REACȚIE. Ion Cristoiu: „Pe Iohannis îl scoate din minţi că PSD-ul lui Ciolacu nu-i face jocul”

REACȚIE. Ion Cristoiu: „Pe Iohannis îl scoate din minţi că PSD-ul lui Ciolacu nu-i face jocul”
INCENDIAR. Ion Cristoiu: „Nu cumva SUA și Anglia au stimulat psihoza coronavirus?” / Interviu-eveniment cu Emil Constantinescu: „S-a încăpățânat și de data aceasta...”
Publicat: 08/05/2020, 08:44

Jurnalistul şi publicistul Ion Cristoiu analizează motivul ieşirii violente a preşedintelui Iohannis împotriva PSD şi ajunge la concluzia că discursul şefului statului face parte dintr-o strategie de a readuce partidul condus de Marcel Ciolacu în ipostaza de ţintă electorală.

Ion Cristoiu remarcă „bizareria” declaraţiei preşedintelui Iohannis de joi seara, marcată, în opinia sa de o violenţă isterică, descumpănitoare. Pentru a devoala motivele atacului virulent al şefului statului la adresa PSD, jurnalistul trece în revistă o serie de acţiuni al lui Klaus Iohannis de la instalarea sa la Cotroceni.

Ion Cristoiu subliniază că primul mandat al preşedintelui s-a remarcat doar prin vacanţe şi călătorii de lux, dar şi prin îmbogăţirea “camarilei generalilor”, iar al doilea, prin dorinţa de a-şi instala cu orice preţ Guvernul Meu la Palatul Victoria, şi nu prin implicarea directă bărbătească în bătălia contra PSD, ci prin poruncile date Sistemului de a lichida partidul.

Jurnalistul arată că, după ce şi-a instalat Guvernul meu, Klaus Iohannis nu s-a oprit, dorind toată puterea, la nivel local şi parlamentar, prin declanşarea alegerilor anticipate, şi, pentru a-şi atinge scopul, a sacrificat democraţia, statul de drept, ţara şi chiar guvernarea PNL. Ion Cristoiu susţine că, în plus, Klaus Iohannis avea nevoie şi de un PSD agresiv, dar venirea lui Marcel Ciolacu la conducerea partidului i-a stricat socotelile.

„Despre discursul halucinant al lui Klaus Iohannis din seara lui 7 mai 2020, m-am pronunţat de îndată ce a fost încheiat pe cristoiuTv.

Am arătat că oricît m-aş strădui nu văd nici o raţiune politică a unei intervenţii dedicate în întregime PSD într-un moment cînd românii aşteaptă de la preşedinte un plan de relansare a vieţii şi a economiei, răspunsul la întrebarea ce vom putea face normal după 15 mai 2020. Mai sînt şapte zile pînă la anunţata încheiere a stării de urgenţă. În Europa se înregistrează o cascadă de măsuri de relaxare, de parcă valurile unui fluviu ar fi spart barajul unui rîuleţ. România stă însă în loc. Paralizată de neputinţa lui Klaus Iohannis, un fel de superpremier, de a lua o decizie panicat că orice decizie va nemulţumi pe toată lumea.

Nici un român nu-şi poate face un plan minim pentru perioada de după 15 mai, deoarece abia pe 14 mai, aşa cum a anunţat premierul, se vor şti măsurile de relaxare. În aceste condiţii aşteptam cu toţii de la intervenţia lui Klaus Iohannis dacă nu un Plan măreţ de reînviere a României după Criză, atunci măcar noi amănunte practice despre relaxare. În locul acestor mult aşteptate lucruri, Klaus Iohannis a reiterat atacurile la PSD, fără a aduce măcar ceva nou. Părea că preşedintele s-a trezit brusc dintr-un vis urît despre PSD şi a simţit nevoia să se defuleze prin confesiune publică. Atacul a fost cu atît mai bizar cu cît a fost marcat de o violenţă isterică, descumpănitoare. În intervenţia mea de pe cristoiuTv susţin că nu găsesc nici un temei politic acestei ieşiri de om scos din minţi. După ce-am încheiat comentariul m-am mai gîndit puţin şi am descoperit temeiul acestei ieşiri din minţi a lui Klaus Iohannis.

Pe Klaus Iohannis îl scoate din minţi faptul că PSD-ul lui Marcel Ciolacu nu-i face jocul. Cel de a-i da lui pretext să alimenteze ura împotriva PSD aşa cum s-a întîmplat în perioada Dragnea”, scrie gazetarul pe blogul său.

Inventatorul vaccinului anti-COVID a murit în condiţii misterioase! Descoperire frapantă despre vaccin
Surpriză COLOSALĂ! Cine a câştigat Chefi la cuţite 2021
FOTO. Corina Bud, apariție explozivă! Aproape goală într-un costum de baie `invizibil`
Serena Williams a fost surprinsă pe plajă, în costum de baie. Câte kilograme are sportiva
Boala incurabilă de care suferă Mircea Badea. A fost la toți doctorii. Ce spune Carmen...
Toni Iuruc pregătește o surpriză scumpă pentru Simona Halep! Unde a fost surprins viitorul soț...
Casa în care trebuie să locuiești, în funcție de venituri. Toți românii ar trebui să-și...
Healthcare Trends VIDEO. Cum alegem cea mai bună albire dentară? Despre carii, măsele de minte...
BANCUL ZILEI – Femeile satisfăcute și afaceristul ingenios
Șobolani în raftul de patiserie din Mega Image. Reacția companiei. FOTO
Surpriză COLOSALĂ! Cine a câştigat Chefi la cuţite 2021
În timp ce SĂPAU pe un șantier, muncitorii au dat peste ceva ULUITOR. Surpriza a...
Vine URGIA. Alertă de cod roşu în Ilfov, Prahova şi Dâmboviţa. Capitala, sub cod portocaliu
Ce să iei cu tine în Grecia. Greșeala pe care toți românii o fac
Motivul bizar pentru care nu se încheie nasturele de jos la sacou. Mulţi cred că...
A primit 17 ANI DE ÎNCHISOARE! Vestea care șochează întreaga țară
SE SCHIMBĂ harta României! Zona care ar putea să se RUPĂ de țara noastră
Agent secret: „Eu am ucis-o pe prințesa Diana”. Casa Regală e în stare de șoc
S-a prăbuşit City Insurance, cea mai mare companie de RCA! Tot managementul este suspendat, Fondul...
Cine este „Regele asfaltului”, unul dintre cei mai discreţi oameni de afaceri români, şi ce...