Ravinder Takkar și Raed Arafat, la conferința „Mediafax Talks about Technology for Social Change”

Ravinder Takkar și Raed Arafat, la conferința Mediafax Talks about Technology for Social Change
Publicat: 16/07/2014, 14:07
Actualizat: 02/02/2019, 01:10

Evenimentul este organizat de Agenția de presă Mediafax, alături de Ravinder Takkar și Dr. Raed Arafat urmând să fie prezenți Florina Tănase – Director, Legal and External Affairs, Vodafone România, Irina – Margareta Nistor – Președinte Onorific Fundația Vodafone România, Angela Galeța – Director Fundația Vodafone România, Dr. Victor Olsavszky – Șeful Reprezentanței Organizației Mondiale a Sănătății în România, Dr. Cătălin Cîrstoveanu – Șeful secției de terapie intensivă nou-născuți, Spitalul Marie-Curie, Alex Popa – Președinte Asociația Inima Copiilor, Anca Ștefan – Președinte Asociația React, Peter Gyorgy – Director Asociația Caritas Alba Iulia – Asistență Medicală și Socială, Cristi Ispas – Director National, Fundația Special Olympics.

Ca o consecință a dezvoltării tehnologiei, activitățile de responsabilitate corporativă din ultimii ani poartă o puternică amprentă a acesteia, cu atât mai mult pentru o companie de comunicații mobile. Investigațiile medicale la distanță sau contactul permanent cu bătrânii aflați singuri acasă sunt doar două dintre activitățile de implicare socială realizate prin intermediul tehnologiei.

Unul dintre proiectele care utilizează tehnologiile mobile pentru a îmbunătăți starea de sănătate a persoanelor cu diabet este Controlin, program de management al diabetului, lansat de Asociația React și Fundatia Vodafone Romania in decembrie 2012. În 2014, programul a fost extins, astfel că dacă până în prezent, 512 pacienți din întreaga țară au folosit zilnic tehnologia Controlin pentru a-și monitoriza starea de sănătate, anul acesta alte 250 de persoane cu diabet din toata țara vor primi kit-ul Controlin gratuit.

Kit-ul Controlin conține un glucometru de ultimă generație cu Bluetooth încorporat, consumabile, un telefon mobil de tip smartphone și acces la aplicația proiectului. Principiul de funcționare este simplu: pacientul folosește zilnic glucometrul care transmite prin Bluetooth către telefonul mobil valoarea glicemiei măsurate. Din telefon datele sunt transmise automat către server și prelucrate în vederea furnizării de informații relevante pentru pacientul diabetic, precum și către medicul acestuia. Pacientul poate vizualiza oricând, în contul său de pe www.controlin.ro, fluctuațiile glicemiei și poate transmite rapoarte săptămânale sau lunare către medicul său diabetolog.

Tot anul acesta, Fundația Vodafone Romania și Asociatia React organizează Caravana Controlin, prin care mii de oameni din intreaga țară vor beneficia de analize medicale gratuite. Începută în luna iunie, Caravana Controlin va acoperi zeci de localități din întreaga țară și le va oferi celor care prezintă risc de a dezvolta diabet posibilitatea de a-și face analize medicale gratuite. Astfel, peste 5000 de persoane din zeci de sate, comune izolate și orașe mici din întreaga țară vor beneficia în mod gratuit de măsurarea glicemiei, colesterolului, presiunii arteriale și a nivelului hemoglobinei din sânge, precum și de o electrocardiogramă. În plus, pacienții vor primi informații privind managementul diabetului și riscul dezvoltării complicațiilor, iar persoanele diagnosticate cu diabet vor fi incluse într-un program de monitorizare a glicemiei. Acestea vor beneficia gratuit de kitul Controlin și de consultanță din partea echipei pentru un an de zile.

„Prin proiectul Controlin, Fundația Vodafone sprijină bolnavii cu diabet din întreaga țară, cu ajutorul tehnologiei mobile. Caravana Controlin este o nouă fază a proiectului prin care ne propunem să oferim asistență celor care locuiesc în localități izolate sau celor care nu au acces direct la servicii medicale de specialitate. Este vorba despre oameni care nu și-au mai făcut analize de foarte mult timp. Credem că prin această inițiativă vom putea contribui la depistarea diabetului sau a altor posibile probleme cardiovasculare și implicit la îmbunătățirea stării de sănătate a mii de oameni din întreaga țară”, spune Angela Galeța, Director Fundația Vodafone Romania.

