REACȚIE. Ion Cristoiu: „Pe Iohannis îl scoate din minţi că PSD-ul lui Ciolacu nu-i face jocul”

REACȚIE. Ion Cristoiu: „Pe Iohannis îl scoate din minţi că PSD-ul lui Ciolacu nu-i face jocul”
INCENDIAR. Ion Cristoiu: „Nu cumva SUA și Anglia au stimulat psihoza coronavirus?” / Interviu-eveniment cu Emil Constantinescu: „S-a încăpățânat și de data aceasta...”

Jurnalistul şi publicistul Ion Cristoiu analizează motivul ieşirii violente a preşedintelui Iohannis împotriva PSD şi ajunge la concluzia că discursul şefului statului face parte dintr-o strategie de a readuce partidul condus de Marcel Ciolacu în ipostaza de ţintă electorală.

Ion Cristoiu remarcă „bizareria” declaraţiei preşedintelui Iohannis de joi seara, marcată, în opinia sa de o violenţă isterică, descumpănitoare. Pentru a devoala motivele atacului virulent al şefului statului la adresa PSD, jurnalistul trece în revistă o serie de acţiuni al lui Klaus Iohannis de la instalarea sa la Cotroceni.

Ion Cristoiu subliniază că primul mandat al preşedintelui s-a remarcat doar prin vacanţe şi călătorii de lux, dar şi prin îmbogăţirea “camarilei generalilor”, iar al doilea, prin dorinţa de a-şi instala cu orice preţ Guvernul Meu la Palatul Victoria, şi nu prin implicarea directă bărbătească în bătălia contra PSD, ci prin poruncile date Sistemului de a lichida partidul.

Jurnalistul arată că, după ce şi-a instalat Guvernul meu, Klaus Iohannis nu s-a oprit, dorind toată puterea, la nivel local şi parlamentar, prin declanşarea alegerilor anticipate, şi, pentru a-şi atinge scopul, a sacrificat democraţia, statul de drept, ţara şi chiar guvernarea PNL. Ion Cristoiu susţine că, în plus, Klaus Iohannis avea nevoie şi de un PSD agresiv, dar venirea lui Marcel Ciolacu la conducerea partidului i-a stricat socotelile.

„Despre discursul halucinant al lui Klaus Iohannis din seara lui 7 mai 2020, m-am pronunţat de îndată ce a fost încheiat pe cristoiuTv.

Am arătat că oricît m-aş strădui nu văd nici o raţiune politică a unei intervenţii dedicate în întregime PSD într-un moment cînd românii aşteaptă de la preşedinte un plan de relansare a vieţii şi a economiei, răspunsul la întrebarea ce vom putea face normal după 15 mai 2020. Mai sînt şapte zile pînă la anunţata încheiere a stării de urgenţă. În Europa se înregistrează o cascadă de măsuri de relaxare, de parcă valurile unui fluviu ar fi spart barajul unui rîuleţ. România stă însă în loc. Paralizată de neputinţa lui Klaus Iohannis, un fel de superpremier, de a lua o decizie panicat că orice decizie va nemulţumi pe toată lumea.

Nici un român nu-şi poate face un plan minim pentru perioada de după 15 mai, deoarece abia pe 14 mai, aşa cum a anunţat premierul, se vor şti măsurile de relaxare. În aceste condiţii aşteptam cu toţii de la intervenţia lui Klaus Iohannis dacă nu un Plan măreţ de reînviere a României după Criză, atunci măcar noi amănunte practice despre relaxare. În locul acestor mult aşteptate lucruri, Klaus Iohannis a reiterat atacurile la PSD, fără a aduce măcar ceva nou. Părea că preşedintele s-a trezit brusc dintr-un vis urît despre PSD şi a simţit nevoia să se defuleze prin confesiune publică. Atacul a fost cu atît mai bizar cu cît a fost marcat de o violenţă isterică, descumpănitoare. În intervenţia mea de pe cristoiuTv susţin că nu găsesc nici un temei politic acestei ieşiri de om scos din minţi. După ce-am încheiat comentariul m-am mai gîndit puţin şi am descoperit temeiul acestei ieşiri din minţi a lui Klaus Iohannis.

Pe Klaus Iohannis îl scoate din minţi faptul că PSD-ul lui Marcel Ciolacu nu-i face jocul. Cel de a-i da lui pretext să alimenteze ura împotriva PSD aşa cum s-a întîmplat în perioada Dragnea”, scrie gazetarul pe blogul său.

Un nou TUN financiar dat de Gigi Becali în plină criză de coronavirus. Patronul de...
Doliu uriaş în showbiz! A murit, iar el e devastat: 'Din păcate, a decedat! A...
FOTO. Gabriela, postări incendiare pe tik-tok! Iubita protejatului lui Gigi Becali face furori pe net
FOTO. Sandra Izbașa, în costum de baie! Imagini hot cu fosta gimnastă: arată fabulos la...
Veste importantă pentru toți românii. Nu vor mai îngheța în case! Decizia de ultimă oră
Începe „Rabla pentru electrocasnice”. Iata valoarea voucherului pentru fiecare dintre echipamente finanţate
Guvernul danez, somat să exhumeze milioanele de nurci din gropile comune. Cazul provoacă noi tensiuni...
Doliu uriaş în showbiz! A murit, iar el e devastat: 'Din păcate, a decedat! A...
Tatăl Ralucăi Pastramă și-a ieșit din minți după ce a aflat că fiica sa a...
REGINA care nu se putea abţine să FACĂ sex. După ce PRINDEA un bărbat...
ȘOCANT! Mihai Malaimare, la un pas de a-și pierde viața! Cum era să moară îndrăgitul...
Români îngropați până în gât în varză murată. Faci ochii cât verzele când vezi acest...
Nu China, ci altă țară este sursa coronavirusului care a bulversat planeta. Noile dovezi
Simptomul înșelător al COVID-19, pe care pacienții nu-l observă. Semnalul de alarmă tras de medicul...
Industria care explodează în pandemie. Posibilităţile de creştere sunt uriaşe
Viaţa tumultoasă a unuia dintre cei mai bogaţi oameni din lume. A crescut în orfelinat,...
Momente grele pentru Gina Pistol: „Și totul a început atât de simplu…”
Inchide