Reacția premierului Tudose în cazul patronului care și-a numit angajații „animale”

Reacția premierului Tudose în cazul patronului care și-a numit angajații „animale
Publicat: 09/08/2017, 18:18

„Vreau să vă mulțumesc, doamna ministru, pentru implicarea și determinarea cu care ați acționat în cazul acela de la Prahova cu patronul care era mare șef peste angajați, de parcă îi plătea nu fiindcă munceau, ci ca să-i aibă la dispoziție pentru orice. Nu se poate așa ceva, România totuși este o țară, nu un loc fără stăpâni. Și vă mulțumesc frumos”, a spus primul ministru, adresându-se Olguței Vasilescu.

Scandalul a pornit de la un video postat în mediul online, în care patronul ueni firme de confecții poate fi auzit în timp ce-și jignește angajații, acesta primind ulterior vizita Inspectoratului Teritorial de Muncă (ITM) Prahova și a Inspectoratului de Poliție al Județului (IPJ) Prahova, care au demarat anchete, în acest caz. Totodată, o echipă de la ITM a mers în control la fabrică. În apărarea patronului, șeful de secție al fabricii, Maria Tot, a declarat că aceasta nu a folosit un limbaj „chiar așa” și că angajații nu au fost jigniți. „Mie nu mi s-a părut un limbaj chiar așa. Nu e o rușine să fii țăran. Pentru mine e o mândrie să fii țăran”, a spus ea.

În înregistrarea video, apărută în mediul online, patronul unei firme de confecții poate fi auzit în timp ce își jignește angajații, pe motiv că aceștia au venit să își ceară drepturile salariale: „Astăzi vă luați banii, dar întârziem. Aveți două opțiuni: ori la 16.10 plecați acasă fără salarii, ori așteptați până la 18. (…) Vă purtați ca animalele. Sunteți dezgustători. (…) Țăranilor (…) Ieșiți (…) Îi știu pe cei cu gura mare și foarte curând o să scap de ei.(…) Idioților”, se aude pe înregistrare.

La o zi după, Inspectoratul Teritorial de Muncă Prahova s-a autosesizat, iar miercuri o echipă a mers în control la fabrică: „Este o echipă acolo. S-a format o celulă și s-a luat decizia să facem verifcări. Vrea să vedem dacă acest incident este legat de legislația noastră sau nu pentru a putea fi luate măsuri”, a declarat, pentru Mediafax, directorul adjunct al ITM Prahova, Constantin Stoica.
Și polițiștii s-au autosesizat în acest caz și a fost începută o anchetă. În plus, Poliția Prahova a precizat că se fac cercetări și pentru „promovarea cultului persoanelor vinovate de săvârșirea unei infracțiuni contra păcii și omenirii sau promovarea ideologiei fasciste, rasiste ori xenofobe, prin propagandă, săvârșită prin orice mijloace, în public”, după ce pe contul de Facebook al presupusului patron au apărut însemne care fac trimitere către fascism.
Șeful de secție al fabricii, Maria Tot, a declarat, pentru Mediafax, că bărbatul nu a folosit un limbaj „chiar așa” și că angajații nu au fost jigniți.
„Mie nu mi s-a părut un limbaj chiar așa. Nu e o rușine să fii țăran. Pentru mine e o mîndrie să fii țăran. Angajații nu au fost jigniți, atâta timp cât mie mi se spune că sunt țăran, eu sunt mândră. Care a fost înjurătura?”, a declarat Tot, menționând că salariile întârziau„de o oră”.
Crima care a speriat ţara! Vedeta de pe Instagram, ucisă şi aruncată în canal. E...
'Irina e o ❗️ Prietenul lui Dragnea, prima reacţie după scandalul cu Irina Tănase
FOTO. Antonia, imagini senzuale topless! Cum s-a lăsat pozată soția lui Velea
Relațiile intime te ajută să fii mai sănătos. 10 motive să fii intim cu cineva
Imaginea anului! Transformarea uluitoare a lui Mario Nicolae, fostul director sportiv al lui Dinamo: împarte...
Studiu: Omicron ar avea în componenţa sa fragmente dintr-un alt virus
O bancă din ROMÂNIA vinde un SUV BOMBĂ. Are dotări și un LOOK incredibile
BANCUL ZILEI – Ion, Maria și supozitoarele buclucașe
STUDIU. Riscul de infectare cu coronavirus crește treptat după vaccinarea cu a doua doză
'Irina e o ❗️ Prietenul lui Dragnea, prima reacţie după scandalul cu Irina Tănase
Cele mai perverse OBICEIURI ale oamenilor. „Sunt de-a dreptul ȘOCANTE”
ȘOFERUL care a MERS pe CONTRASENS în fața sediului POLIȚIEI a rămas FĂRĂ PERMIS
TOP 3: Cele mai bune filme de comedie din istorie
Avem restricții de Sărbători? Raed Arafat a zis clar pentru toată România
S-a spulberat basmul! Irina Tănase trăia în teroare? Apropiații celor doi fac declarații explozive
O poveste fabuloasă de succes. Cum a ajuns un IT-ist din Cluj să facă 100...
Decizia surpriză luată de Bill Gates pentru România. Ţara noastră este în prim-plan