Reacția șefului DNA Ploiești, după înregistrările lui Cosma: Discuțiile, dacă sunt autentice, nu sunt din perioada în care Negulescu lucra la DNA Ploiești

Redactor:
Cristina Andrei
Detalii pe Gândul.

„Din când în când, procurorii verifică dacă aceste temeiuri se mai mențin și poate să dispună ridicarea măsurilor. Atunci lucrurile în dosar capătă o altă o altă conotație.
La DNA Ploiești nu există vreo situație deosebită în care probele să fi fost constatate ca fiind nelegal sau neloial administrate. Șantajul durează de aproximativ două luni. (…) Am fost avertizați că va urma un dosar, dar noi am urmat calea legală, nu am cedat la presiuni și nu vom ceda niciodată.

Discuțiile, dacă sunt autentice, nu sunt din perioada în care (n.r. procurorul Negulescu) lucra la DNA Ploiești. (…) Înainte să intru aici am auzit un zvon că o să vin și o să-mi anunț demisia. Indiferent de metodele folosite, de intimidări, de șantaj, nu o să cedăm presiunilor, nici eu, nici colegii mei, chiar dacă sunt din ce în ce mai agresive”, a declarat Onea într-o conferință de presă 

Șeful DNA Ploiești a subliniat în repetate rânduri că procurorii Parchetului sunt independenți și a refuzat să facă prea multe comentarii legate de o discuție cu Laura Codruța Kovesi pe tema informațiilor apărute în spațiul public, spunând doar că vorbește zilnic cu aceasta, fiindcă este șefa sa ierarhică. 

Onea a mai spus și că pe înregistrări e posibil să fie vocea lui, pentru că în DNA Ploiești nu s-au ferit niciodată să fie înregistrați, dar că asta se va constata la verificările care au fost începute. 

„Posibil să fie vocea mea, este posibil să fie vocea mea. Sunt înregistrări prezentate în mod trunchiat, nu știu să vă spun la acest moment, o să se facă verificări.
O să fie efectuate probabil controale, să se facă verificări, o să fie făcute și o să se constate”, a mai explicat Onea. 

Reacția vine după ce postul Antena 3 a difuzat, duminică seară, o înregistrare prezentându-l pe Vlad Cosma, care a arătat că procurorii Mircea Negulescu și Lucian Onea au încercat să inventeze dosare în baza unor „probe fabricate” unor oameni politici și de afaceri, printre care și lui Sebastian Ghiță. Totodată, fostul deputat a dezvăluit cum procurorul DNA Ploiești Lucian Onea i-ar fi cerut să modifice anumite documente și probe care ar fi fost folosite ulterior în dosar. Vlad Cosma a prezentat unele înregistrări, acuzând că procurorul DNA Ploiești Lucian Onea i-ar fi cerut să modifice acte, probe care ar fi fost folosite ulterior în dosarul lui Sebastian Ghiță. Onea a negat acuzațiile, precizând că nu s-a constatat niciodată că procurorii au administrat neloial sau nelegal probele. 

Procurorii DNA au precizat, luni, într-un comunicat de presă postat pe site-ul instituției, că Vlad Cosma, inculpat pentru săvârșirea infracțiunii de trafic de influență într-un dosar aflat pe rolul Înaltei Curți de Casație și Justiție cu termen pe 19 februarie 2018, trimis în judecată de Serviciul Teritorial Ploiești al Direcției Naționale Anticorupție, „a prezentat denaturat situația dintr-un dosar penal aflat în curs de urmărire penală, folosindu-se de colaje ale unor înregistrări pe care le-a realizat personal”.

Procurorul Mihaiela Iorga a precizat că a fost amenințată de Elena Rădescu, inspectoarea care a condus echipa de control care a verificat managementul DNA, care i-ar fi spus că are un copil de crescut și să nu forțeze „dragostea cu DNA” sau o luptă cu sistemul

„Cred că cele mai șocante amenințări le-am primit în sediul Inspecției Judiciare, de la inspectoarea Elena Rădescu. Am fost audiată de dânsa în cadrul cercetării disciplinare. Nu a interesat faptele care făceau obiectul cercetării. Doamna inspector m-a întrebat de ce insist dragostea cu forța cu DNA. Am întrebat de ce a ajuns la aceatsă concluzie. (…) Am primit amenințări că nu trebuie să mă lupt cu sistemul, cu doamna procuror șef”, a declarat procurorul Mihaiela Iorga, la Antena 3.

Mihaiela Iorga a mai declarat, într-un interviu pentru Antena 3, că Laura Kovesi a chemat-o, la un moment dat, ca să o întrebe dacă nu ar putea să „iasă” cu un dosar al unui fost ministru ce urma să fie numit premier, pentru că acesta din urmă ar fi numit-o pe Dana Gîrbovan ministru al Justiției, ceea ce reprezenta un dezastru pentru DNA.

„Solicitarea să se facă repede un dosar, asta este o imixtiune nelegală nepermisă, foarte gravă. Încercam să îmi aduc aminte cine mai apăruse la televizor, am o bănuială dar nu pot să spun. Cred că era vorba de nominalizarea de după moțiunea la adresa lui Grindeanu. (…) Mi-a arătat o atitudine față de o doamnă respectabilă, președinta UNJR, care în toate aparițiile publice mi s-a părut foarte echilibrată”, a reacționat Liviu Dragnea.

Întrebat când a fost pusă în discuție nominalizarea Danei Gârbovan, șefa UNJR, la ministerul de Justiție, liderul PSD a afirmat că a fost o singură discuție, după demisia lui Florin Iordache, dar la acea vreme Sorin Grindeanu l-a informat că Dana Gârbovan vrea să rămână în magistratură.

 

 

VIDEO ŞOC | Ce fac aceste asistente dintr-un spital COVID: ”Batjocoresc morţii”. Şefii spitalului au...
Râzi cu lacrimi! Ce a pățit în Vama Veche o virgină din București
FOTO. Nicoleta Luciu, cel mai fierbinte pictorial! Imaginile tinereții într-o decapotabilă din piele
FOTO. Transformare ireală: așa arată unul dintre cei mai renumiți cântăreți români, la 60 de...
Este oficial! Capitala intră în scenariul roșu. Ce s-a decis în cadrul ședintei de azi....
Restaurant deschis în pandemie. Ce a decis să facă un chef cu banii de la...
Un influencer urmărit de 1 milion de oameni a murit de COVID-19, deși era convins...
Râzi cu lacrimi! Ce a pățit în Vama Veche o virgină din București
Patrick Cioaca nu mai exista. Ce s-a ales de baiatul Elodiei si al lui Cristian...
Cristofor Columb a fost EXHUMAT! Cine era de fapt MARELE explorator. Istoria Americii nu va...
Traian Băsescu, scos din sărite: ”Măi dobitocule! Marş afară javră mincinoasă”. Cine i-a provocat această...
ȘOCANT! Cine încurajează asasinarea lui Donald Trump. Poza cu 8645 a dat-o de gol!
Când sunt Moşii de toamnă 2020 şi ce se dă de pomană în Sâmbăta Morţilor
Ai unul dintre aceste simptome? Atunci ești considerat suspect de COVID-19
Un business care explodează în România. Nimeni nu credea că se va schimba atât de...
Ziaristul care s-a luptat cu presa, detectivii particulari, izolarea, ameninţările şi cu un colos financiar...
Inchide