Raed Arafat a asistat la un experiment, în studioul Digi 24. Ce s-a întâmplat, când jurnaliștii au sunat la DSP (VIDEO)

Raed Arafat a asistat la un experiment, în studioul Digi 24. Ce s-a întâmplat, când jurnaliștii au sunat la DSP (VIDEO)
8 ȘTIRI DE LA ORA 8. Raed Arafat, reacție dură: „Cineva a plătit bani!” Șeful DSU vorbește despre o manipulare de proporții! Legătura cu măștile de protecție
Publicat: 01/08/2020, 00:08
Actualizat: 01/08/2020, 00:15

Digi 24 a făcut un experiment vineri seara, în prezența secretarului de stat Raed Arafat, șeful Departamentului pentru Situații de Urgență (DSU): Jurnaliștii s-au  pus în situația unui cetățean care are o problemă legată de Covid-19 și vrea să sune la Direcția de Sănătate Publică (DSP).

Doar că au fost cel puțin șase încercări, la trei numere de telefon puse la dispoziție de DSP București, și toate s-au soldat fie cu ton de „ocupat”, fie cu vocea unui robot.

Aproape de încheierea emisiunii, a răspuns cineva de la DSP București. „Da, vă rog, bună seara, medicul de gardă, doctor Ilie, DSP București, vă rog”.

Doamna doctor a explicat că sunt trei persoane de gardă. „Eu în jurul meu am trei telefoane, colegele mele au alte trei. Eu am închis acum trei apeluri simultan, că nu mai dovedeam să fac față”, a explicat medicul, care a precizat că patru colegi ai săi au demisionat deja, din cauza volumului mare de muncă.

„Pot să crească numărul (personalului-n.r.). E un oraș mare. Poate că într-adevăr, trebuie schimbat modul. Nu știu care e modul în care sunt legate telefoanele”, a reacționat Raed Arafat, la Digi 24.

Experimentul a fost realizat în contextul numeroaselor mesaje pe care postul de știri le-a primit din partea telespectatorilor în care aceștia s-au plâns că nu pot lua legătura cu cei de la DSP, așa cum prevede procedura.

Aceștia sună fie pentru a anunța că au fost contacți direcți ai unei persoane pozitive, fie pentru a anunța că au fost depistați cu COVID-19, fie pentru a afla rezultatul unui test pentru SARS-Cov-2.

Raed Arafat a explicat și cum ar trebui să funcționeze această instituție, mai ales că a primit recent întăriri, pentru că a fost detașat personal suplimentar.

Angajată a DSP București, confirmată cu Covid-19 în urmă cu o săptămână! Ministrul Sănătății a confirmat informația și anunța că va face un control

O angajată a Direcției de Sănătate Publică (DSP) București, din cadrul secției Epidemiologie, a fost confirmată cu coronavirus încă de luni, 20 iulie. Angajata este internată alături de soțul său, de asemenea, confirmat cu Covid-19, la Spitalul Victor Babeș din București.

Încă nu a fost dezvăluită identitatea salariatei infectate și, cel mai probabil, aceasta a intrat în contact cu mai mulți medici. Informația a fost dezvăluită, în exlusivitate, la Antena 3, fiind confirmată de ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, care a anunțat că urma sa facă un control personal la DSP București, în cursul zilei de joi, 23 iulie, mai ales că nu ar fi fost informat cu privire la acest caz.

Directorul DSP Giurgiu, diagnosticat pozitiv cu SARS-CoV-2

Directorul interimar executiv al Direcției de Sănătate Publică (DSP) Giurgiu, Claudia Mucu, a fost diagnosticată pozitiv cu SARS-CoV-2, la scurt timp după ce și șeful Inspectoratului pentru Situații de Urgență Giurgiu, Radu Covaci, a fost diagnosticat cu aceeași boală.

Se pare că momentan aceasta are o formă ușoară de boală. În prezent, instituția pe care o conduce va face ancheta epidemiologica, iar cei mai mulți dintre angajații Direcției, care au luat contact cu Claudia Mucu vor intra, conform legii, în carantină la domiciliu pentru 14 zile.

Dragoș Tănase
Dragoș Tănase are o experiență de aproape 20 de ani în presa online. A absolvit Facultatea de Jurnalism din cadrul Universității Hyperion în anul mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Temu şi Shein sunt verificate în România de ANPC. Ce trebuie să facă clienții înainte...
Ultimele cuvinte pe care Ana-Maria a reușit să le rostească mamei sale, înainte să fie...
FOTO. Ioana Țiriac a făcut ravagii într-un costum de baie spectaculos!
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Ultimele ore de viață ale Corinnei, femeia găsită moartă în dulapul din dormitor. Poliția l-a...
Detalii explozive! Ce s-a întâmplat în apartamentul lui Mititelu jr, după miezul nopții. Beinur a...
Ce pastile a ingerat Adrian Mititelu Jr.! A fost în comă 10 ore, iar medicii...
EXPERIMENT. Cum deosebim vopseaua naturală pentru ouă de cea clasică, plină de E-uri
Veste extraordinară despre pensiile românilor! Marcel Ciolacu a făcut anunțul
Ce au descoperit anchetatorii în mașina presupusului criminal din Orhei. Polițiștii au luat în calcul...
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan...
Câte zile e valabilă amiabila?
Vicepreşedintele Comisiei de Apărare: Rusia a urlat din toţi şoşocii în Parlamentul României
ANUL în care Pământul NU a avut VARĂ! Cum a fost posibil?
Bărbații între 18 și 60 ani, luați în Armată. Legea care sperie o țară întreagă
Luna plină din 24 aprilie influențează anumite zodii. Cine va cunoaște succesul după acest fenomen
Amenzi de 2900 de lei pentru ȘOFERII care fac această greșeală în trafic
Cum era Corneliu Vadim Tudor în rolul de părinte? Cum se impunea fostul politician în...
Cum a cerut-o Aurelian Temișan pe Monica Davidescu în căsătorie: "Unul dintre ei mi-a dat...
BANCUL ZILEI. Bula îsi întreabă dirigintele: - Dom’ profesor, care e diferența dintre bărbați și...
Meteorologii au anunțat până când mai ține vremea rece