RCS&RDS a scos Discovery Channel de pe platforma de satelit Digi

Redactor:
Madalina Cerban
Decizia a fost pusă în practică astăzi.

RCS&RDS a scos, vineri dimineață, de pe platforma sa de satelit Digi, televiziunea Discovery Channel, fără a-și anunța telespectatorii, unii dintre aceștia solicitând pe pagina de Facebook a companiei reintroducerea postului în grilele operatorului.

Contactați de MEDIAFAX, oficialii Discovery Networks au confirmat faptul că Discovery Channel a fost scos vineri dimineață de pe platforma de satelit a RCS&RDS.

Decizia vine după ce și Digi, operatorul de cablu din Ungaria deținut de compania de telecomunicații românească RCS&RDS, a scos, pe 20 noiembrie, din ofertele de cablu analog și digital televiziunea Discovery Channel, care face parte din portofoliul Discovery Networks.

„Digi, operatorul de cablu din Ungaria deținut de RCS&RDS, a scos Discovery Channel din ofertele de cablu analog și digital începând cu 20 noiembrie. După cum era de așteptat, telespectatorii au avut o reacție puternică, solicitând reintroducerea canalului în grila operatorului. Suntem îngrijorați că RCS&RDS ar putea proceda la fel și în România, având în vedere că acordul de retransmisie între Discovery și RCS expiră pe 30 noiembrie. Până în prezent, RCS a respins toate ofertele noastre comerciale, astfel încât nu s-a putut ajunge la un nou acord. Precizăm că nu am cerut, în niciun moment al negocierilor, creșterea tarifelor pentru distribuția canalelor noastre. Chiar și în aceste condiții, operatorul a făcut deja schimbări în grila sa de programe din România, eliminând Discovery World din toate pachetele sale, precum și TLC și Animal Planet din unele dintre pachete, fără să ne informeze sau să trimită notificări abonaților săi în prealabil. În plus, în această dimineață, am aflat că RCS&RDS a scos Discovery Channel de pe platforma Digi Satelit. Suntem foarte dezamăgiți de ceea ce se întâmplă și credem că părerea telespectatorilor contează; îi încurajăm să și-o exprime contactând operatorul de cablu cât mai curând”, au declarat, vineri, pentru MEDIAFAX oficialii Discovery.

BLACK FRIDAY – VINEREA NEAGRĂ 2012. ULTIMELE OFERTE DE LA EMAG, EVOMAG, ALTEX, DOMO, FLANCO

Până la momentul difuzării acestei știri, reprezentanții RCS&RDS nu au răspuns la întrebările adresate de agenția MEDIAFAX.

Totuși, pe site-ul companiei RCS&RDS (www.rcs-rds.ro), televiziunea Discovery Channel figurează încă, în acest moment, ca făcând parte din oferta platformei de satelit Digi.

În schimb, contactați de MEDIAFAX, reprezentanții Consiliului Național al Audiovizualului (CNA) au spus că RCS&RDS a solicitat și a primit, în 13 noiembrie, aprobarea CNA pentru modificarea grilei de programe a platformei de satelit Digi, în sensul scoaterii postului Discovery Channel. Potrivit articolului 74, alineatul 3 din Legea audiovizualului, „distribuitorii de servicii pot modifica structura ofertei de servicii de programe retransmise numai cu acordul Consiliului”.

„În Ungaria, operatorul Digi a încălcat în mod deliberat și unilateral contractul pe care îl avea cu Discovery Networks pentru distribuția Discovery Channel, fapt pentru care televiziunea nu mai este difuzată în pachetele de cablu analog și digital ale operatorului. Există o posibilitate ca Discovery Channel să fi fost scos definitiv din pachetele operatorului Digi, în Ungaria”, scrie, pe de altă parte, site-ul de știri origo.hu, citându-i pe oficialii Discovery Networks.

Potrivit origo.hu, în ultimele luni, Discovey a făcut numeroase încercări pentru a ajunge la un nou acord cu Digi, „însă, în ciuda bunelor intenții” ale oficialilor televiziunii, „compania de telecomunicații a refuzat să reînnoiască contractul, a respins toate propunerile Discovery și a scos din grilele sale Discovery Channel”.

De cealaltă parte, RCS&RDS, compania care deține operatorul Digi în Ungaria, a anunțat, printr-un comunicat postat pe site-ul propriu și citat de origo.hu, că a scos din grilele sale din Ungaria Discovery Channel din cauză că Discovery Networks a încercat să crească tarifele pentru difuzarea televiziunii în grilele operatorului.

„Am făcut toate eforturile ca televiziunile Discovery să facă parte în continuare din pachetele Digi, însă, din cauza condițiilor impuse, acest lucru ar fi fost posibil numai prin creșterea abonamentului TV”, a spus RCS&RDS, precizând că prioritatea companiei este „stabilitatea tarifelor” percepute abonaților.

