Reformatorul Poloniei, Leszek Balcerowicz, vine la conferința „Risc de Țară”, organizată de Coface

Reformatorul Poloniei, Leszek Balcerowicz, vine la conferința Risc de Țară, organizată de Coface
Publicat: 18/03/2014, 17:58
Actualizat: 29/03/2019, 15:58

Profesorul Leszek Balcerowicz este un renumit economist și politician, fiind considerat arhitectul reformelor inițiate în Polonia în 1989, după căderea comunismului. Având realizări remarcabile, el a fost o figură dominantă în dezvoltarea țării și în strategia economică a Poloniei în perioada 1989-2007. Ca vicepremier, Balcerowicz a contribuit la transformarea istorică a Poloniei prin trecerea de la economia centralizată la o economie de piață, îmbinând vastele sale cunoștințe în economie și științe sociale cu valorile filozofiei morale și politice.

Pentru 2014, specialiștii Coface estimează o tendință pozitivă a riscului în economiile avansate, dar și tensiuni persistente în țările mari emergente. După o reajustare post-criză între țările avansate și cele emergente, în 2014 riscurile de țară la nivel mondial sunt setate să se schimbe, în conformitate cu un model mai clasic. În țările avansate, riscurile sunt de stabilizare, încurajate de o creștere destul de dinamică în SUA (estimată la 2,4% în 2014), începutul unei redresări în zona Euro (+0,9%) și a creșterii confirmate din Japonia (+1,4%). În ceea ce privește țările în curs de dezvoltare, rata de creștere va spori ușor (+4,7%), dar acestea vor rămâne sub media perioadei 2000 – 2011.

Conferința „Risc de Țară” este eveniment premium și s-a dezvoltat peste ani, devenind o tradiție și un eveniment de referință pentru mediul de afaceri. Ediția de anul acesta va beneficia de participarea a peste 300 de persoane, mai exact reprezentanți de top din cele mai mari companii românești, dar și multinaționale, experți in riscul de țară și specialiști din domeniul academic, bancar și in investitori străini.

Acest eveniment reprezintă un catalizator de idei și discuții pentru comunitatea românească de business. Scopul acestei conferințe este dezbaterea celor mai importante evenimente economice globale care au avut loc în anul 2013, analizarea influenței acestora asupra statelor Central si Est Europene și, în special, asupra României și de a descoperi trendurile economice care vor contura viitorul.

Dintre lectorii deja confirmați anunțăm reprezentanți de seamă ai mediului de afaceri internațional și autohton, precum: Prof. Dr. Leszek Balcerowicz – Ex Prim-Ministru Adjunct al Poloniei, Ministru al Finanțelor și Președintele Băncii Naționale din Polonia; Prof. Dr. Yves ZLOTOWSKI – Economist Șef, Coface; Prof. Dr. Ionuț DUMITRU – Economist Șef, Raiffeisen Bank și Vicepreședinte AAFBR.

Conferința va fi structurată în trei sesiuni pe parcursul zilei.

Prima dintre acestea va dezbate evenimentele economice ale anului 2013 și valorificarea potențialului economic al României, având în calitate de invitați, academicieni, experți în macroeconomie și risc de tară, ce vor realiza o sinteză a modului în care evenimentele au influențat economia europeană și cea autohtonă. Această dezbatere va fi urmată de două mese rotunde. În prima dintre acestea economiștii șefi ai principalelor instituții bancare se vor concentra asupra motoarelor de creștere sustenabilă, a disciplinei fiscale și a problematicii creditării, analizând influența acestor factori în redefinirea economiei românești. Ultima sesiune va aborda modelele eficiente de finanțare a companiilor în contextul economic actual, atragerea fondurilor de capital privat și identificarea sectoarelor de activitate ce reprezintă adevarate oportunitați investiționale.

Conferința de „Risc de Țară” Coface se adresează top managerilor, președintilor de corporații, managerilor din cadrul corporațiilor care își asuma riscuri de export, lansează proiecte sau iau decizii privind investițiile, credit risk managerilor, managerilor de politică internațională ai firmelor care profesează în domeniul bancar și în cel de asigurări și reasigurari, precum și cercetătorilor și experților din domeniul academic interesați de analiza riscului de credit.

Pentru a participa la Conferința de Risc de Țară 2014 vă rugăm să completați formularul de înregistrare online, la adresa: http://mediafaxtalks.ro/risc-tara-coface/inregistrare.htm

Mai multe informații despre conferință puteți afla accesând website-ul evenimentului: http://mediafaxtalks.ro/risc-tara-coface/index.htm

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Doi soți au renunțat la toată averea de 24 de milioane $ ca să se...
Cât costă sicriul în care a fost depus trupul neînsuflețit al lui Costel Corduneanu. 'Stăpânul...
FOTO. Ea e bomba sexy pentru care a divorțat Paszkany! Imagini incendiare cu noua iubită...
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
După ce a recrutat pușcăriași să lupte pe front, Rusia se confruntă cu un număr...
IMAGINILE DURERII 😢 Mama lui Costel Corduneanu s-a prăbușit de durere când a văzut sicriul...
S-a transformat total după ce a fost diagnosticat cu cancer. Fostul prezentator i-a ȘOCAT pe...
Filmul exploziei care a devastat, azi noapte, un bloc din Craiova: Țipete de groază și...
Incredibil cine e Mihaela, fata care s-a aruncat de la etajul 15! Mesajul de adio...
Ce au stabilit judecătorii în cazul lui Vlad Pascu. Tatăl lui Sebastian Olariu, unul dintre...
Amante celebre din showbiz-ul românesc! Unele au ajuns în faţa altarului, altele au rămas doar...
Poate fi anulat permisul auto dacă nu ai condus mașina mai mult de 2 ani?
Un inginer Boeing spune că producătorul american de avioane a ignorat îngrijorările legate de siguranţă:...
A fost SPART codul celui mai TEMUT criminal în serie din istoria Americii
Pericol uriaș în TRANSILVANIA. Informațiile oficiale venite chiar astăzi, 18 APRILIE
Cîrstoiu: Nu mă retrag. Să anunțe Ciolacu că mă retrage. Nu iau bani, nu am...
Chefi la cuțite, sezonul 13. Cine sunt concurenții din echipa lui chef Richard Abou Zaki....
Mădălin s-a izbit de un copac când a aflat că iubita îl înșală! Ireal ce...
Tavi Clonda s-a săturat de jignirile din mediul online! Artistul intenționează să îi blocheze pe...
De ce Denisa Tănase nu a devenit mamă până la 37 de ani: " Îmi...
BANCUL ZILEI. Bulă îşi cumpără un taur viguros. Vine primarul:- Bulă, cât vrei pe el?
Corpul nu vrea de fapt să îmbătrânească, arată prima hartă a mușchilor umani