• Publicat:
  • Actualizat:
Știri

Raportul despre George MAIOR, un PAMFLET! Un membru în Comisia SRI acuză că Marian Cucșa, vicepreședintele Comisiei, MANIPULEAZĂ opinia publică

Raportul despre George MAIOR, un PAMFLET! Un membru în Comisia SRI acuză că Marian Cucșa, vicepreședintele Comisiei, MANIPULEAZĂ opinia publică
Lucian Stanciu-Viziteu, membru în Comisia de control SRI, a declarat că vicepreședintele Comisiei, Marian Cucșa, manipulează opinia publică atunci când afirmă că au fost primite la forul legislativ mii de documente despre activitatea fostului director al Serviciului, George Maior.

În realitate, susține Viziteu, nimeni din Comisia SRI nu a apucat să analizeze toate paginile primite de la Serviciul Român de Informații, prin urmare membrii Comisiei nu știu câte dintre aceste documente vizează activitatea lui George Maior.

„Vicepreședintele Comisiei de control SRI, Marian Cucșa se folosește de funcția pe care o deține pentru a manipula și induce în eroare opinia publică cu scopul de a susține declarațiile halucinante ale șefului său de partid, Călin Popescu Tăriceanu și ale liderului PSD, Liviu Dragnea. Marian Cucșa a inundat presa cu informații false pentru a lăsa senzația că se lucrează profesionist la un nou raport al comisiei, bazat pe informații și documente ce au venit chiar de la Servicul Român de Informații”,a afirmat deputatul USR Lucian Stanciu-Viziteu, printr-un comunicat de presă remis, duminică, MEDIAFAX.

Acesta a adăugat că, din corespondența oficială cu SRI, Comisia a fost informată că documentele trimise vizează relația interinstituțională între Serviciu și alte instituții ale statului.

 

 

„Domnul Cucșa declară public că la comisie au venit mii de pagini ce privesc activitatea fostei conduceri a SRI și în special a fostului director, George Maior. În realitate, miile de pagini despre care vorbește domnul Cucșa nu au fost încă analizate în comisie, așa cum chiar el admite, astfel încât nimeni din comisie nu poate spune încă dacă acele mii de pagini privesc activitatea lui George Maior sau alte chestiuni ce țin de activitatea serviciului. De altfel, din corespondența oficială cu SRI am fost informați că documentele privesc relația inter-instituțională dintre SRI și alte instituții ale statului român„, a explicat deputatul USR.

Viziteu mai spune că președintele și vicepreședintele Comisiei SRI, Claudiu Manda și Marian Cucșa, vor să producă un document despre activitatea fostului director al Serviciului care poate fi încadrat la „stilul pamflet„.

„În ultimul an și jumătate, președintele Manda și vicepreședintele Cucșa s-au remarcat doar prin producerea unui document oficial ce poate fi încadrat mai degrabă la stilul pamflet. În momentul de față doresc să producă un document similar, în care să vorbească despre așa-zisul culoar din justiție. De altfel, domnul Cucșa a vorbit deja despre acest lucru, chiar fără să fi citit documentele! Le transmit încă o dată domnilor Manda și Cucșa, că dacă vor să facă un control parlamentar real la Serviciul Român de Informații să nu mai blocheze controlul specific la unitățile SRI și nici să nu mai blocheze audierea unor persoane care și-au arătat deja dorința de a veni la comisie, așa cum este chiar domnul Liviu Dragnea”, conchide deputatul USR.

 

 

Reacția lui Lucian Stanciu-Viziteu vine în contextul în care vicepreședintele Comisiei SRI Marian Cucșa a declarat, joi pentru MEDIAFAX, că forul legislativ a primit în mai multe tranșe documente, de ordinul miilor de pagini, de la Serviciul Român de Informații despre activitatea fostului director al Serviciului, George Maior.

Întrebat dacă din documentele primite ar reieși că sunt lucruri care consideră că ar încălca legea și dacă ulterior Comisia va sesiza anumite instituții, Marian Cucșa a replicat: „Nu pot să răspund acum. Studiem foarte bine documentele, vom întocmi raportul și după ce vom finaliza raportul, vom trage concluziile”.

Chestionat de MEDIAFAX dacă raportul despre activitatea lui George Maior va fi prezentat după sărbătorile de iarnă, deputatul ALDE a răspuns: „Depinde. E timpul destul de aglomerat acum și eu și colegii vrem să studiem cu atenție și să venim cu un raport foarte explicit și bazat clar pe documente. Nu pot să vă dau o estimare de timp. Nu știu cât de repede vom reuși să îl finalizăm„.

 

 

Pe 18 octombrie, președintele Comisiei parlamentare de control a activității SRI, Claudiu Manda, spunea, pentru MEDIAFAX, că membrii forului parlamentar lucrează la un „raport parțial” despre relația dintre serviciul secret și ANI, activitatea fostului director SRI George Maior, „culoarul din justiție” și „petreceri”.

Inchide