Reacția lui Dan Diaconescu la ancheta Gândul: „Și dacă vindeam locul de parlamentar pentru 50.000 de euro care era problema? Eu am făcut partidul”

Reacția lui Dan Diaconescu la ancheta Gândul: „Și dacă vindeam locul de parlamentar pentru 50.000 de euro care era problema? Eu am făcut partidul”
Liderul PPDD, Dan Diaconescu a avut o primă reacție la ancheta gândul. Diaconescu a declarat despre ancheta gândul că a fost vorba de "oameni răi care i-au întins o capcană". Diaconescu a încercat să acredizeze ideea că, pentru a intra în cursa pentru alegerile parlamentare, candidații trebuie să plătească o taxă de 50.000 de euro. În realitate, singura taxă pe care candidatul trebuie să o plătească este aceea de 3500 lei.

Liderul PPDD, Dan Diaconescu a avut o primă reacție la ancheta gândul. Diaconescu a declarat, referindu-se la ancheta gândul, că a fost vorba de „oameni răi care i-au întins o capcană”. Diaconescu a încercat să acredizeze ideea că, pentru a intra în cursa pentru alegerile parlamentare, candidații trebuie să plătească o taxă de 50.000 de euro. În realitate, singura taxă pe care candidatul trebuie să o plătească este aceea de 3500 lei.

„Noi am deschis ușile pentru toată lumea ca să candideze. Unii ne-au intins capcane. Au zis că vor să candideze. Au înregistrat discuțiile cu mine și cu partenerii mei. Sunt oameni răi. Eu am spus tuturor ‘veniti si candidati’. Dar, sigur, nu puteam noi plati acea taxa de 53 000 de euro. Toți candidații noștri trebuiau să aibe 50.000 euro. Este o taxă pusă de ciocoi. Avem 500 de candidați, deci trebuiau 25 de milioane de euro. De unde să plătim noi 25 de milioane de euro”, a declarat miercuri seară Dan Diaconescu, la propria emisiune de la OTV.

„Am așteptat până la ora 24. Au venit și lichele care m-au înregistrat”

Dan Diaconescu a povestit cum și-a ales candiații. Diaconescu a afirmat în emisiune că a așteptat cetățenii care doreau să candideze. Tot el a declarat că numai 200 din cei 500 de canidați PPDD au 50.000 euro.

„Au venit oameni, mă sunau că vor să candideze. Le spuneam: „Vino acum mai sunt 20 de ore”. Am înlocuit oameni mai vechi din partid. Ne uitam pe sondaje. Am acceptat și oameni pe care nu îi cunoștean. Am așteptam până în ultima secundă. Ne uitam pe stradă. Sigur că au fost și lichele din astea care veneau să ne înregistreze”, a declarat Dan Diaconescu

UPDATE 02:19 „Becali a vrut să-mi dea 2 milioane ca să îi iau pe lista mea. La USL un loc de parlamentar costă 1 milion de euro”

Dan Diaconescu susține că Gigi Becali a plătit 2 milioane de euro pentru a candida pe listele PNL la alegerile parlamentare. Întrebat pe mail de telespectatorii săi despre ancheta gândul Diaconescu a repetat de mai multe ori că nu a luat nici un ban dar că știe că la USL un loc de parlamenta a costat 1 milion de euro.

„Nu eu am cerut 50.000 euro. Convorbirile sunt reale. Un coleg a cerut. Este o lege a lui Ponta care ne obligă cerem banii. Facerea de bine este interpretată. Noi am spus public la televizor : oameni buni veniți la noi și canidați dar vedeți că trebuie să aveți 3500 de lei și 53.000 euro. Această suma de 53.000 euro este suma minimă și ce maximă. Becali a plătit 2 milioane euro ca să intre pe lista PNL. La USL ficare candidat a plătit 1 milion de euro, banii au ajuns la Ponta și Sârbu. Becali a urlat după mine că îmi dă 2 milioane de euro să îl bag pe listă. Cum să credeți că am luat eu 50.000 de euro când nu am luat 2 milioane de euro de la Becali”, a mai declarat Dan Diaconescu

UPDATE 1:33  „Și dacă vindeam care e problema?”

