Reacția oficială a UTI după crima din poligonul de tir

Reacția oficială a UTI după crima din poligonul de tir
Publicat: 01/04/2015, 20:42

Grupul UTI precizează că, în complexul de tir pe care îl administrează, activitatea se desfășoară în baza autorizațiilor de funcționare emise de organele abilitate din domeniul armelor în conformitate cu prevederile legale.

„Regulile de acces al clienților și procedura de instruire sunt afișate pe pagina web a poligonului și reamintite clienților printr-un instructaj riguros înaintea efectuării sesiunilor de trageri. De asemenea, personalul poligonului are dreptul să refuze clienți care nu întrunesc condițiile specificate, lucru care s-a întâmplat anterior, de-a lungul activității poligonului. Din nefericire, comportamentul tânărului programat la trageri în seara zilei de 31 martie nu a dezvăluit niciun indiciu care ar fi putut să prevină producerea acestei tragedii”, se arată în comunicatul companiei.

Totodată, reprezentanții grupului „își exprimă întreaga compasiune față de familia îndurerată și regretă profund pierderea unui coleg bun, sufletist și dedicat profesiei sale”.

„Domnul Nicolae Tănase avea o experiență de 23 de ani în domeniul tirului sportiv, începându-și cariera în cadrul Federației Române de Tir Sportiv, unde a avut un parcurs ierarhic ascendent. Din 2006 este angajat al UTI Grup și a avut un aport semnificativ la autorizarea și realizarea Complexului de tir UTI, lansat în 2009, pe care l-a administrat în calitate de director. Tirul sportiv a fost pasiunea vieții sale iar toți cei care l-au cunoscut confirma cu certitudine cunoștințele vaste și experiența pe care le avea în acest domeniu. A fost un profesionist desăvârșit, un instructor calm, răbdător și extrem de responsabil cu elevii săi, care a insuflat multora pasiunea pentru acest sport, pe care îl considera un ‘sport de relaxare mentală, de autocontrol și echilibru'”, se mai spune în comunicat, arătându-se că dispariția lui Nicolae Tănase „este o mare pierdere pentru companie și pentru toți profesioniștii și pasionații din domeniul tirului”.

Marți seară, la poligonul UTI, tânărul în vârstă de 24 de ani Cristian Pop și-a împușcat instructorul de tir, pe directorul poligonului Nicolae Tănase, apoi s-a sinucis. Incidentul a fost suprins de camerele de supraveghere, din imagini reieșind că tânărul, care trăgea la țintă, și-a împușcat instructorul de trei ori cu un pistol Glock, după care s-a împușcat în cap, au declarat, miercuri, pentru MEDIAFAX, surse judiciare.

Pop era un client mai vechi al poligonului și nu era cunoscut de angajați drept o persoană conflictuală. Angajații poligonului spun că nu știu ca acesta să se fi certat vreodată cu vreunul dintre instructorii de tir.

În noaptea de marți spre miercuri, anchetatorii au anunțat familia lui Pop, care locuiește în comuna Pantelimon și au reușit să afle că acesta a intrat într-o depresie după ce iubita lui a plecat în străinătate.

Tânărul a lăsat un bilet de adio, în care a scris că se simte inutil și că vrea să moară, au declarat, miercuri, pentru MEDIAFAX, surse judiciare. Acestea au precizat că biletul a fost găsit de familia lui Cristian Pop, într-o haină a acestuia.

Ancheta în acest caz este desfășurată de Serviciul Omoruri al Poliției Capitalei, sub coordonarea procurorilor Parchetului Tribunalului București.

Potrivit unor surse din Poliție, clienții poligoanelor de tir vor fi verificați de polițiștii specializați în arme, explozivi și substanțe toxice, în condițiile în care, potrivit legii, ședințele de tragere pot fi susținute de orice persoană care are peste 18 ani, doar pe baza actului de identitate.

Tags:
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Un bărbat a fost găsit crucificat pe un gard, cu cuie bătute în mâini. Poliția...
Care este melodia cea mai periculoasă pentru șoferi, dacă o ascultă la volan. E una...
FOTO. Manechinul a simțit că trebuie să atragă atenția între burlacii milionari de la Miami...
El este fotbalistul român care a murit în accidentul cumplit de la Băița. Denis nu...
O gaură misterioasă, de mărimea Elveției, se formează în același loc în Antarctica. După 50...
Șoseaua din România pe care mulți turiști o consideră mai frumoasă decât Transalpina și Transfăgărășanul
Minune de Paște! S-a vindecat de CANCER, după ce a trecut prin momente grele
"Suntem o comună binecuvântată de Dumnezeu!" Fructul cu care localnicii au dat lovitura. Cu cât...
Se spală rufe azi și în a treia zi de Paște? Ce spun preoţii
Cine este românul care și-a pierdut viața în noaptea de Înviere, în Italia. Mașina tânărului...
Ce bust, ce posterioare! Divele sunt bine tare din cap până în picioare
Dacă un șofer face o depășire neregulamentară, ești obligat să-l lași să intre în fața...
Macron îl îndeamnă pe Netanyahu să ajungă la un acord de armistiţiu cu Hamas
Substanță RADIOACTIVĂ, găsită în urina fumătorilor de țigări electronice!
Se dă lege pentru românii din TRANSILVANIA. Noile măsuri vor deveni OBLIGATORII prin lege
Pe cine vânează Dana Budeanu. Clienții de la care vedeta nu-și ia ochii
Zodiile care vor pierde o persoană dragă până la finalul primăverii. Ce anunță astrele pentru...
Georgiana Lobonț a izbucnit în plâns! "Bebelușii mei..."
Maria Cârneci, destăinuiri emoționante despre pierderea soțului ei. Artista încă nu și-a găsit liniștea fără...
Cât de bogată este, de fapt, Maria Cârneci: "Nu am mașină"
BANCUL ZILEI. Profesorul:- Bulă, poți sa-mi spui ce înseamnă abstract?
O grotă subacvatică este atât de adâncă încât cercetătorii nu i-au putut găsi fundul