REACȚIE. CTP, despre prelungirea stării de alertă: Interesul electoral al Guvernului ar fi fost relaxarea totală. Îți trebuie tărie să nu deschizi restaurantele

REACȚIE. CTP, despre prelungirea stării de alertă: Interesul electoral al Guvernului ar fi fost relaxarea totală. Îți trebuie tărie să nu deschizi restaurantele
CTP: Iohannis trebuia să citeze specialiști
Publicat: 10/06/2020, 07:48
Actualizat: 06/04/2021, 21:34

Cristian Tudor Popescu a comentat decizia președintelui Klaus Iohannis de a prelungi starea de alertă, afirmând că interesul electoral al PNL ar fi avut interesul electoral al unei relaxări totale, în contextul în care proprietarii de restaurante, de exemplu, își doreau să-și redeschidă afacerea. 

În același timp, gazetarul a explicat că un vot negativ al prelungirii stării de alertă în Parlament ar evidenția o lipsă de sprijin Parlament-Guven, fapt care ar demonstra că partidele din opoziție ar putea da jos de la putere PNL. Totuși, PSD nu are interesul să revină acum la guvernare, ci după alegeri:

„PNL, împreună cu Klaus Iohannis, nu au interesul prelungirii stării de alertă. Nu le aduce beneficii politice. Așa cum spunea premierul Ludovic Orban, ceea ce contează acum este economia, «în primul rând economia». Ca să reușești să relansezi acum economia – ăsta fiind și un obiectiv electoral, că dacă reușești vei avea și capital politic pentru alegeri – starea de alertă, restricțiile nu te ajută. Mai degrabă, interesul electoral al PNL, al Guvernului ar fi fost relaxarea totală. Aleg această soluție care nu e populară, de pildă, de a nu deschide restaurantele. Îți trebuie tărie să faci asta, în condițiile în care toți patronii îți cer plângând asta”, a declarat CTP la Digi24.

CTP: Ce să facă PSD? Să primească în brațe bolovanul economic care trebuie urnit în momentul de față?

Gazetarul este de părere că PSD îi va lăsa pe liberali să-și „ducă crucea” până la alegeri”:

Ce să facă PSD, ALDE și partidul lui Ponta? Să dea jos Guvernul acum? Dacă această stare de alertă e respinsă, asta înseamnă o bilă foarte neagră, din punct de vedere electoral, la adresa Guvernului. Se comunică faptul că nu are sprijin parlamentar acest Guvern și eventual poate fi dat jos, ceea ce nu este interesul PSD în acest moment. Să primească în brațe bolovanul economic care trebuie urnit în momentul de față?

Chiar înainte de alegeri văd că există o anumită convergență între partidele mari pentru sfârșitul lui septembrie, alegerile locale. Păi și ce să facă? Înainte de alegeri să preia PSD guvernarea? Ar fi o prostie. Să lase PNL să-și ducă crucea până în alegeri și să încerce să speculeze PSD-ul această situație”. a comentat CTP.

CTP a criticat discursul președintelui, despre care a afirmat că a avut o mare încărcătură politică.

CTP: Iohannis trebuia să citeze specialiști

„(Discursul este – n.red.) mai blând dar, după părerea mea, greșit ca atitudine în comunicare. Ce a spus domnul Iohannis e corect, dar a prezentat lucrurile ca și cum le-a hotărât dânsul și a cerut parlamentarilor sprijin explicit: «Sprijiniți Guvernul, că a făcut lucruri bune în pandemie și va face în continuare». Acest anunț nu poate decât să-i irite pe parlamentari și are o încărcătură politică inevitabilă când le spune să sprijine Guvernul.

Gazetarul este de părere că argumentele lui Klaus Iohannis ar fi trebuit să se concentreze asupra spuselor epidemiologilor și a specialiștilor în răspândirea bolilor infecțioase. 

Ar fi putut domnul Iohannis să înceapă discursul așa: «Specialiști în epidemiologie, boli infecțioase, cei care s-au ocupat de gestionarea situațiilor în pandemie, în frunte cu domnul Raed Arafat, cu care chiar am discutat adineaori, sunt de părere că nu e momentul să suspendăm starea de alertă, că ea trebuie continuată, că asigură o eficiență necesară în a controla răspândirea virusului», pentru că e o realitate. Domnul purtător de cuvânt al PSD spunea că nu s-au prezentat dovezi care să justifice menținerea stării de alertă. Ba da! S-au prezentat. Nu scade numărul de cazuri de contaminare de la o zi la alta sub 125. Se menține între 125 și 200. Continuă să moară oameni. Avem focare de infectare. Domnul profesor Rafila avertiza că e posibil să avem și alte focare care să izbucnească în continuare.

Domnul Iohannis trebuia să citeze din specialiști. E greu de presupus că Raed Arafat este PNL-ist. Din punct de vedere politic, PSD l-a prezentat ca fiind cel mai mare specialist, nu numai din România, în materie de gestionare de epidemii.”, a afirmat Cristian Tudor Popescu.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Furie și indignare după ce fotografia cu teroriștii Hamas defilând cu trupul gol și mutilat...
Mirel Dragomir, declaraţii halucinante: 'Nu îmi pare rău că sunt aici'
FOTO. Ea este cea mai sexy sportivă din culturismul românesc! Are un singur vis: „Asta...
Andreea Bălan a recunoscut tot despre certurile cu Victor Cornea: „Nu există împăcare”
VIDEO Un consilier PNL a uitat să închidă camera în timpul unei ședințe pe Zoom...
Mirel din Timişoara, renegat de familie după crima oribilă! Gestul făcut de fiecare membru în...
Actriţele din filmele pentru adulţi fără pic de machiaj. Galerie foto FABULOASĂ!
15 județe, sub avertizare cod galben de vreme severă până diseară. Meteorologii anunță vânt puternic...
Ies la iveală noi detalii despre Mirel. Tânărul este cunoscut pentru agresivitate: "Era foarte obsesiv,...
Oana Radu, acuzații dure la adresa fostului soț: ,,Mi-a spus că ne bate pe amândouă”....
Acum păpușă, în trecut mătușă! Cum arăta Inna înainte să fie celebră
Metodă „DRONA” folosită pe autostradă. Care sunt șoferi vizați? - VIDEO
Actorul Steven Seagal le-a vizitat pe victimele atacului terorist de la Moscova
Bestia COSMICĂ din INIMA galaxiei noastre S-A TREZIT
Devine obligatoriu în România. Anunț la Guvern chiar azi, 29 martie: Voi scrie în lege...
Apple ar urma să lanseze noi iPad-uri, după un an de pauză
Geamăna siameză Abby Hensel s-a căsătorit. Imagini cu ea și sora Brittany în rochie de mireasă....
Primele declarații ale familiei lui Mirel Dragomir, după tragedia de la Timișoara! Tatăl tânărului: "Nu...
Patrick, sentimente ascunse pentru Giuly!? Patrick și Robert au purtat o discuție pe tema acestui...
"Nu-mi pare rău că sunt la închisoare". Mirel Dragomir nu are remușcări după fapta comisă....
BANCUL ZILEI. Învățătoarea: Bulă, îți dau un bilet să îl duci lu’ taică-tu. Dar să...
Scandinavia s-ar fi „născut” din Groenlanda, indică un nou studiu geologic