Dan Diaconescu susține că nu vede nici o problemă în a vinde un loc de parlamentar. Diaconescu spune că el a creat partidul și are dreptul să vândă un loc de parlamentar. „Și dacă vindeam locul de parlamentar pentru 50.000 de euro care era problema? Eu am făcut partidul. Am dreptul ăsta. Ciocoii ne acuză de de multe. Spun că de fapt noi am guvernat de 20 de ani că am vândut fabricile că am furat țara „, a mai declarat Dan Diaconescu la propria sa emisiune

UPDATE 00:50 Diaconescu: „Puteam să-i vând locurile de parlamentari lui Becali pentru 1 milion de euro

Dan Diaconescu a declarat de mai multe ori că a fost contactat de Gigi Becali și că acesta i-a oferit 1 milion de euro pentru locurile de parlamentari pe listele PPDD. „Dacă voiam să vând locurile îi vindeam lui Becali. M-a tot sunat zilele trecute. Puteam să i le vând pentru 1 milion de euro. Nu credeți toate bazaconiile”, a declarat Dan Diaconescu.

UPDATE 00:40 „Niște ticăloși”

Dan Diaconescu a vorbit despre discuția cu Pompiliu Popescu, personajul fictiv inventat de gândul. Diaconescu a declarat că a vrut să facă un bine dar „ticăloșii l-au înregistrat”

„Ei dau pe televiziuni ce spun eu de câteva luni. Ca și candidat trebuie să plătești o taxă de 3500 de lei și să ai 50.000 euro. Sunt niște ticăloși. Dar e bine că se vorbește de noi. Deci noi vorbeam și invitam lumea să candideze. A sunat un om și am vorbit cu el. El m-a înregistrat. Înțeleg că este un ziarist de la gândul. A dat înregistrarea unor televiziuni. Eu i-am spus că trebuie să aibe forță să canideze. Nu am intrat în detalii financiare. Bine am făcut. Eu am vrut să îi fac un bine. Dar el m-a înregistrat”, a declarat Dan Diaconescu la OTV

Gândul a reușit să negocieze, prin intermediul personajului fictiv Călin Pompiliu Popescu, candidatura pe listele PPDD într-un colegiu din București. Popescu a fost sunat personal de Dan Diaconescu și a ajuns să negocieze cu șeful filialei de partid din Capitală, aflând astfel că „taxa” este de 50.000 de euro.

Femeia devenită vedetă peste noapte în România, nevoită să facă videochat! "Nu mi-aş face vreodată...
O recunoşti? Boala a schimbat-o radical. Cândva, era una dintre cele mai elegante doamne de...
FOTO. Laura Cosoi, dezbrăcată în așternuturi! Cum s-a lăsat pozată superba blondă
Bărbatul de 50 de ani cu care se căsătorește fiica lui VADIM TUDOR! Toată lumea...
Cea mai frumoasă gimnastă din lume, mesaj șocant: `Nu mai trăim în epoca de piatră!`...
Fiul unui mare lider PSD a vrut să se arunce de pe pod! Momente uluitoare...
Le-au injectat ser fiziologic în loc de vaccin. Unde s-a întâmplat
BANCUL ZILEI – Răpit si violat cu sălbăticie de 10 prostituate
Cum controlăm noua tulpină de coronavirus? Explicațiile unui medic pneumolog
O recunoşti? Boala a schimbat-o radical. Cândva, era una dintre cele mai elegante doamne de...
Viață de bogătan! Ion Țiriac a uitat 2 Ferrari-uri într-un garaj din München. Ce s-a...
SINGURUL loc de pe glob în care Rusia și SUA trăiesc în COMPLETĂ armonie și...
Despre Mălina Olinescu se știa că s-a sinucis, dar acum s-a aflat adevărul! Mărturie BOMBĂ,...
ULTIMA ORĂ. ȘOC! Ce s-a întâmplat, de fapt, cu femeia din Bacău care a murit...
BAYWATCH: Veste tristă. Atăzi trăiește pe străzi și caută în gunoaie: „Nu mă spăl pentru...
Anunțul ȘOC despre Sebi, la fix două săptămâni de la dispariție. Ce s-a întâmplat, de...
Theresa Ivancik, femeia cu bicepși de 40 de centimetri care este des confundată cu un...
Este oficial: Categoria de salariaţi care va putea ieşi la pensie la 57 de ani....
Cine este femeia care S-A ÎMBOGĂŢIT cu o resursă din Carpaţi de care românii NU...
ȘOC!Trebuie să ne pregătim pentru un CUTREMUR devastator. Se anunță un DEZASTRU total pentru România!
Inchide