Oficialii Discovery au respins, însă, afirmațiile RCS&RDS, precizând că nu au cerut în niciun moment al negocierilor creșterea tarifelor percepute Digi pentru distribuția Discovery Channel.

În urma deciziei Digi de a scoate din pachetele sale Discovery Channel, sute de mii de telespectatori ungari nu mai au acces la această televiziune. Discovery a lansat un site (discoverybaratai.com) pe care se pot exprima telespectatorii nemulțumiți de decizia Digi de a scoate Discovery Channel din grilele sale.

Oficialii Discovery au mai spus că regretă faptul că telespectatorii din Ungaria sunt puși în această situație de către Digi. „Suntem deschiși să continuăm negocierile, cu bună-credință, cu Digi, cu condiția ca, între timp, posturile din portofoliul Discovery să fi reintroduse în grilele operatorului de cablu”, mai scrie origo.hu.

Totodată, potrivit site-ului origo.hu, RCS&RDS a introdus recent în grilele sale propriile posturi TV – Digi World, Digi Life -, anunțând și intenția lansării unui nou post propriu – Digi Animal.

Compania românească RCS&RDS a lansat și în România, pe 1 octombrie, televiziunile DigiWorld și DigiLife.

RCS&RDS a primit, pe 27 septembrie, aprobarea Consiliului Național al Audiovizualului (CNA) din România pentru a lansa televiziunile de documentare DigiWorld și DigiLife, după ce, în ședința din 25 septembrie, reprezentanții CNA au ezitat să ia o decizie în acest sens. Atunci, unii membri ai Consiliului și-au exprimat temerile că, odată cu lansarea propriilor televiziuni de documentare, compania RCS&RDS va scoate din grilă canale concurente, ca Discovery și National Geographic.

La mai puțin de o lună după ce a lansat cele două televiziuni de documentare – DigiWorld și DigiLife -, RCS&RDS a cerut CNA și a primit, în data de 30 octombrie, o nouă licență audiovizuală prin satelit pentru lansarea unui nou post de documentare – Digi Animal World.

RCS&RDS este unul dintre cei mai mari furnizori de servicii TV din Europa Centrală și de Est. În ultimii ani, RCS&RDS și-a dezvoltat propriile televiziuni. Astfel, în prezent compania mai deține televiziunea de știri Digi 24 HD, televiziunile de filme Digi Film, televiziunile de sport Digi Sport. De asemenea, RCS&RDS este acționar la Music Channel, H!T Music Channel și UTV.

Discovery Networks CEEMEA (Europa Centrală și de Est, Orientul Mijlociu și Africa) este o divizie a Discovery Communications, una dintre cele mai importante companii din lume în domeniul programelor documentare. În Europa Centrală și de Est, Orientul Mijlociu și Africa, Discovery distribuie 14 branduri, traduse în 27 de limbi și care ajung la 244 milioane abonați din 118 țări.
În România, Discovery Networks distribuie în prezent Discovery Channel, TLC, Animal Planet, Discovery World, Discovery Science, Discovery HD Showcase și ID Investigation Discovery.

Surpriză totală la CFR Cluj. Noul antrenor debutează chiar astăzi pe banca ardelenilor în Europa...
Marius Rădoi a murit azi-noapte! Ştirea care cutremură România
FOTO. Andreea Marin, imagini de când era `vânată` de Playboy! Așa nu și-o mai aduce...
FOTO. Ea este considerată una dintre cele mai frumoase fiice de fotbaliști din lume! Cum...
Se dau BANI pentru români! Suma e INCREDIBILĂ. Intră direct pe card
Vacanţă în pandemie, cu preţul sănătăţii publice. Avertismentul experţilor: Efectele distracţiei se măsoară în numărul...
Scandalul consilierei decorate. Mesajul unui militar împușcat în misiune. „Noi nu am primit niciun telefon...
Marius Rădoi a murit azi-noapte! Ştirea care cutremură România
Ce a făcut Gigi Becali când a aflat că Anamaria Prodan e în stare gravă....
REGINA care nu se putea abţine să FACĂ sex. După ce PRINDEA un bărbat...
GE-NI-AL! Așa poți să primești o pensie de 3.000 de lei lunar. Trebuie să urmezi...
Ungurii nu se lasă și nu renunță la Ardeal! Au dat deja sute de milioane...
LOCKDOWN după alegeri în România? Alexandru Rafila, ANUNȚ ȘOC! Ce ne așteaptă în următoarele săptămâni
Actrița din Juno și Inception a devenit el. Cum arată după ce a dezvăluit că...
Industria care explodează în pandemie. Posibilităţile de creştere sunt uriaşe
SFÂRŞITUL BENZINEI: Noul combustibil în care chinezii investesc MILIARDE şi care ar putea duce la...
Florin Ristei, părere sinceră despre Delia, Mihai Bendeac și Cheloo: „Nu-ți trebuie prea multă carte...
×
Inchide