase 2 de la Spitalul “Victor Babeş” din Timişoara, a descris unul dintre momentele tragice petrecute în cadrul instituției medicale. Medicul a povestit cum un pacient a putut fi tratat în secția de Terapie Intensivă, după ce un altul a murit, eliberând astfel locul.

Medicul a atras atenția asupra faptului că personalul medical se confruntă cu situații extrem de dificile:

„Au un mare stres că nu sunt locuri, se dau telefoane, nu sunt locuri, pacientul stă în salvare pentru că are nevoie de oxigen. Nu numai că sunt speriați, sunt deprimați”, a spus medicul despre colegii săi, pentru Press Alert.

Medicul de la Timișoara a povestit cazul unui pacient care a ocupat locul care a fost eliberat în urma decesului unui alt bolnav de COvid-19, internat la ATI.

„Eu n-o să mă las bătut, lupta mea este să învingem cu cât mai puține sacrificii. Epidemia va fi învinsă, important este să ajungem la momentul când vom avea vaccinul cu cât mai puține pierderi”, a mai punctat Virgil Musta.

Un cunoscut medic cere eliminarea unor medicamente aflate în schema de tratament pentru COVID-19: „Nu au niciun efect și există posibilitatea să crească mortalitatea” (EXCLUSIV)

Hidroxiclorochina, cunoscută sub numele de Plaquenil, şi Lopinavir-Ritonavir, cu denumirea comercială Kaletra, fac parte din schema de tratament aprobată prin ordin de ministru. Un medic român specialist în medicină bazată pe dovezi cere eliminarea acestor două medicamente, după ce a analizat studiile apărute.

Cristian Băicuș, membru al consiliului consultativ Cochrane România și medic la Spitalul Colentina din București, susţine că tratamentele au un număr crescut de efecte secundare, iar beneficiile lipsesc.

Mai mult, reputatul doctor a folosit el însuși Plaquenil, timp de două zile, atunci când a fost infectat cu SARS-COV-2: „Am renunțat la el pentru că am avut dureri abdominale”.

Dragoș Tănase
Dragoș Tănase are o experiență de aproape 20 de ani în presa online. A absolvit Facultatea de Jurnalism din cadrul Universității Hyperion în anul mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
A crezut că a înghițit un os, dar medicii au fost oripilați când au văzut...
Imaginile durerii! Mama Andreei a clacat la înmormântarea fetiței sale. Scene îngrozitor de dureroase pe...
FOTO. Ea este cea mai sexy sportivă din culturismul românesc! Are un singur vis: „Asta...
Andreea Bălan a recunoscut tot despre certurile cu Victor Cornea: „Nu există împăcare”
Rusia amenință România și spune că monitorizează Baza Kogălniceanu: Întărirea NATO în Europa de est...
Casa Regală a făcut anunțul. În ce stare se află Kate Middleton, de fapt
Actriţele din filmele pentru adulţi fără pic de machiaj. Galerie foto FABULOASĂ!
Mărturia Alinei, mama fetiţelor de 2 şi 4 ani otrăvite de tată, în Spania. Stă...
Imagini tulburătoare de la înmormântarea Andreei! Tânăra ucisă Mirel Dragomir va fi condusă astăzi pe...
Mama Andreei Morega, studenta ucisă la Timișoara, a avut nevoie de îngrijiri medicale după ce...
S-au despărţit cu scandal! Cele mai scurte căsnicii ale vedetelor din România
Inspectorii RAR au ieșit la control în trafic. Ce au descoperit? GALERIE FOTO
Spania: explozia nunţilor în rândul celor de peste 60 de ani
Absolut HILAR! Cybertruck s-a făcut de TOT RÂSUL când a încercat să...
A devenit COMPLET INTERZIS în România. Iohannis a semnat. Noua lege se aplică tuturor
România în Schengen AIr. Regulile pe aeroporturi intră în vigoare din 31 martie
Geamăna siameză Abby Hensel s-a căsătorit. Imagini cu ea și sora Brittany în rochie de mireasă....
Mama Andreei, prăbușită de durere la înmormântarea fiicei sale, ucise fără milă de studentul la...
Cum a petrecut mama Geta ziua ei de naștere și ce cadouri a primit? „N-am...
Apropiații criminalului din Timișoara, detalii de-a dreptul șocante. Mirel Dragomir și-a agresat și fosta iubită....
BANCUL ZILEI. Tatăl către Bulă: Ce mai e nou pe la școală, băiete?
Emisiile de la marile companii de petrol și gaze ar putea cauza milioane de decese...