Reacția lui Dan Diaconescu la ancheta Gândul: „Și dacă vindeam locul de parlamentar pentru 50.000 de euro care era problema? Eu am făcut partidul”

Reacția lui Dan Diaconescu la ancheta Gândul: Și dacă vindeam locul de parlamentar pentru 50.000 de euro care era problema? Eu am făcut partidul
Publicat: 01/11/2012, 12:55
Actualizat: 30/04/2015, 17:30

Liderul PPDD, Dan Diaconescu a avut o primă reacție la ancheta gândul. Diaconescu a declarat, referindu-se la ancheta gândul, că a fost vorba de „oameni răi care i-au întins o capcană”. Diaconescu a încercat să acredizeze ideea că, pentru a intra în cursa pentru alegerile parlamentare, candidații trebuie să plătească o taxă de 50.000 de euro. În realitate, singura taxă pe care candidatul trebuie să o plătească este aceea de 3500 lei.

„Noi am deschis ușile pentru toată lumea ca să candideze. Unii ne-au intins capcane. Au zis că vor să candideze. Au înregistrat discuțiile cu mine și cu partenerii mei. Sunt oameni răi. Eu am spus tuturor ‘veniti si candidati’. Dar, sigur, nu puteam noi plati acea taxa de 53 000 de euro. Toți candidații noștri trebuiau să aibe 50.000 euro. Este o taxă pusă de ciocoi. Avem 500 de candidați, deci trebuiau 25 de milioane de euro. De unde să plătim noi 25 de milioane de euro”, a declarat miercuri seară Dan Diaconescu, la propria emisiune de la OTV.

„Am așteptat până la ora 24. Au venit și lichele care m-au înregistrat”

Dan Diaconescu a povestit cum și-a ales candiații. Diaconescu a afirmat în emisiune că a așteptat cetățenii care doreau să candideze. Tot el a declarat că numai 200 din cei 500 de canidați PPDD au 50.000 euro.

„Au venit oameni, mă sunau că vor să candideze. Le spuneam: „Vino acum mai sunt 20 de ore”. Am înlocuit oameni mai vechi din partid. Ne uitam pe sondaje. Am acceptat și oameni pe care nu îi cunoștean. Am așteptam până în ultima secundă. Ne uitam pe stradă. Sigur că au fost și lichele din astea care veneau să ne înregistreze”, a declarat Dan Diaconescu

UPDATE 02:19 „Becali a vrut să-mi dea 2 milioane ca să îi iau pe lista mea. La USL un loc de parlamentar costă 1 milion de euro”

Dan Diaconescu susține că Gigi Becali a plătit 2 milioane de euro pentru a candida pe listele PNL la alegerile parlamentare. Întrebat pe mail de telespectatorii săi despre ancheta gândul Diaconescu a repetat de mai multe ori că nu a luat nici un ban dar că știe că la USL un loc de parlamenta a costat 1 milion de euro.

„Nu eu am cerut 50.000 euro. Convorbirile sunt reale. Un coleg a cerut. Este o lege a lui Ponta care ne obligă cerem banii. Facerea de bine este interpretată. Noi am spus public la televizor : oameni buni veniți la noi și canidați dar vedeți că trebuie să aveți 3500 de lei și 53.000 euro. Această suma de 53.000 euro este suma minimă și ce maximă. Becali a plătit 2 milioane euro ca să intre pe lista PNL. La USL ficare candidat a plătit 1 milion de euro, banii au ajuns la Ponta și Sârbu. Becali a urlat după mine că îmi dă 2 milioane de euro să îl bag pe listă. Cum să credeți că am luat eu 50.000 de euro când nu am luat 2 milioane de euro de la Becali”, a mai declarat Dan Diaconescu

UPDATE 1:33 „Și dacă vindeam care e problema?”

