Reacția familiei Aurei Ion după ce Omniasig a anunțat că a plătit despăgubirea pentru studenta moartă în accidentul din Apuseni

Reacția familiei Aurei Ion după ce Omniasig a anunțat că a plătit despăgubirea pentru studenta moartă în accidentul din Apuseni
Publicat: 25/05/2015, 16:53

Familia Aureliei Ion, studenta care a murit în accidentul aviatic din Munții Apuseni, reacționează după ce OMNIASIG Vienna Insurance Group a anunțat că achitat despăgubirea pentru decesul tinerei. Prin intermediul unui comunicat remis gândul, părinții și sora fetei au precizat că o parte dintre informațiile făcute publice de compania de asigurări sunt eronate.

„Susținerile Omniasig cum că plata «s-a făcut imediat după ce toate documentele de succesiune necesare au fost depuse la dosar de către moștenitorii legali» sunt neadevărate”, se arată în comunicat.

Dosarul era complet încă din luna ianuarie a acestui an, însă Omniasig, a refuzat să facă plata întrucât familia nu a fost de acord cu ceea ce impunea Omniasig. În concret, Omniasig a cerut ca familia să renunțe la orice alte pretenții cu privire la decesul Aurei față de Omniasig și Școala Superioară de Aviație Civilă. O altă condiție ca Omniasig să facă plata a fost aceea ca familia să înapoieze sumele primite în cazul în care s-ar constata ulterior că există «cauze și împrejurări ale producerii accidentului care determină neîncadrarea evenimentului în acoperirea oferită prin contractul de asigurare». Omniasig a impus un termen de 5 zile pentru restituirea sumelor, termen care începea să curgă de la data la care Omniasig notifica familia în acest sens, deși, în aceste situații, obligația de plată revine Școlii Superioare de Aviație Civilă. Există o amplă corespondență în acest sens”, se mai precizează în același document.

În plus, familia Aureliei Ion mai subliniază faptul că Omniasig a efectuat plata doar după ce au aflat că atât Societatea de Asigurare Omniasig, cât și Școala Superioară de Aviație Civilă vor fi acționate în justiție pentru nerespectarea obligațiilor prevăzute de Regulamentele în materia transportului aerian.

În final, în comunicat se mai arată faptul că, deși Școala Superioară de Aviație Civilă era obligată să plătească un ajutor imediat și necondiționat în cuantum minim obligatoriu de 16.000 D.S.T. – drept special de tragere – (echivalent a 18.000 EURO), nu a făcut acest lucru, pe motiv că nu deține fonduri pentru plăți anticipate în caz de deces.

Părinții studentei au mai explicat că întreaga sumă plătită de compania de asigurări va fi direcționată către Asociația cu scop caritabil „Aura Ion”, precum și pentru acoperirea costurilor derivate din dosarele penale ce se găsesc în instrumentare pe rolul Parchetelor competente.

Pilotul Adrian Iovan și Aurelia Ion, studentă în anul V la Institutul Medico-Militar din București, și-au pierdut viața după ce un avion de mici dimensiuni la bordul căruia se afla un echipaj medical a aterizat forțat, la 20 ianuarie, într-o zonă din Munții Apuseni, la peste 1.400 de metri altitudine, la granița județelor Cluj și Alba.

La bord se mai aflau copilotul Răzvan Petrescu și patru medici – Radu Zamfir de la Spitalul Fundeni, Valentin Calu de la Elias, Cătălin Pivniceru de la Spitalul „Sf. Maria” și Sorin Ianceu de la Spitalul Municipal din Beiuș, județul Bihor. Echipa medicală din avion mergea la Oradea, unde urma să preleveze ficatul de la un donator care suferise un accident vascular cerebral.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Una dintre celebrele gemene siameze Abby și Brittany s-a căsătorit. De ce nu au făcut...
Este incredibil ce le-a spus Mirel părinților săi! Au ieșit înmărmuriți după dialogul cu fiul...
FOTO. Ea este cea mai sexy sportivă din culturismul românesc! Are un singur vis: „Asta...
Andreea Bălan a recunoscut tot despre certurile cu Victor Cornea: „Nu există împăcare”
Un bărbat din Ploiești a fost ucis de un individ nemulțumit de cum parcase mașina
Imaginile durerii! Mama Andreei a clacat la înmormântarea fetiței sale. Scene îngrozitor de dureroase pe...
Actriţele din filmele pentru adulţi fără pic de machiaj. Galerie foto FABULOASĂ!
Tatăl criminalului Mirel, în lacrimi după ce şi-a vizitat fiul. "Ne pare rău şi de...
Imagini tulburătoare de la înmormântarea Andreei! Tânăra ucisă Mirel Dragomir va fi condusă astăzi pe...
''Să-i fie țărâna ușoară!'' Dana Roba, mesaj neașteptat despre Daniel Balaciu. Cum a amenințat-o soțul...
S-au despărţit cu scandal! Cele mai scurte căsnicii ale vedetelor din România
Inspectorii RAR au ieșit la control în trafic. Ce au descoperit? GALERIE FOTO
Actorul Steven Seagal le-a vizitat pe victimele atacului terorist de la Moscova
Boala CIUDATĂ care apare DOAR în creierul oamenilor SĂRACI
Legea care se aplică OBLIGATORIU în orice bloc din România. Asociațiile de PROPRIETARI nu o...
Muncă până la moarte. Raportul real dintre speranța de viață și vârsta de pensionare
Geamăna siameză Abby Hensel s-a căsătorit. Imagini cu ea și sora Brittany în rochie de mireasă....
Mama Andreei, prăbușită de durere la înmormântarea fiicei sale, ucise fără milă de studentul la...
Cum a petrecut mama Geta ziua ei de naștere și ce cadouri a primit? „N-am...
Apropiații criminalului din Timișoara, detalii de-a dreptul șocante. Mirel Dragomir și-a agresat și fosta iubită....
BANCUL ZILEI. Tatăl către Bulă: Ce mai e nou pe la școală, băiete?
Un studiu arată ce se întâmplă chiar înainte de cele mai fericite momente din viață