Raed Arafat, anunț îngrijorător: „Ne așteptăm ca septembrie și octombrie să fie două luni dificile”

Raed Arafat, anunț îngrijorător: „Ne așteptăm ca septembrie și octombrie să fie două luni dificile”
Raed Arafat, anunț îngrijorător: „Există riscul să ajungem la cinci sau șapte mii cazuri coronavirus pe zi”. Ce se întâmplă cu vaccinul anti-COVID / Mediafax Foto, Alexandru Dobre
Publicat: 28/08/2020, 21:43
Actualizat: 29/08/2020, 01:06

Secretarul de stat Raed Arafat a spus, vineri seară, la Digi24, că lunile septembrie și octombrie vor fi „dificile” din punctul de vedere al riscului de infectare cu coronavirus.

„Ne așteptăm ca septembrie și octombrie să fie două luni dificile. Să nu uităm, sunt mai multe aspecte: deschiderea școlilor, mai este revenirea din concediu la locurile de muncă, aglomerarea orașelor, aglomerarea transportului public în comun. Astea sunt caracteristici pe care le vom vedea în luna septembrie. Mai este și activitatea electorală care se desfășoară, mai vine gripa sezonieră – în septembrie-octombrie vor începe să apară cazuri, Sunt factori cumulativi care pot să ducă la o creștere mai departe, dacă, mai ales dacă, nu respectăm regulile de distanțare, portul măștii și toate astea”, a răspuns Raed Arafat, întrebat dacă luna septembrie va fi una dificilă.

Specialiștii din România sunt îngrijorați! Managerul Spitalului „Victor Babeș” din Timișoara: Vom fi într-un tsunami! Ne e teamă că odată cu măsurile de relaxare o să avem 2.000 de cazuri pe zi

Managerul Spitalului „Victor Babeș” din Timișoara, Cristian Oancea, și-a exprimat îngrijoarea în ceea ce privește evoluția pandemiei de coronavirus în România, precizând că odată cu redeschiderea restaurantelor (în interior) și a redeschiderii școlilor numărul de noi infectări zilnice cu SARs-CoV-2 ar putea crește la peste 2.000.

Specialistul a mai spus că s-ar putea ajunge la acest număr de cazuri noi pe zi, la 2-3 săptămâni după relaxarea măsurilor de restricție și reluarea orelor în unitățile școlare, potrivit Digi24.

Focar de Covid-19 în județul Dolj, la cel mai mare spital de psihiatrie

Un număr de 14 angajaţi şi patru pacienţi ai Spitalului de Psihiatrie Poiana Mare, din județul Dolj, au fost depistaţi cu infecţie cu SARS-CoV-2. În acest context, toți pacienții şi angajații vor fi testaţi în regim de urgenţă.

Primul caz a fost descoperit în data de 3 august, la o angajată care s-a întors din concediu, a declarat, pentru Mediafax, Ştefan Popescu, purtător de cuvânt al Direcţiei de Sănătate Publică Dolj.

Focar de coronavirus în Liga 2, la o echipă de tradiție din Craiova. Șase jucători sunt infectați! Anunțul oficial al clubului

FC Universitatea Craiova, club patronat de Adrian Mititelu, ratează startul în Liga 2, după ce șase jucători au fost depistați pozitiv cu coronavirus. În aceste condiții, partida cu Ripensia Timișoara, programată sâmbătă, a fost amânată.

Robert Popa (17 ani), Sorin Mogoșanu (27 de ani), Mario Enache (16 ani), Costinel Gugu (28 de ani), Radu Criștiu (22 de ai) și Vlad Pop (20 de ani) sunt fotbaliști din lotul lui FC U Craiova care sunt infectați cu coronavirus.

1.318 cazuri noi de COVID-19 au fost înregistrate în România în ultimele 24 de ore. 497 de pacienți sunt internați la ATI

În ultimele 24 de ore, în România s-au înregistrat 1.318 cazuri noi de COVID-19, din 26.059 de teste efectuate. 48 de persoane au murit din cauza infecției cu SARS-CoV-2 în timp ce, la Terapie Intensivă sunt internați 497 de bolnavi.

Până astăzi, 28 august, pe teritoriul României, au fost confirmate 84.468 de  cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus (COVID – 19).

Dragoș Tănase
Dragoș Tănase are o experiență de aproape 20 de ani în presa online. A absolvit Facultatea de Jurnalism din cadrul Universității Hyperion în anul mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Ministrul Muncii a anunțat datele exacte la care vor fi virate pensiile pe luna mai
Familia Regală a Marii Britanii, lovită de o nouă tragedie. A fost găsit mort, în...
FOTO. Ce frumoasă e iubita celebrului fotbalist! Poze hot cu manechinul
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Replica ironică a unui general finlandez, după ce Rusia a amenințat că va trimite rachete...
Gestul făcut de Alexandru Ciucu față de Alina Sorescu, după ce și-a ascuns relația paralelă...
Solistul celebru care s-a VINDECAT de cancer! A fost la un pas de moarte, dar...
Datele exacte când vor intra pensiile pe luna mai, pe card şi prin Poştă. Anunţul...
Știrea momentului despre Iliescu! Breaking news!
Angajații români vor beneficia de trei noi tipuri de vouchere: Simona Bucura Oprescu „România e...
Wow sau Bau? Cât de mult le-a schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
USR a depus plângere pentru grup infracţional organizat împotriva „caracatiţei lui Piedone”
Semnal CIUDAT de la o galaxie DIN APROPIERE! Cercetătorii din toată lumea l-au primit
Ion Iliescu e VINOVAT: Se face dreptate pentru această rușine națională
Cât costă cea mai ieftină înmormântare organizată de „Regina Întunericului”. Suma este accesibilă pentru toate...
Turistă sfârtecată de urs pe Transfăgărășan! Scosese mâna pe geam ca să...
Getuța Sterp, mesaj pentru urmăritorii care spun că prețurile produselor de la stână sunt scumpe....
Mesajul transmis de Mihaela Rădulescu de ziua de naștere a iubitului ei, Felix Baumgartner: ”Mă...
BANCUL ZILEI. Polițistul la stomatolog: - Măseaua este moartă! Îi punem coroană?
Un veteran NASA a inventat un propulsor care sfidează legile fizicii