Războiul apelor minerale. Aqua Carpatica: Modificările cerute de CNA la spoturi sunt de nuanță, nu alterează mesajul

Războiul apelor minerale. Aqua Carpatica: Modificările cerute de CNA la spoturi sunt de nuanță, nu alterează mesajul
Modificările solicitate de Consiliul Național al Audiovizualului (CNA) la spoturile TV ale Aqua Carpatica și care vor fi puse în aplicare sunt doar de nuanță și nu alterează mesajul original, arată compania, într-un comunicat.
Publicat: 09/05/2012, 22:55
Actualizat: 09/05/2012, 22:55

Modificările solicitate de Consiliul Național al Audiovizualului (CNA) la spoturile TV ale Aqua Carpatica și care vor fi puse în aplicare sunt doar de nuanță și nu alterează mesajul original, arată compania, într-un comunicat.

În ceea ce privește spotul de apă minerală carbogazoasă, CNA a decis că materialul trebuie modificat astfel încât consumatorul să fie informat cu privire la sursa care probează afirmațiile.

Reprezentanții Aqua Carpatica afirmă, într-un comunicat de presă de miercuri, că membrii CNA „au căzut de acord” că spotul pentru apă minerală carbogazoasă Aqua Carpatica prin care compania afirma că aceasta este cea mai pură apă minerală carbogazoasă din lume „se susține”, însă, pentru „o mai mare acuratețe”, CNA a apreciat că publicul și consumatorii trebuie informați asupra sursei care probează această afirmație.

„În ciuda eforturilor concurenței de a construi o campanie agresivă de dezinformare și de obstrucționare în transmitere a mesajelor sale, Aqua Carpatica a demonstrat încă o dată în fața Consiliului Național al Audiovizualului, în ședința de marți, 8 mai 2012, veridicitatea afirmațiilor susținute în spoturile sale, prin argumente solide și documentate. Atât la spotul pentru apa minerală carbogazoasă cât și la cel pentru apa minerală plată, modificările solicitate de CNA au fost doar de nuanță, nealterând în vreun fel mesajul original”, scriu reprezentanții companiei în comunicatul citat.

Firma a prezentat CNA faptul că una dintre sursele pe care se bazează afirmațiile din spot este „o cercetare științifică a organismului consultativ al Comisiei Uniunii Europene” în care au fost analizate „peste 2.000 de ape minerale din întreaga lume”.

Firma transmite, în același comunicat, că argumentele aduse în discuție de competitorii de pe piață, Societatea Națională a Apelor Minerale (SNAM) și Patronatul Apelor Minerale APEMIN, „nu au fost suficient de solide pentru a se ține cont de ele”.

„Este evident faptul că SNAM nu este un organism independent, neutru și echidistant al statului, ci un competitor direct al Aqua Carpatica ce apăra în mod vădit interesele concurenței”, afirmă reprezentanții companiei.

În legătură cu modificările cerute de CNA la spotul pentru apa minerală plată, Aqua Carpatica a acceptat „sugestia” de a face „o mică precizare” în spot, pentru a nu mai exista interpretări.

În cazul celuilalt spot, de apă minerală plată, compania va preciza că se referă la „copii mici”, în loc de „copii” în actuala formă a materialului.

„Astfel, am acceptat să precizăm că este vorba de «copii mici» în loc de «copii», deși întreaga construcție vizuală și conceptuală are în prim plan copii de vârsta mică”, mai spun cei de la Aqua Carpatica.

Compania mai afirmă că peste 53.000 de oameni susțin demersul legislativ al Aqua Carpatica de „transparentizare”, prin afișarea obligatorie a nitraților pe etichetele tuturor apelor minerale din România.

„CNA, validând afirmația că AQUA Carpatica plată (necarbogazoasa) are «cel mai scăzut conținut de nitrați din România (0,8 mg/l)», ne permite să garantăm în continuare în public consumatorilor noștri puritatea apelor noastre și ne păstrăm libertatea constituțională de a comunica acest lucru”, conchide comunicatul.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O femeie de 60 de ani, cu un aspect uluitor de tânăr, a câștigat un...
Gestul făcut de Alexandru Ciucu față de Alina Sorescu, după ce și-a ascuns relația paralelă...
FOTO. Ce frumoasă e iubita celebrului fotbalist! Poze hot cu manechinul
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Replica ironică a unui general finlandez, după ce Rusia a amenințat că va trimite rachete...
Umilită din cauza listei de cumpărături! Ce a pățit Lili din Iași, după ce a...
Alimentul pe care Nadia Comăneci îl mănâncă zilnic, imediat cum se trezește. Dieta de nota...
Românii care se pot pensiona cu 5 ani mai devreme, din toamnă. Noua lege aduce...
Știrea momentului despre Iliescu! Breaking news!
Doliu la Casa Regală Britanică. Prințesa Beatrice a trecut prin clipe grele după ce primul...
Wow sau Bau? Cât de mult le-a schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
USR a depus plângere pentru grup infracţional organizat împotriva „caracatiţei lui Piedone”
Semnal CIUDAT de la o galaxie DIN APROPIERE! Cercetătorii din toată lumea l-au primit
Dispare numerarul? Decizia finală UE pentru plata cu BANCNOTE
Boala care se întinde pe tot globul. Jumătate din populație e în pericol
Cât costă cea mai ieftină înmormântare organizată de „Regina Întunericului”. Suma este accesibilă pentru toate...
Turistă sfârtecată de urs pe Transfăgărășan! Scosese mâna pe geam ca să...
Getuța Sterp, mesaj pentru urmăritorii care spun că prețurile produselor de la stână sunt scumpe....
Cansu Dere, motivul pentru care a luat o pauză de la aparițiile pe micile ecrane
BANCUL ZILEI. Polițistul la stomatolog: - Măseaua este moartă! Îi punem coroană?
Condamnarea pentru viol a lui Harvey Weinstein, anulată de o instanță din New York