Reacția necontrolată a unui funcționar public, după ce a fost solicitat de un contribuabil: „Bă, tu mă iei la 11 metri?” VIDEO

Reacția necontrolată a unui funcționar public, după ce a fost solicitat de un contribuabil: „Bă, tu mă iei la 11 metri? VIDEO
Publicat: 20/01/2020, 12:08

Întâmplarea nefericită a avut loc în jurul prânzului, la sediul Biroului din Săliște.

„Voiam să înregistrez o Cerere de Recepție și Înscriere pentru un teren situat pe rază comunei Gura Râului, lucrarea privind actualizarea de informații cadastrale și actualizare date imobil. Am ajuns acolo, la ghișeu nu era nimeni, însă un domn care cauta niște dosare m-a rugat să aștept. Am așteptat cam 5 minute, după care funcționarul de la registratură a venit la ghișeu, îl recunoscusem deja pentru în 15 decembrie 2019 am mai depus o lucrare. După ce am salutat, i-am înmânat dosarul complet cu cererea pentru înregistrare. Acesta a luat dosarul l-a așezat pe masă și a încercat să scaneze codul de bare din dreaptă sus cu scanerul. Din varii motive scanerul nu a citit codul de bare, cel mai probabil pentru că imprimanta pe care a folosit-o topometristul nu a listat corect codul și câteva bare s-au unit, dar sub acest cod, ca de altfel sub orice cod de bare există și codul numeric din 12 cifre, în acest caz, care este reprezentarea numerică a codului de bare”, a povestit contribuabilul, care l-a și filmat pe funcționarul respectiv.

„Funcționarul a refuzat să îmi înregistreze lucrarea în repetate rânduri, adresându-se cu „băăă, frățioare” și un limbaj suburban, nicidecum demn de un funcționar public. Astfel că în repetate rânduri mi-a spus nu vreau să îți iau lucrarea, refuzând vehement ca și cum era la el acasă, nici o lege sau normă legală nu îl conducea la el la birou. Am solicitat să cheme superiorul adică șeful instituției și a refuzat m trimițându-mă la Sibiu la OCPI, să mă interesez acolo. Discuția a continuat preț de 5 minute timp în care acesta sub diferite forme și făcând crize de nervi refuză pur și simplu să își facă îndatoririle de serviciu”, povestește sibianul.

După îndelungi rugăminți, funcționarul a introdus, în sfârșit, cererea respectivă. „Știu de la mai multe persoane că acesta este comportamentul lui în general, însă nu am crezut că mi se poate întâmpla și mie, credeam că totuși așa ceva nu poate să existe, însă e cât se poate de real. Am refuzat să plec fără să îmi fie înregistrată cererea. În cele din urmă funcționarul a binevoit să tasteze cele 12 cifre de sub codul de bare și să îmi înregistreze cererea”, a explicat bărbatul.

Autoritățile competente au precizat că vor demara o anchetă în cazul funcționarului respectiv.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase