RCS&RDS a scos Discovery Channel de pe platforma de satelit Digi

RCS&RDS a scos Discovery Channel de pe platforma de satelit Digi
Publicat: 25/11/2012, 16:12
Actualizat: 30/07/2014, 15:43

RCS&RDS a scos, vineri dimineață, de pe platforma sa de satelit Digi, televiziunea Discovery Channel, fără a-și anunța telespectatorii, unii dintre aceștia solicitând pe pagina de Facebook a companiei reintroducerea postului în grilele operatorului.

Contactați de MEDIAFAX, oficialii Discovery Networks au confirmat faptul că Discovery Channel a fost scos vineri dimineață de pe platforma de satelit a RCS&RDS.

Decizia vine după ce și Digi, operatorul de cablu din Ungaria deținut de compania de telecomunicații românească RCS&RDS, a scos, pe 20 noiembrie, din ofertele de cablu analog și digital televiziunea Discovery Channel, care face parte din portofoliul Discovery Networks.

„Digi, operatorul de cablu din Ungaria deținut de RCS&RDS, a scos Discovery Channel din ofertele de cablu analog și digital începând cu 20 noiembrie. După cum era de așteptat, telespectatorii au avut o reacție puternică, solicitând reintroducerea canalului în grila operatorului. Suntem îngrijorați că RCS&RDS ar putea proceda la fel și în România, având în vedere că acordul de retransmisie între Discovery și RCS expiră pe 30 noiembrie. Până în prezent, RCS a respins toate ofertele noastre comerciale, astfel încât nu s-a putut ajunge la un nou acord. Precizăm că nu am cerut, în niciun moment al negocierilor, creșterea tarifelor pentru distribuția canalelor noastre. Chiar și în aceste condiții, operatorul a făcut deja schimbări în grila sa de programe din România, eliminând Discovery World din toate pachetele sale, precum și TLC și Animal Planet din unele dintre pachete, fără să ne informeze sau să trimită notificări abonaților săi în prealabil. În plus, în această dimineață, am aflat că RCS&RDS a scos Discovery Channel de pe platforma Digi Satelit. Suntem foarte dezamăgiți de ceea ce se întâmplă și credem că părerea telespectatorilor contează; îi încurajăm să și-o exprime contactând operatorul de cablu cât mai curând”, au declarat, vineri, pentru MEDIAFAX oficialii Discovery.

BLACK FRIDAY – VINEREA NEAGRĂ 2012. ULTIMELE OFERTE DE LA EMAG, EVOMAG, ALTEX, DOMO, FLANCO

Până la momentul difuzării acestei știri, reprezentanții RCS&RDS nu au răspuns la întrebările adresate de agenția MEDIAFAX.

Totuși, pe site-ul companiei RCS&RDS (www.rcs-rds.ro), televiziunea Discovery Channel figurează încă, în acest moment, ca făcând parte din oferta platformei de satelit Digi.

În schimb, contactați de MEDIAFAX, reprezentanții Consiliului Național al Audiovizualului (CNA) au spus că RCS&RDS a solicitat și a primit, în 13 noiembrie, aprobarea CNA pentru modificarea grilei de programe a platformei de satelit Digi, în sensul scoaterii postului Discovery Channel. Potrivit articolului 74, alineatul 3 din Legea audiovizualului, „distribuitorii de servicii pot modifica structura ofertei de servicii de programe retransmise numai cu acordul Consiliului”.

„În Ungaria, operatorul Digi a încălcat în mod deliberat și unilateral contractul pe care îl avea cu Discovery Networks pentru distribuția Discovery Channel, fapt pentru care televiziunea nu mai este difuzată în pachetele de cablu analog și digital ale operatorului. Există o posibilitate ca Discovery Channel să fi fost scos definitiv din pachetele operatorului Digi, în Ungaria”, scrie, pe de altă parte, site-ul de știri origo.hu, citându-i pe oficialii Discovery Networks.

Potrivit origo.hu, în ultimele luni, Discovey a făcut numeroase încercări pentru a ajunge la un nou acord cu Digi, „însă, în ciuda bunelor intenții” ale oficialilor televiziunii, „compania de telecomunicații a refuzat să reînnoiască contractul, a respins toate propunerile Discovery și a scos din grilele sale Discovery Channel”.

De cealaltă parte, RCS&RDS, compania care deține operatorul Digi în Ungaria, a anunțat, printr-un comunicat postat pe site-ul propriu și citat de origo.hu, că a scos din grilele sale din Ungaria Discovery Channel din cauză că Discovery Networks a încercat să crească tarifele pentru difuzarea televiziunii în grilele operatorului.

„Am făcut toate eforturile ca televiziunile Discovery să facă parte în continuare din pachetele Digi, însă, din cauza condițiilor impuse, acest lucru ar fi fost posibil numai prin creșterea abonamentului TV”, a spus RCS&RDS, precizând că prioritatea companiei este „stabilitatea tarifelor” percepute abonaților.