Dan Diaconescu susține că nu vede nici o problemă în a vinde un loc de parlamentar. Diaconescu spune că el a creat partidul și are dreptul să vândă un loc de parlamentar. „Și dacă vindeam locul de parlamentar pentru 50.000 de euro care era problema? Eu am făcut partidul. Am dreptul ăsta. Ciocoii ne acuză de de multe. Spun că de fapt noi am guvernat de 20 de ani că am vândut fabricile că am furat țara „, a mai declarat Dan Diaconescu la propria sa emisiune

UPDATE 00:50 Diaconescu: „Puteam să-i vând locurile de parlamentari lui Becali pentru 1 milion de euro

Dan Diaconescu a declarat de mai multe ori că a fost contactat de Gigi Becali și că acesta i-a oferit 1 milion de euro pentru locurile de parlamentari pe listele PPDD. „Dacă voiam să vând locurile îi vindeam lui Becali. M-a tot sunat zilele trecute. Puteam să i le vând pentru 1 milion de euro. Nu credeți toate bazaconiile”, a declarat Dan Diaconescu.

UPDATE 00:40 „Niște ticăloși”

Dan Diaconescu a vorbit despre discuția cu Pompiliu Popescu, personajul fictiv inventat de gândul. Diaconescu a declarat că a vrut să facă un bine dar „ticăloșii l-au înregistrat”

„Ei dau pe televiziuni ce spun eu de câteva luni. Ca și candidat trebuie să plătești o taxă de 3500 de lei și să ai 50.000 euro. Sunt niște ticăloși. Dar e bine că se vorbește de noi. Deci noi vorbeam și invitam lumea să candideze. A sunat un om și am vorbit cu el. El m-a înregistrat. Înțeleg că este un ziarist de la gândul. A dat înregistrarea unor televiziuni. Eu i-am spus că trebuie să aibe forță să canideze. Nu am intrat în detalii financiare. Bine am făcut. Eu am vrut să îi fac un bine. Dar el m-a înregistrat”, a declarat Dan Diaconescu la OTV

Gândul a reușit să negocieze, prin intermediul personajului fictiv Călin Pompiliu Popescu, candidatura pe listele PPDD într-un colegiu din București. Popescu a fost sunat personal de Dan Diaconescu și a ajuns să negocieze cu șeful filialei de partid din Capitală, aflând astfel că „taxa” este de 50.000 de euro.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Patru tineri germani s-au dus până în Austria ca să pună flori la casa lui...
EXCLUSIV | Adrian Mititelu și-a pulverizat copilul aflat pe patul de spital: „E un escroc!...
FOTO. Ioana Țiriac a făcut ravagii într-un costum de baie spectaculos!
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Misterul unei crime a fost elucidat după 30 de ani. Mărturia unui copil de 4...
“BEACH, PLEASE!” a sărit în aer! E “Highest in the room”! 2.500.000 €, pentru primul...
Cum arată Adi Minune după operația de micșorare a stomacului. E transformat total
Tradiţii, obiceiuri şi superstiţii de Sfântul Gheorghe. Ce să faci astăzi, în ziua Purtătorului de...
Turistă sfârtecată de urs pe Transfăgărășan! Scosese mâna pe geam ca să...
Alertă! Cutremur de 6.3 grade pe scara Richter! Unde s-a produs și ce magnitudine a...
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan...
Preț în România pentru cel mai interesant SUV din 2024
Românii vor să trăiască mai sustenabil, dar le lipseşte infrastructura. Cum se poate implica mediul...
A doua Lună a Pământului! NU s-a știut până ACUM de existența ei
NOUĂ LEGE pentru posesorii de mașini din România. Schimbare radicală pentru șoferi
Aplicația TikTok, interzisă: „Dă dependență ca țigările”
Ce a putut să pună Regina Întunericului în farfuria Iuliei, atunci când ea nu era...
EL e ucigașul Ana-Mariei?! Gravida, găsită îngropată în pădure! Dezvăluiri de ultimă oră
De ce crede Patrick despre Ștefan că este un pârâcios. Rebecca și Roberta au ajuns...
Primele declarații ale Ancăi Dumitra despre sarcină. Actrița nu își mai încape în piele de...
BANCUL ZILEI. Bubulina:- Iar pleci la cârciumă derbedeule, săptămâna viitoare trebuie să plătim și întreținerea!
Sonda Juno de la NASA a surprins un lac de lavă ce ar putea înghiți...