Raed Arafat a început controlul la Spitalul Județean de Urgență Ploiești

Raed Arafat a început controlul la Spitalul Județean de Urgență Ploiești
Publicat: 02/12/2013, 13:12
Actualizat: 18/05/2015, 21:00

Secretarul de stat Raed Arafat a început, luni, verificările la Spitalul Județean de Urgență din Ploiești, din echipa de control a Ministerului Sănătății care va analiza situația reclamată de chirurgul Dan Oprea făcând parte și un manager de spital, dar și președintele Colegiului Medicilor Prahova.

Echipa de control a Ministerului Sănătății, condusă de secretarul de stat Raed Arafat, a ajuns la Spitalul Județean de Urgență din Ploiești în jurul orei 10.00 și a început pregătirea echipelor care vor analiza situația reclamată de medicul Dan Oprea, dar și rezultatul verificărilor făcute până acum la nivel local sau de către reprezentanții MS.

Raed Arafat a invitat un manager de spital și pe președintele Colegiului Medicilor Prahova să participe la verificările făcute la SJU Ploiești.

O comisie de control a Ministerului Sănătății a început miercuri verificările la Spitalul Județean de Urgență (SJU) din Ploiești.

Ancheta a fost declanșată după ce chirurgul Dan Oprea a acuzat lipsa de implicare a autorităților, lipsa dotărilor și mai ales a medicamentelor, spunând că Spitalul Județean de Urgență Ploiești este „umilit, abandonat de toți” și că, deși în spital s-au abordat tehnici chirurgicale de nivel universitar, la nivelul unității sanitare nu se alocă fonduri, bisturiele electrice de unică folosință sunt folosite „de zeci de ori”, iar alte dotări sunt „de pe vremea lui Pazvante”.

Vineri trebuia să fie ultima zi a controlului, însă ministrul Sănătății, Eugen Nicolăescu, a anunțat că verificările la Spitalul Județean de Urgență din Ploiești au fost prelungite până luni sau chiar marți și vor fi coordonate de secretarul de stat Raed Arafat, care va merge la SJU și va prezenta public concluziile.

Eugen Nicolăescu a precizat că acțiunea de control la SJU Ploiești urmărește două componente: pe de o parte verificarea situației în spital, pentru a vedea cum se desfășoară actul medical, în contextul sesizărilor mass-media, iar pe de altă parte, verificarea documentelor, care să arate în ce măsură au fost respectate procedurile pe care le prevede legislația în domeniul sănătății publice.

Medicul Dan Oprea, chirurg la Spitalul Județean de Urgență Ploiești, a arătat joi, într-o declarație pentru MEDIAFAX, care sunt motivele ce l-au determinat să comenteze un articol din presa locală online, articol de la care s-a ajuns să se facă anchetă de la Ministerul Sănătății în cel mai mare spital din Prahova.

„Lucrez în spitalul acesta de peste 20 de ani și apelativele de genul «spitalul morții», «spitalul groazei», mă deranjează. Rata de mortalitate în Spitalul Județean de Urgență Ploiești este similară cu cea din alte spitale județene din țară, doar că aici scandalurile au fost puțin mai vocale și din cauza asta s-au întâmplat aceste lucruri. Probabil și pe fondul lipsurilor și al neajunsurilor, pacienții nu sunt mulțumiți de ceea ce găsesc în acest spital și trebuie să-și cumpere materiale, trebuie să-și cumpere pansamente, seringi, branule, de multe ori și medicamente și așa mai departe și nemulțumirile astea se materializează prin diverse conflicte, dintre care unele ajung în situația de dosare penale și cazuri de malpraxis. Pe mine mă deranjează lucrul acesta, pentru că eu iubesc spitalul în care lucrez”, a spus medicul Dan Oprea.

Întrebat care este, în opinia sa, cea mai mare problemă cu care se confruntă spitalul în care lucrează, chirurgul Dan Oprea spunea că aceasta ține de aparatura medicală.

„Problema cea mai mare, după părerea mea, este că aparatura de înaltă performanță, echipamentele care sunt, nu sunt service-ate corespunzător, pentru că nu există contracte de service pentru îngrijirea lor, pentru punerea lor în stare de funcționare, pentru a avea ușurință în exploatarea lor în intervențiile chirurgicale sau în intervențiile mini-invazive. Noi încercăm să nu punem viața omului în pericol, dar patologia este vastă, afecțiunile sunt de multe ori grave, de multe ori în spitalul acesta vin cazuri extrem de avansate de boală, iar eforturile noastre nu întotdeauna au un rezultat fericit pentru bolnavi”, a spus Dan Oprea.

Medicul a precizat, referindu-se la aparatura existentă în spital, că aceasta este fie depășită, fie defectă.

El a mai spus că nu a anticipat nicio clipă, atunci când a semnalat aceste probleme, că situația va lua o asemenea amploare.

Dan Oprea a mai declarat, pentru MEDIAFAX, că situația pe care a semnalat-o este valabilă în toate spitalele și că așteaptă ca medicii din țară să i se alăture pentru a putea schimba ceva.

El a spus că în urma anchetei declanșate de Ministerul Sănătății speră să se demonstreze că lucrurile pe care le-a semnalat „nu sunt minciuni”. „Sper să nu plătească acarul Păun”, a afirmat medicul.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Avertisment după ce o dansatoare a murit sufocată în timp ce avea relații intime cu...
Din ce face bani presupusul iubit al Simonei Halep? Are 57 de ani şi o...
Prima reacție milionarului Dorin Mateiu, bărbatul de 57 de ani care s-ar iubi cu Simona...
El este fotbalistul român care a murit în accidentul cumplit de la Băița. Denis nu...
Un bărbat dispărut fără urmă în 1998 a fost găsit sechestrat în grajdul vecinului său
Se iubește cu Simona Halep!? 'Regele mezelurilor' din România rupe tăcerea, după ce s-a detonat...
Dieta CIUDATĂ a lui Michelle Obama, la 60 de ani! Alimentul la care a renunțat...
Supărat că i-au prins mama drogată la volan, un tânăr a vrut să se răzbune...
El este bărbatul ucis cu sânge rece în Crângași! Cei doi ucigași l-au snopit în...
Un fost campion național s-a stins din viață în accidentul de la Corbu. Apropiații sunt...
Top cele mai bombate posterioare! Vedetele își etalează trupurile în țările calde
Cât costă cel mai ieftin Duster 2024? Mai e SUV-ul MULT-IUBIT de români?
Volkswagen renunţă la planul de a trece la maşini complet electrice. Gigantul german este surprins...
Descoperire IMPORTANTĂ făcută de astronomii din ROMÂNIA! Este de valoare mondială
Doliu național! S-a stins marele ANTRENOR al României. Legendă a sportului mondial
Vine vara în România. Vremea se schimbă radical
Cine a câștigat marele trofeu Chefi la cuțite! La cine a mers trofeul și cine...
Val polar în România! Anunțul îngrijorător al meteorologilor
Andreea Tonciu, dezvăluiri neașteptate despre mama sa! Ce pedepse primea diva când era mică: „Nu...
"M-am trezit chemată la criminalistică, înțelegeți ce spun?". Claudia Pătrășcanu reacționează după ce fosta ei...
BANCUL ZILEI. Bulă e cu o tipă în pat. Gagica: - Bulă, ai un clopoțel...
(P) 8 Sfaturi pentru achiziţionarea primului tău apartament
×