Oficialii Discovery au respins, însă, afirmațiile RCS&RDS, precizând că nu au cerut în niciun moment al negocierilor creșterea tarifelor percepute Digi pentru distribuția Discovery Channel.

În urma deciziei Digi de a scoate din pachetele sale Discovery Channel, sute de mii de telespectatori ungari nu mai au acces la această televiziune. Discovery a lansat un site (discoverybaratai.com) pe care se pot exprima telespectatorii nemulțumiți de decizia Digi de a scoate Discovery Channel din grilele sale.

Oficialii Discovery au mai spus că regretă faptul că telespectatorii din Ungaria sunt puși în această situație de către Digi. „Suntem deschiși să continuăm negocierile, cu bună-credință, cu Digi, cu condiția ca, între timp, posturile din portofoliul Discovery să fi reintroduse în grilele operatorului de cablu”, mai scrie origo.hu.

Totodată, potrivit site-ului origo.hu, RCS&RDS a introdus recent în grilele sale propriile posturi TV – Digi World, Digi Life -, anunțând și intenția lansării unui nou post propriu – Digi Animal.

Compania românească RCS&RDS a lansat și în România, pe 1 octombrie, televiziunile DigiWorld și DigiLife.

RCS&RDS a primit, pe 27 septembrie, aprobarea Consiliului Național al Audiovizualului (CNA) din România pentru a lansa televiziunile de documentare DigiWorld și DigiLife, după ce, în ședința din 25 septembrie, reprezentanții CNA au ezitat să ia o decizie în acest sens. Atunci, unii membri ai Consiliului și-au exprimat temerile că, odată cu lansarea propriilor televiziuni de documentare, compania RCS&RDS va scoate din grilă canale concurente, ca Discovery și National Geographic.

La mai puțin de o lună după ce a lansat cele două televiziuni de documentare – DigiWorld și DigiLife -, RCS&RDS a cerut CNA și a primit, în data de 30 octombrie, o nouă licență audiovizuală prin satelit pentru lansarea unui nou post de documentare – Digi Animal World.

RCS&RDS este unul dintre cei mai mari furnizori de servicii TV din Europa Centrală și de Est. În ultimii ani, RCS&RDS și-a dezvoltat propriile televiziuni. Astfel, în prezent compania mai deține televiziunea de știri Digi 24 HD, televiziunile de filme Digi Film, televiziunile de sport Digi Sport. De asemenea, RCS&RDS este acționar la Music Channel, H!T Music Channel și UTV.

Discovery Networks CEEMEA (Europa Centrală și de Est, Orientul Mijlociu și Africa) este o divizie a Discovery Communications, una dintre cele mai importante companii din lume în domeniul programelor documentare. În Europa Centrală și de Est, Orientul Mijlociu și Africa, Discovery distribuie 14 branduri, traduse în 27 de limbi și care ajung la 244 milioane abonați din 118 țări.
În România, Discovery Networks distribuie în prezent Discovery Channel, TLC, Animal Planet, Discovery World, Discovery Science, Discovery HD Showcase și ID Investigation Discovery.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O femeie de 60 de ani, cu un aspect uluitor de tânăr, a câștigat un...
Gestul făcut de Alexandru Ciucu față de Alina Sorescu, după ce și-a ascuns relația paralelă...
FOTO. Ce frumoasă e iubita celebrului fotbalist! Poze hot cu manechinul
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Replica ironică a unui general finlandez, după ce Rusia a amenințat că va trimite rachete...
Umilită din cauza listei de cumpărături! Ce a pățit Lili din Iași, după ce a...
Alimentul pe care Nadia Comăneci îl mănâncă zilnic, imediat cum se trezește. Dieta de nota...
Românii care se pot pensiona cu 5 ani mai devreme, din toamnă. Noua lege aduce...
Știrea momentului despre Iliescu! Breaking news!
Doliu la Casa Regală Britanică. Prințesa Beatrice a trecut prin clipe grele după ce primul...
Wow sau Bau? Cât de mult le-a schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
USR a depus plângere pentru grup infracţional organizat împotriva „caracatiţei lui Piedone”
Semnal CIUDAT de la o galaxie DIN APROPIERE! Cercetătorii din toată lumea l-au primit
INTERDICŢIE pe întreg teritoriul României. E deja în vigoare. Gestul banal de Paște
Cât costă cea mai ieftină înmormântare organizată de „Regina Întunericului”. Suma este accesibilă pentru toate...
Turistă sfârtecată de urs pe Transfăgărășan! Scosese mâna pe geam ca să...
Getuța Sterp, mesaj pentru urmăritorii care spun că prețurile produselor de la stână sunt scumpe....
Cansu Dere, motivul pentru care a luat o pauză de la aparițiile pe micile ecrane
BANCUL ZILEI. Polițistul la stomatolog: - Măseaua este moartă! Îi punem coroană?
Condamnarea pentru viol a lui Harvey Weinstein, anulată de o instanță din New York