Răzvan Alexe, inculpat în dosarul de evaziune de 35 mil. euro și reținut în alt dosar, urmărit penal

Răzvan Alexe, inculpat în dosarul de evaziune de 35 mil. euro și reținut în alt dosar, urmărit penal
Procurorii DNA au început urmărirea penală a lui Răzvan Alexe, reținut într-un dosar de trafic de influență, care este inculpat și în dosarul de evaziune fiscală cu un prejudiciu de 35 milioane de euro, în care fostul angajat al SGG Marcel Păvăleanu a fost arestat preventiv.
Publicat: 13/11/2013, 23:28
Actualizat: 13/11/2013, 23:28

Procurorii DNA au început urmărirea penală a lui Răzvan Alexe, reținut într-un dosar de trafic de influență, care este inculpat și în dosarul de evaziune fiscală cu un prejudiciu de 35 milioane de euro, în care fostul angajat al SGG Marcel Păvăleanu a fost arestat preventiv.

Potrivit unui comunicat transmis, miercuri, de DNA, Alexe Răzvan, acuzat de trafic de influență în formă continuată, este urmărit penal de procurorii anticorupție de la Serviciul Teritorial Ploiești, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Procurorii cer arestarea preventivă a lui Alexe, reținut marți seară, cu un minut înainte de miezul nopții, de Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Ploiești, care au declinat dosarul în favoarea DNA.

Răzvan Alexe, cunoscut în Prahova drept un apropiat al conducerii organizației județene a PSD și unul dintre inculpații din dosarul de evaziune fiscală și spălare de bani în care fostul angajat al Secretariatului General al Guvernului Marcel Păvăleanu este arestat preventiv, a fost reținut, în noaptea de marți spre miercuri.

Conform datelor furnizate de Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Ploiești la solicitarea corespondentului MEDIAFAX, Răzvan Alexe este acuzat că în perioada 2012-2013, prin acțiuni repetate, a lăsat să se creadă că are influență asupra unor persoane cu putere de decizie din Consiliul Județean Prahova și că poate asigura câștigarea unor licitații organizate de această instituție pentru reabilitarea unor drumuri județene.

„Ca mod de operare s-a stabilit că, în schimbul câștigării licitațiilor, Răzvan Alexe a pretins și obținut indirect sume importante de bani de la societatea administrată de denunțător. Cercetările au relevat că societatea câștigătoare a licitației era determinată de inculpat să încheie un contract de subantrepriză cu o altă societate controlată de acesta, lucrările erau efectuate de societatea câștigătoare care achita însă contravaloarea lor societății subcontractante. Operațiile comerciale fictive erau menite să faciliteze obținerea unor venituri ilicite de către inculpat”, se arăta în informarea transmisă de Parchetul Curții de Apel Ploiești.

Răzvan Alexe este cunoscut drept un apropiat al conducerii PSD Prahova, presa relatând că acesta a fost implicat în incidente violente în timpul campaniilor electorale și publicând imagini cu acesta în compania mai multor lideri ai PSD Prahova.

Răzvan Alexe este inculpat, alături de fostul angajat al Secretariatului General al Guvernului Marcel Păvăleanu și de alte șase persoane, într-un dosar de evaziune fiscală și spălare de bani cu un prejudiciu estimat la 35 de milioane de euro, după ce ar fi făcut achiziții și livrări de mărfuri și servicii prin aproximativ 60 de societăți comerciale din București și județul Prahova, unele de tip „fantomă.

Alexe este singurul dintre cei opt inculpați din acest dosar pentru care instanța nu a emis mandat de arestare preventivă și a impus obligația de a nu părăsi țara fără încuviințarea instanței.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O femeie și-a reclamat soțul pentru ce a forțat-o să facă în dormitor. Dar un...
Ce a pățit acest pensionar italian de 79 de ani, după ce s-a cuplat cu...
FOTO. Imaginile anului cu romanticul Ilie Năstase în timp ce își sărută cu foc soția!...
El este fotbalistul român care a murit în accidentul cumplit de la Băița. Denis nu...
Ucis pentru că a refuzat să fie evacuat din calea „orașului viitorului”. Sate întregi au...
Anunțul făcut de Nicolae Bacalbașa despre Florin Piersic. Ce se întâmplă acum cu actorul: 'O...
Experții au dat verdictul: care sunt momentele ideale pentru o partidă de AMOR. Așa veți...
Urmează 48 de ore critice pentru Florin Piersic. Medic: "Depinde şi de sistemul imunitar, depinde...
Cine e, de fapt, soția lui Florin Piersic
Florin Piersic a prevestit ceea ce urma să i se întâmple: „Nu cred că o...
Ce bust, ce posterioare! Divele sunt bine tare din cap până în picioare
Cât costă Dacia Logan în 2024? Mai este o mașină LOW COST?
Raportul lui Blinken este aşteptat să critice Israelul şi nu ar încălca termenii referitori la...
A fost găsit LOCUL de VECI al unui MARE filosof! „Era chiar sub nasul tuturor”
A devenit strict interzis, chiar DE ASTĂZI, 10 MAI. Regula care se aplică pe stradă,...
Cum se simte Kate Middleton. Răspunsul prințului William
Ce a putut să găsească Mihai Morar într-o casă abandonată din Maramureș. A publicat imaginile...
Când vine vara în România! Anunțul ANM
Cum a aflat Monica Tatoiu recent că mai are frați de pe urma tatălui: „I-a...
Ce tematică deosebită au ales Oana Mosneagu și Vlad Gherman pentru nunta lor: "Suntem absolut...
BANCUL ZILEI. Bulă: - M-am învățat minte... de azi nu mai conduc cu viteză. Ștrulă:...
A fost găsită o nouă proprietate a luminii