Caravana dispune de o mașină specială echipată cu aparatură medicală de ultimă generație care facilitează screening-ul și diagnosticarea pacienților. Mai mult, printr-un sistem de telemedicină, pus la dispoziție de Fundația Vodafone Romania, vor putea fi transmise, în timp real, diverse date medicale către medici specialiști diabetologi și cardiologi din București.

Conform statisticilor Ministerului Sănătății, în România, în prezent, sunt peste 700.000 de persoane diagnosticate cu diabet și aproximativ un milion de persoane supuse riscului de a dezvolta boala.

Dar zonele unde tehnologia ar mai putea interveni pentru îmbunătățirea vieții noastre sunt multe și de aceea Agenția de presă Mediafax și Vodafone România vă invită să explorăm împreună conceptul „Tehnologie pentru schimbare socială” într-un eveniment unde puteți afla mai multe despre cele mai inovatoare aplicații ale momentului puse în slujba comunității.

Evenimentul va reuni reprezentanți ai organizațiilor non-guvernamentale, ai instituțiilor publice și private, medici, directori de spitale, reprezentanți ai organizațiilor de pacienți, reprezentanți ai companiilor din România, precum și presă generalistă și de specialitate.

Moderatorii conferinței sunt: Cristian Dimitriu, Director Editorial al Mediafax Group si Elvira Gheorghiță, Senior Reporter Mediafax. Evenimentul beneficiază de sprijinul Vodafone România.
Mai multe detalii despre agenda evenimentului „Mediafax Talks About Technology for Social Change” și înscrierile pentru participare le puteți găsi pe website-ul: http://www.mediafaxtalks.ro/category/technology-for-social-change

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O profesoară s-a dus în Dubai ca să mediteze copiii miliardarilor. Un băiat i-a făcut...
Când și unde va fi înmormântat Costel Corduneanu. Familia interlopului a stabilit toate detaliile
FOTO. Imagini incendiare cu Cristina ICH! S-a răzbunat pe Piți jr. și s-a pozat într-un...
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Misterul unei crime a fost elucidat după 56 de ani. Cum s-a dat de gol...
Doi papagali au fost chemați ca martori într-un proces de divorț! Fabulos ce au repetat...
Vești TRISTE despre Kate Middleton! Starea de sănătate a Prințesei de Wales nu este deloc...
Gestul unei femei din Neamţ, care a găsit pe stradă 4.100 de lei. Ai cui...
Mireasa de 38 de ani a murit la propria ei nuntă, într-o tragedie care a...
Reacția lui Teo Trandafir când a auzit mărturiile surorii Mirelei Biftoi, femeia al cărei cadavru...
Amante celebre din showbiz-ul românesc! Unele au ajuns în faţa altarului, altele au rămas doar...
Poate fi anulat permisul auto dacă nu ai condus mașina mai mult de 2 ani?
Sutienele sunt o necesitate de bază care ar trebui să fie scutite de TVA, spun...
EȘEC răsunător pentru cea mai AȘTEPTATĂ misiune de la NASA
Devine OBLIGATORIU în România. Klaus Iohannis a promulgat legea astăzi, 16 Aprilie
Răzbunarea lui Traian Băsescu. Nu uită și nu iartă
Ramore și soția lui divorțează la doar 2 luni de la nuntă. Câștigătorul sezonului 13...
Cine este tânărul de 23 de ani care a încetat din viață într-un cumplit accident...
Patrick nu crede în atracția lui Robi față de Julia! Ce au spus Virginia și...
"Mie nu îmi place să ling, după ce am scuipat o dată". Gheorghe Turda, despre...
BANCUL ZILEI. Polițistul către Bulă: - De ce mergeți cu 160 km la oră?
NASA bate în retragere! Aducerea mostrelor de pe Marte costă prea mult